Τελευταία νέα
ΑρχικήΤεχνολογίαInternet και MobileΗ Expedia αποκτά την HomeAway, Inc.
Online booking

Η Expedia αποκτά την HomeAway, Inc.

Τα Διοικητικά Συμβούλια των δύο εταιρειών ενέκριναν ομόφωνα την συμφωνία, η οποία εξακολουθεί να υπόκειται στις συνήθεις προϋποθέσεις ολοκλήρωσης της συναλλαγής, συμπεριλαμβανομένων των εγκρίσεων των ρυθμιστικών αρχών. Οι εταιρείες αναμένουν ότι η συναλλαγή να ολοκληρωθεί κατά το α' τρίμηνο του 2016.

Η Expedia, Inc., και η HomeAway, Inc., ανακοίνωσαν ότι προχώρησαν σε οριστική συμφωνία, σύμφωνα με την οποία η Expedia θα εξαγοράσει την HomeAway, συμπεριλαμβανομένων όλων των σημάτων της, στην αξία των 3,9 δισ. δολ. περίπου σε μετρητά και κοινών μετοχών της Expedia, αντιπροσωπεύοντας τίμημα για τις μετοχές της HomeAway ύψους 8,31 δολ. ανά μετοχή, με βάση την τιμή κλεισίματος της μετοχής της Expedia στις 3 Νοεμβρίου 2015. Σύμφωνα με τους όρους της συναλλαγής, η Expedia θα προσφέρει 10,15 δολ. ανά μετοχή της HomeAway της σε μετρητά και μεριδιο 0,2065 των κοινών μετοχών της. Οι εταιρείες αναμένουν ότι η συναλλαγή να ολοκληρωθεί το α’ τρίμηνο του 2016.

Τα Διοικητικά Συμβούλια των δύο εταιρειών ενέκριναν ομόφωνα την συμφωνία, η οποία εξακολουθεί να υπόκειται στις συνήθεις προϋποθέσεις ολοκλήρωσης της συναλλαγής, συμπεριλαμβανομένων των εγκρίσεων των ρυθμιστικών αρχών. Οι εταιρείες αναμένουν ότι η συναλλαγή να ολοκληρωθεί κατά το α’ τρίμηνο του 2016.

“Έίχαμε από καιρό στρέψει την προσοχή μας στον ταχέως αναπτυσσόμενο χώρο εναλλακτικών καταλυμάτων -τζίρου 100 δισ. δολ.- και οικοδομούμε την εταιρική μας σχέση με την HomeAway, παγκόσμιο ηγέτη στις ενοικιάσεις καταλυμάτων για διακοπές, εδώ και δύο χρόνια. Φέρνοντας τη HomeAway στην ‘οικογένεια’ της Expedia Inc. και προσθετοντας τα κορυφαία της σήματα στο χαρτοφυλάκιό μας, που περιλαμβάνει από τις πλέον αξιόπιστα εμπορικά ταξιδιωτικά σήματα, είναι ένα λογικό επόμενο βήμα”, δήλωσε ο Dara Khosrowshahi, διευθύνων σύμβουλος της Expedia, Inc. “Τρέφουμε μεγάλο σεβασμό για την ομάδα της HomeAway και την επιχείρηση που έχουν δημιουργήσει. Με την εμπειρία μας στην ‘τροφοδοσία’ παγκόσμιων πλατφόρμων συναλλαγών και τις κορυφαίες τεχνολογικές μας δυνατότητες, ανυπομονούμε να συνεργαστούμε μαζί τους για να επιταχύνουμε τη μετατόπισή τους από μία διαβαθμισμένη αγορά σε ένα online συναλλακτικό μοντέλο, ετσι ώστε να δημιουργήσυμε ακόμα καλύτερες εμπειρίες τόσο για παγκόσμιο κοινό ταξιδιωτών της HomeAway όσο και για τους ιδιοκτήτες και διαχειριστές των 1,2 εκατ. καταλυμάτων της σε όλο τον κόσμο”.

“Δε θα μπορούσαμε να είμαστε πιο ενθουσιασμένοι για την ένταξή του μας στην ‘οικογένεια’ της Expedia, ενός από τις κορυφαία ταξιδιωτικά σήματα και για το τι σημαίνει αυτή η κίνηση για το πολύ λαμπρό μέλλον μας”, δήλωσε ο Brian Sharples, διευθύνων σύμβουλος της HomeAway, Inc., σημειώνοντας ότι η εταιρεία έχει να κινείται προς την κατεύθυνση να γίνει μια πλήρως online αγορά κρατήσεων και πιο κοντά στον τύπο του επιχειρηματικού, συναλλακτικού μοντέλου, στο οποίο η Expedia έχει τεράστια εμπειρία. “Είμαστε πρόθυμοι να επωφεληθούμε από τη διανομή, την τεχνολογία και την τεχνογνωσία της Expedia, η οποία θα μας επιτρέψει να παρέχουμε μια ακόμα καλύτερη εμπειρία σε προϊόντα και υπηρεσίες για τους ιδιοκτήτες καταλυμάτων, τους διαχειριστές ακίνητης περιουσίας και τους ταξιδιώτες μας. Με τον τρόπο αυτό, πιστεύω ότι ο συνδυασμός μας με την Expedia, θα δώσει τεράστια ώθηση στην ανάπτυξή μας και στην ηγεσία της τουριστικής βιομηχανίας για πολλά χρόνια στο μέλλον”.

Υπεύθυνη Ύλης - Travel Media Applications | Ιστοσελίδα | + Άρθρα

Η Τατιάνα ελέγχει καθημερινά τη ροή των εισερχόμενων ειδήσεων και επιμελείται την ύλη που δημοσιεύεται στο δίκτυο των TravelDailyNews.

19/04/2024
18/04/2024
17/04/2024
16/04/2024
15/04/2024
12/04/2024