Τελευταία νέα
ΑρχικήΔιαμονή-ΔιατροφήΕισβολή ενόπλων στο ξενοδοχείο Radisson Blu Hotel στο Μάλι – 3 νεκροί και 170 όμηροι
Τρομοκρατία

Εισβολή ενόπλων στο ξενοδοχείο Radisson Blu Hotel στο Μάλι – 3 νεκροί και 170 όμηροι

Σύμφωνα με τοπικές αναφορές, τουλάχιστον τρεις άνθρωποι έχουν σκοτωθεί, συμπεριλαμβανομένων και ξένων. Περίπου 10 άτομα με όπλα και χειροβομβίδες έγινε γνωστό ότι χρησιμοποιώντας όχημα έσπασαν τη μπάρα ασφαλείας του ξενοδοχείου και μπήκαν μέσα πυροβολώντας και φωνάζοντας 'Allahu Akbar' (ο Θεός είναι μεγάλος).

Δύο (ή δέκα, καθώς είναι ακόμη συγκεχυμένες οι πληροφορίες) ένοπλοι ισλαμιστές εισέβαλαν στο Radisson Blu Hotel στο κέντρο της πρωτεύσας του Μάλι, Bamako, σε μια όπως φαίνεται, τρομοκρατική επίθεση.

Το 190 δωματίων ξενοδοχείο είναι δημοφιλές κατάλυμα για ξένους που εργάζονται στο Μάλι. Εκπρόσωπος της Carlson Rezidor δήλωσε στο NBC News ότι οι ένοπλοι κρατούν ομήρους μέσα στο ξενοδοχείο περίπου 140 πελάτες και 30 άτομα από το προσωπικό.

Σύμφωνα με τοπικές αναφορές, τουλάχιστον τρεις άνθρωποι έχουν σκοτωθεί (δύο ντόπιοι και ένας Γάλλος). Περίπου 10 άτομα με όπλα και χειροβομβίδες έγινε γνωστό ότι χρησιμοποιώντας όχημα έσπασαν τη μπάρα ασφαλείας του ξενοδοχείου και μπήκαν μέσα πυροβολώντας και φωνάζοντας ‘Allahu Akbar’ (ο Θεός είναι μεγάλος).

Η πρεσβεία των ΗΠΑ σε ανακοίνωση στο twitter αναφέρει ότι έχει ενημερωθεί για μία επιχείριση ενόπλων σε εξέλιξη στο ξενοδοχείο Radisson και συμβουλεύει το προσωπικό της πρεσβείας στο Bamako και όλους τους Αμερικανούς πολίτες να “βρουν καταφύγιο” και να επικοινωνήσουν με τις οικογένειές τους. Η Γαλλική Πρεσβεία εξέδωσε και αυτή παρόμοια ανακοίνωση για τους πολίτες της.

Σύμφωνα με το πρακτορείο Reuters, πηγή ασφαλείας ανέφερε ότι κάποιοι όμηροι απελευθερώθηκαν, αφού οι ένοπλοι τους ζήτησαν να απαγγείλουν στίχους από το Κοράνι. Η γαλλική εφημερίδα Le Monde σημειώνει ότι οι αρχές της χώρας δήλωσαν ότι τουλάχιστον τρεις όμηροι έχουν σκοτωθεί, ενώ υπάρχουν Γάλλοι και Βέλγοι πολίτες εντός του ξενοδοχείου, καθώς και πολλοί Κινέζοι τουρίστες, αλλά και προσωπικό  της Turkish Airlines (5 έχουν απελευθερωθεί) και 12 της Air France (έχουν απελευθερωθεί επίσης).

Αυτήν τη στιγμή έφοδος της Αστυνομίας με τη συνδρομή και γαλλικών δυνάμεων βρίσκεται σε εξέλιξη. Ογδόντα όμηροι έχουν ήδη απελευθερωθεί σύμφωνα με την κρατική τηλεόραση της χώρας και έχουν συνοδευτεί από αστυνομικό μακριά από το ξενοδοχείο, το οποίο έχει περικυκλωθεί από τις δυνάμεις ασφαλείας.

Υπενθυμίζεται ότι στις 13 Αυγούστου 13 άτομα είχαν σκοτωθεί σε κατάσταση ομηρίας σε ξενοδοχείο στην πόλη Sevare στο κεντρικό Μάλι από πιθανολογούμενους ισλαμιστές ενόπλους. Στα θύματα συμπεριλαμβάνονταν πέντε εργαζόμενοι στα Ηνωμένα Έθνη.

Εκδότης - Διευθυντής Σύνταξης - Travel Media Applications | Ιστοσελίδα | + Άρθρα

Συνεκδότης του TravelDailyNews Media Network από το 1999 που περιλαμβάνει τρεις εκδόσεις για τη Διεθνή αγορά, τις αγορές της Ασίας και του Ειρηνικού και την αγορά της Ελλάδας και της Κύπρου.

Είναι υπεύθυνος για την στρατηγική ανάπτυξη του δικτύου, τις συνέργειες, και τη διεθνή αγορά.

28/03/2024
27/03/2024
26/03/2024
22/03/2024
21/03/2024
20/03/2024