Τελευταία νέα
ΑρχικήΤουριστικοί ΦορείςΕλληνικοίΓραφείο Εξυπηρέτησης Επισκεπτών στην Αθήνα της Ελληνικής Αστυνομίας με την συνδρομή ΞΕΕ και ΕΞΑΑΑ
City break

Γραφείο Εξυπηρέτησης Επισκεπτών στην Αθήνα της Ελληνικής Αστυνομίας με την συνδρομή ΞΕΕ και ΕΞΑΑΑ

Το Γραφείο Εξυπηρέτησης Επισκεπτών Αθηνών στεγάζεται στην οδό Δραγατσανίου 4 στην Πλατεία Κλαυθμώνος, σε χώρο συνολικού εμβαδού 144 τ.μ, κατάλληλα εξοπλισμένο και με πρόσβαση σε όλες τις ηλεκτρονικές εφαρμογές που διευκολύνουν την αυθημερόν εξυπηρέτηση των επισκεπτών.

Μετά από πολλά χρόνια σχετικών αιτημάτων από τον τουριστικό κλάδο της Αθήνας, δρομολογήθηκε ουσιαστική λύση στο μείζον ζήτημα της εξυπηρέτησης των επισκεπτών της Αθήνας – με τη δημιουργία “Γραφείου Εξυπηρέτησης Επισκεπτών” της Ελληνικής Αστυνομίας.

Πιο συγκεκριμένα, στο εξής, οι επισκέπτες της Αθήνας θα εξυπηρετούνται από το νέο Τμήμα της Αστυνομίας με την ονομασία “Γραφείο Εξυπηρέτησης Επισκεπτών” στην πλατεία Κλαυθμώνος, στελεχωμένο από εξειδικευμένους και ξενόγλωσσους αστυνομικούς, σε περιβάλλον απολύτως κατάλληλο για τους επισκέπτες της πόλης.

Το “Γραφείο Εξυπηρέτησης Επισκεπτών”, είναι αποτέλεσμα της συνεργασίας που δρομολογήθηκε μεταξύ α) του Υπουργείου Δημόσιας Τάξης & Προστασίας του Πολίτη, το οποίο στελέχωσε με τους κατάλληλους αστυνομικούς την Υπηρεσία, β) του Ξενοδοχειακού Επιμελητηρίου της Ελλάδας (ΞΕΕ), το οποίο ανέλαβε την μίσθωση και τη διαμόρφωση του χώρου και γ) της Ένωσης Ξενοδόχων Αθηνών Αττικής και Αργοσαρωνικού (ΕΞΑΑΑ), η οποία εξόπλισε τα γραφεία, προκειμένου να εξασφαλιστεί η απρόσκοπτη λειτουργία του, το συντομότερο δυνατόν.

Αυτά, αποφασίσθηκαν αλλά και επισφραγίσθηκαν επίσημα μέσω της “Συμφωνίας Συνεργασίας” που υπογράφηκε στις 23 Ιουλίου 2015 μεταξύ του γενικού γραμματέα Δημόσιας Τάξης κ. Δημήτρη Αναγνωστάκη και του προέδρου του ΞΕΕ κ. Γεωργίου Τσακίρη, παρουσία του προέδρου της ΕΞΑΑΑ κ. Αλέξανδρου Βασιλικού.

Τα εγκαίνια του Γραφείου Εξυπηρέτησης Επισκεπτών πραγματοποιήθηκαν χθες με την παρουσία του υπουργού Εσωτερικών και Διοικητικής Ανασυγκρότησης κ. Παναγιώτη Κουρουμπλή, του αναπληρωτή υπουργού για θέματα Προστασίας του Πολίτη κ. Νίκου Τόσκα, της κυβερνητικής εκπροσώπου κας Όλγας Γεροβασίλη, του κ. Αναγνωστάκη, του γενικού γραμματέα Υπουργείου Τουρισμού κ. Γεράσιμου Ζαχαράτου, του γενικού γραμματέα Τουριστικής Πολιτικής και Ανάπτυξης κ. Γεώργιου Τζιάλλα, του πρώην αναπλ. υπουργού Δημοσίας Τάξης και Προστασίας του Πολίτη κ. Γιάννη Πανούση, του αρχηγού της Ελληνικής Αστυνομίας κ. Δημήτριου Τσακνάκη, ανώτατων αξιωματούχων της Ελληνικής Αστυνομίας, του κ. Τσακίρη και του κ. Βασιλικού.

Από πλευράς του το ΞΕΕ και η ΕΞΑΑΑ χαιρετίζουν την απόφαση του αναπλ. υπουργού Δημόσιας Τάξης και Προστασίας του Πολίτη να υιοθετήσει την πρωτοβουλία η οποία – για πρώτη φορά επιτρέπει την αλλαγή στον τρόπο και χρόνο εξυπηρέτησης των επισκεπτών και ανοίγει έναν νέο δρόμο συνεργασιών και συνεργιών μεταξύ δημόσιου και Ιδιωτικού τομέα για την αντιμετώπιση των πολλών προβλημάτων που αντιμετωπίζει η πρωτεύουσα.

Ειδικότερα σε μια εποχή που ο τουρισμός διεθνώς εστιάζεται στην εμπειρία των επισκεπτών, το “Γραφείο Εξυπηρέτησης Επισκεπτών” της Αθήνας έρχεται να ενισχύσει και να υποστηρίξει αυτή την προσπάθεια εμπλουτισμού της εμπειρίας που προσφέρει η πόλη.

  • Το Γραφείο Εξυπηρέτησης Επισκεπτών Αθηνών, στεγάζεται στην οδό Δραγατσανίου 4 (ισόγειος χώρος, εντός στοάς) στην  Πλατεία Κλαυθμώνος, σε χώρο συνολικού εμβαδού 144 τ.μ, κατάλληλα εξοπλισμένο και  συνδεδεμένο με το ηλεκτρονικό πανελλαδικό δίκτυο της Αστυνομίας  Police on Line, δηλαδή παρέχεται πρόσβαση σε όλες τις ηλεκτρονικές εφαρμογές που διευκολύνουν την αυθημερόν  εξυπηρέτηση των επισκεπτών. Υπάγεται ως δομή στην Τουριστική Αστυνομία.
  • Το Γραφείο Θα λειτουργεί σε μόνιμη βάση, σε δύο βάρδιες, καθ’όλη τη διάρκεια του έτους, με ωράριο λειτουργίας 07.30-22.00 καθημερινά. Τα τηλέφωνα επικοινωνίας είναι 210-3222230 και 210-3222232, εκ των οποίων το δεύτερο λειτουργεί και ως φαξ.
  • Είναι στελεχωμένο με Αστυνομικούς οι οποίοι προέρχονται από το Τμήμα Τουριστικής Αστυνομίας αλλά και από την Υπηρεσία Ασφάλειας Αττικής κατάλληλα εκπαιδευμένους και παρέχει (προς το παρόν) δυνατότητα επικοινωνίας στις εξής γλώσσες: Αγγλική, Γαλλική, Ιταλική και Ισπανική.
  • Καινοτομία του Γραφείου αποτελεί η διαχείριση περιστατικών και προβλημάτων που αναφέρονται από επισκέπτες από απλές απώλειες εγγράφων ή κλοπών αντικειμένων έως και την έκδοση των προβλεπόμενων από τον Νόμο πιστοποιητικών προκειμένου να αποφεύγονται οι άσκοπες μετακινήσεις  τους και να μην ταλαιπωρούνται.
  • Στοχεύει στην ενίσχυση του τουρισμού στη χώρα μας, με την άμεση και την αποτελεσματική εξυπηρέτηση των επισκεπτών- τουριστών, παρέχοντας σε αυτούς τις κατάλληλες οδηγίες και απαραίτητες πληροφορίες, τόσο τουριστικού, όσο και ευρύτερου αστυνομικού ενδιαφέροντος.
Εκδότρια - Αρχισυντάκτρια - Travel Media Applications | Ιστοσελίδα | + Άρθρα

Η Βίκυ είναι συνιδρυτής της Travel Media Applications και υπεύθυνη για την αρχισυνταξία των TravelDailyNews Greece & Cyprus και TravelDailyNews International.
Στην εταιρεία έχει αναλάβει την οικονομική διεύθυνση.

28/03/2024
27/03/2024
26/03/2024
22/03/2024
21/03/2024
20/03/2024