Τελευταία νέα
ΑρχικήΕναλλακτικός ΤουρισμόςΑθλησηςΠέρα από κάθε προηγούμενο ο αριθμός συμμετοχών στο φετινό Μαραθώνιο της Αθήνας
Αθλητικός τουρισμός

Πέρα από κάθε προηγούμενο ο αριθμός συμμετοχών στο φετινό Μαραθώνιο της Αθήνας

Έσπασε ρεκόρ ο αριθμός συμμετοχών, ακόμη και από δρομείς και αθλητές του εξωτερικού, καθώς σύμφωνα με τις εκτιμήσεις περισσότεροι από 16.000 θα δοκιμάσουν τα όρια και τις αντοχές τους στην κλασική ιστορική διαδρομή, ενώ 43.000 είναι οι συμμετέχοντες συνολικά σε όλους τους αγώνες.

Αντίστροφη μέτρηση για τη διεξαγωγή την Κυριακή 8 Νοεμβρίου του Μαραθωνίου της Αθήνας που διοργανώνουν ο Οργανισμός Πολιτισμού Αθλητισμού και Νεολαίας του Δήμου Αθηναίων και ο ΣΕΓΑΣ.

Τη σημασία της σπουδαίας αυτής αθλητικής διοργάνωσης εξήρε ο δήμαρχος Αθηναίων κ. Γιώργος Καμίνης και σημείωσε: “Ο 33ος Μαραθώνιος της Αθήνας εντάσσεται στο πλαίσιο των παγκόσμιων εορτασμών για την επέτειο της συμπλήρωσης 70 χρόνων των Ηνωμένων Εθνών και συμπίπτει με τα 70 χρόνια ένταξης της Ελλάδας στον ΟΗΕ, καθότι η χώρα υπήρξε ιδρυτικό μέλος.

Επιδίωξη όλων μας  είναι το 2015 να αποδειχθεί σε χρονιά δράσης και αποτελεσματικών πρακτικών. Και από αυτήν την άποψη ο Μαραθώνιος της Αθήνας παρέχει ένα ιδανικό πλαίσιο δράσεων ώστε να συγκλίνουν οι αθλητικές δραστηριότητες και οι αγώνες με τους προγραμματικούς στόχους των Ηνωμένων Εθνών : βιώσιμη ανάπτυξη, καταπολέμηση της φτώχειας  και της ανισότητας, καθώς  και αντιμετώπιση της κλιματικής αλλαγής. Το δρομικό κίνημα, όπως και ευρύτερα ο αθλητισμός, αναδεικνύεται σε μια γλώσσα διεθνή και δημοκρατική! Καταπολεμά τους αποκλεισμούς, ξεπερνά τα εμπόδια, αγωνίζεται  για την πρόοδο, την βιώσιμη ανάπτυξη, τη συνύπαρξη, την αλληλεγγύη” τονίζει στο μήνυμά του ο δήμαρχος Αθηναίων.

Πέρα από κάθε προηγούμενο είναι ο αριθμός συμμετοχών, ακόμη και από δρομείς και αθλητές του εξωτερικού, καθώς σύμφωνα με τις εκτιμήσεις περισσότεροι από 16.000 θα δοκιμάσουν τα όρια και τις αντοχές τους στην κλασική ιστορική διαδρομή, ενώ 43.000 είναι οι συμμετέχοντες συνολικά σε όλους τους αγώνες.

Σημειώνεται ότι εκτός από την κλασική διαδρομή θα υπάρξουν όπως κάθε χρόνο, αγώνας 10 χλμ., αγώνας 5 χλμ., αγώνας 1.200 μέτρων Special Olympics και αγώνας παιδιών.

Η εκκίνηση για το Μαραθώνιο Δρόμο δίνεται στις 09.00 από τον ειδικά διαμορφωμένο χώρο αφετηρίας στο Μαραθώνα. Θα εφαρμοστεί “εκκίνηση κατά κύματα” με εννέα συνολικά διαδοχικές εκκινήσεις, προκειμένου να διευκολυνθούν οι δρομείς και να μην υπάρξει συνωστισμός.

  • Η εκκίνηση των 10 χλμ. δίνεται στη Λεωφόρο Αμαλίας στις 08.45.
  • Η εκκίνηση των 5 χλμ. δίνεται στη Λεωφόρο Αμαλίας στις 07.45.
  • Η εκκίνηση του αγώνα των παιδιών θα δίνεται στις 10.40 στη Λεωφόρο Βασιλίσσης Σοφίας
  • Και η εκκίνηση των Special Olympics δίνεται στις 9.10, επίσης στη Λεωφόρο Βασιλίσσης Σοφίας.

Λόγω της διεξαγωγής των αγώνων τίθενται σε εφαρμογή κυκλοφοριακές ρυθμίσεις με απαγόρευση στάσης και στάθμευσης οχημάτων, καθώς και διακοπή της κυκλοφορίας σε συγκεκριμένες οδικές αρτηρίες.

Εκδότης - Διευθυντής Σύνταξης - Travel Media Applications | Ιστοσελίδα | + Άρθρα

Συνεκδότης του TravelDailyNews Media Network από το 1999 που περιλαμβάνει τρεις εκδόσεις για τη Διεθνή αγορά, τις αγορές της Ασίας και του Ειρηνικού και την αγορά της Ελλάδας και της Κύπρου.

Είναι υπεύθυνος για την στρατηγική ανάπτυξη του δικτύου, τις συνέργειες, και τη διεθνή αγορά.

28/03/2024
27/03/2024
26/03/2024
22/03/2024
21/03/2024
20/03/2024