Τελευταία νέα
ΑρχικήΑερομεταφορέςΟι Βρυξέλλες σε κλοιό ασφαλείας – 'Μακριά από το Κολοσσαίο' συμβουλεύουν οι Αμερικανοί
Τρομοκρατία

Οι Βρυξέλλες σε κλοιό ασφαλείας – 'Μακριά από το Κολοσσαίο' συμβουλεύουν οι Αμερικανοί

Οι Βρυξέλλες θα συνεχίσουν να βρίσκονται σε κατάσταση ύψιστου συναγερμού από φόβο ότι μπορεί να υποστούν μια επίθεση σαν εκείνη του Παρισιού. Να μην πλησιάζουν στο Κολοσσαίο, συμβουλεύει τους τουρίστες η πρεσβεία των Ηνωμένων Πολιτειών στην Ρώμη.

Τα εμπορικά κέντρα, οι κινηματογράφοι, τα περισσότερα μουσεία παρέμειναν κλειστά το Σάββατο 21 Νοεμβρίου στις Βρυξέλλες ενώ ακυρώθηκαν αθλητικοί αγώνες και πορείες, γεγονός που έκανε την πρωτεύουσα του Βελγίου να μοιάζουν με νεκρή πόλη. Επίσης, έπειτα από σύσταση του δημάρχου των Βρυξελλών, κλειστά παρέμειναν και τα περισσότερα εστιατόρια και καφέ.

Σύμφωνα με το ΑΠΕ/ΜΠΕ, η αστυνομία του Βελγίου συνέλαβε 16 άτομα κατά τη διάρκεια επιχειρήσεων μετά τις επιθέσεις στο Παρίσι στις 13 Δεκεμβρίου αλλά δεν βρήκε τον 26χρονο Salah Abdeslam, τον Βέλγο υπήκοο που θεωρείται ότι έπαιξε κεντρικό ρόλο στη Γαλλία, δήλωσε ο γενικός εισαγγελέας. Η αστυνομία έκανε επιδρομές σε έξι συνοικίες των Βρυξελλών και τη Charleroi μετά από αναφορές την περασμένη εβδομάδα σύμφωνα με τις οποίες ο Abdeslam, που θεωρείται ο τελευταίος επιζών τρομοκράτης από τις επιθέσεις στο Παρίσι, εθεάθηκε σε μία από αυτές.

Ο πρωθυπουργός του Βελγίου Charles Michel, μιλώντας μετά από συνάντηση των επικεφαλής δυνάμεων ασφαλείας για την επανεξέταση του επίπεδου συναγερμού στο οποίο βρίσκονται οι Βρυξέλλες, ανακοίνωσε ότι η πόλη θα συνεχίσει να βρίσκεται σε κατάσταση ύψιστου συναγερμού από φόβο ότι μπορεί να υποστεί μια επίθεση σαν εκείνη του Παρισιού.

Πρεσβεία ΗΠΑ στη Ρώμη: “Μην πλησιάζετε στο Κολοσσαίο”
“Να μην πλησιάζουν στο Κολοσσαίο”, συμβουλεύει τους τουρίστες η πρεσβεία των Ηνωμένων Πολιτειών στην Ρώμη, στο πλαίσιο των αυξημένων μέτρων πρόληψης τυχόν τρομοκρατικών επιθέσεων, όπως αναφέρουν πολλά ιταλικά μέσα ενημέρωσης.

Η προτροπή είχε άμεσο αποτέλεσμα, και όπως γράφει η εφημερίδα “Corriere della Sera”, ο αριθμός των επισκεπτών μειώθηκε αισθητά το Σαββατοκύριακο. Σαφή μείωση παρουσίασε και η προσέλευση τουριστών στα καφέ και στα εστιατόρια στην γύρω περιοχή, από τις πιο χαρακτηριστικές της Αιώνιας Πόλης.

Την ίδια ώρα, μέρος των τουριστικών γραφείων που είχαν προπληρώσει για τους πελάτες τους τα εισιτήρια εισόδου στο γνωστότερο μνημείο της Ρωμαϊκής Αυτοκρατορίας, άρχισε να ζητά να επιστραφούν τα χρήματα “λόγω τρομοκρατικής απειλής”. Οι ιταλικές αρμόδιες αρχές ανακοίνωσαν ότι εξετάζουν κατά πόσον μπορεί να ευσταθεί, νομικά, το σχετικό αίτημα.

Σε ό,τι αφορά στην ασφάλεια των τουριστών που επισκέπτονται το Κολοσσαίο, ο Δήμος της Ρώμης έκανε γνωστό ότι θα τοποθετηθούν σύντομα στις πύλες του μηχανήματα ανίχνευσης μετάλλου τελευταίας τεχνολογίας, τα ίδια που χρησιμοποιήθηκαν στη Διεθνή Έκθεση του Μιλάνου Expo).

Το συγκεκριμένο μνημείο αποτελεί σημαντική πηγή εσόδων για τα ταμεία του ιταλικού δημοσίου αφού, κάθε χρόνο, το επισκέπτονται πάνω από 6 εκατ. τουρίστες.

Συνολικά, έχουν δραστηριοποιηθεί 2.000 επιπλέον αστυνομικοί στη Ρώμη, με έμφαση σε περιοχές που συχνάζουν νέοι, ιδίως δε σε συναυλίες, εκτός από μνημεία, πρεσβείες και θεσμικά κέντρα, ενώ το σχέδιο προβλέπει περαιτέρω έντονη αστυνομική παρουσία σε μετρό και λεωφορεία.

Όπως αναφέρει η ιταλική εφημερίδα “La Repubblica”, οι έλεγχοι και η αστυνομική παρουσία έχουν αυξηθεί εμφανώς στις περιοχές του Αγίου Πέτρου, του σταδίου Olimpico, το διεθνές αεροδρόμιο Fiumicino και σε όλα τα κύρια μνημεία της Ρώμης.

Τουρκικό αεροπλάνο προσγειώθηκε εκτάκτως στον Καναδά έπειτα από απειλή για βόμβα
Αεροπλάνο της Turkish Airlines που πραγματοποιούσε χθες, Κυριακή 22 Νοεμβρίου, το δρομολόγιο Νέα Υόρκη – Κωνσταντινούπολη κατευθύνθηκε προς το Χάλιφαξ του Καναδά εξαιτίας μιας προειδοποίησης για βόμβα, όπως ανακοίνωσε σήμερα η καναδική αστυνομία.

Το αεροπλάνο έχει προσγειωθεί με ασφάλεια και η αστυνομία το ερευνά με τη βοήθεια ειδικών σκυλιών προκειμένου να εντοπιστούν τυχόν εκρηκτικά, ανέφερε η αστυνομία της Νέας Σκοτίας στο Twitter. “Η έρευνα για την ύπαρξη βόμβας είναι στα αρχικά της στάδια. Η απειλή έγινε στις 22:50”, πρόσθεσε η αστυνομία.

Στο μεταξύ το αεροδρόμιο του Χάλιφαξ ανακοίνωσε ότι η μεταφορά των 256 επιβαινόντων, επιβατών και πληρώματος του αεροπλάνου, προχωρά ομαλά και ότι είναι όλοι τους ασφαλείς.

Υπεύθυνη Ύλης - Travel Media Applications | Ιστοσελίδα | + Άρθρα

Η Τατιάνα ελέγχει καθημερινά τη ροή των εισερχόμενων ειδήσεων και επιμελείται την ύλη που δημοσιεύεται στο δίκτυο των TravelDailyNews.

29/03/2024
28/03/2024
27/03/2024
26/03/2024
22/03/2024
21/03/2024