Τελευταία νέα
ΑρχικήΔιαμονή-ΔιατροφήΓαστρονομίαΟίνοι Πελοποννήσου: Αυθεντικά ελληνικά αμπελοτόπια στο ξενοδοχείο Μεγάλη Βρετανία στις 15 Νοεμβρίου
Οινοτουρισμός - τροφοδοσία

Οίνοι Πελοποννήσου: Αυθεντικά ελληνικά αμπελοτόπια στο ξενοδοχείο Μεγάλη Βρετανία στις 15 Νοεμβρίου

Για μία ακόμα χρονιά, την 9η, οι οινοπαραγωγοί της Πελοποννήσου 'ανηφορίζουν' προς την Αθήνα, την Κυριακή 15 Νοεμβρίου 2015, για να παρουσιάσουν τα κρασιά τους σε όλους τους φίλους του καλού κρασιού.

Η γνωστή και καθιερωμένη εκδήλωση γευσιγνωσίας θα γίνει στο ξενοδοχείο Μεγάλη Βρετανία και ώρες 13:00-20:00. Κατά τη διάρκειά της, οι επισκέπτες της θα μπορούν να δοκιμάσουν τα περισσότερα κρασιά της Πελοποννήσου από τους αμπελώνες και τα οινοποιεία 32 οινοπαραγωγών.

Κρασιά κάθε τύπου, με προεξάρχοντα εκείνα των κορυφαίων ονομασιών προέλευσης: Μαντινεία, Νεμέα, Μαυροδάφνη Πατρών, Πάτρα, Μοσχάτος Ρίου Πατρών, αλλά και δεκάδες άλλα, Προστατευόμενης Γεωγραφικής Ένδειξης (πρώην Τοπικοί Οίνοι), καθώς και κρασιά από εξαιρετικές ελληνικές και ξένες ποικιλίες αμπέλου, θα βρίσκονται εκεί για να ικανοποιήσουν τη γευστική περιέργεια κάθε οινολάτρη. Οι επισκέπτες της εκδήλωσης θα έχουν επίσης τη δυνατότητα να δηλώσουν συμμετοχή σε κλήρωση για φιάλες πελοποννησιακών οίνων από τα συμμετέχοντα οινοποιεία, καθώς και για διανυκτερεύσεις σε ορεινούς ξενώνες του δικτύου των Δρόμων του Κρασιού της Πελοποννήσου. Οι κληρώσεις γίνονται κάθε μία ώρα κρατώντας το ενδιαφέρον του κοινού αμείωτο.

Οι οινοπαραγωγοί του Μωριά ανεβαίνουν στην Αθήνα για να παρουσιάσουν αυτοπροσώπως στο οινόφιλο κοινό τις ιδιαιτερότητες του πελοποννησιακού αμπελώνα, του πιο πλούσιου σε διαφορετικά αμπελοτόπια της Ελλάδας. Ο αμπελοοινικός πλούτος της Πελοποννήσου καταδεικνύεται και από την αρχαία ονομασία της ως “αμπελόεσσα Πελοπόννησος”.

Στο πλαίσιο της εκδήλωσης θα γίνει, επίσης, μεταξύ 12:00 και 13:00, η παρουσίαση ενός σημαντικού ερευνητικού προγράμματος του Δημόκριτου που έγινε σε συνεργασία με τέσσερα οινοποιεία της Πελοποννήσου και αφορά τον επιστημονικό προσδιορισμό της γεωγραφικής προέλευσης ενός κρασιού, αλλά και της ποικιλιακής του σύνθεσης με στόχο την εξάλειψη φαινομένων νοθείας.

Eπίσης, κατά τη διάρκεια της εβδομάδας που προηγείται της εκδήλωσης (9-14/11), το wine bar της Αθήνας “Wine Point” θα κληρώνει καθημερινά 4 προσκλήσεις για την εκδήλωση και δύο φιάλες κρασί Πελοποννήσου.

Η γευσιγνωσία των οίνων της Πελοποννήσου οργανώνεται φέτος για 9η συνεχή χρονιά, από την εταιρεία οινικής επικοινωνίας Vinetum για λογαριασμό της Ένωσης Οινοπαραγών του Αμπελώνα της Πελοποννήσου (ΕΝΟΑΠ).

Χορηγοί της εκδήλωσης είναι οι εταιρείες: Gr-Inox, MetaLux, Α.Γ.Kοροπούλης (Amorim, Radoux), Label Press, Dio Travel, Oinoline και Wine Point. Eπίσημο νερό της έκθεσης είναι το Yάς από την οροσειρά της Κυλλήνης.

Εκδότης - Διευθυντής Σύνταξης - Travel Media Applications | Ιστοσελίδα | + Άρθρα

Συνεκδότης του TravelDailyNews Media Network από το 1999 που περιλαμβάνει τρεις εκδόσεις για τη Διεθνή αγορά, τις αγορές της Ασίας και του Ειρηνικού και την αγορά της Ελλάδας και της Κύπρου.

Είναι υπεύθυνος για την στρατηγική ανάπτυξη του δικτύου, τις συνέργειες, και τη διεθνή αγορά.

Ετικέτες
24/04/2024
23/04/2024
22/04/2024
19/04/2024
18/04/2024
17/04/2024