Τελευταία νέα
ΑρχικήΕπαγγελματικά ΤαξίδιαΣυνέδρια ΤουρισμούDigi.travel 2015 EMEA Conference & Expo: Η Αθήνα έχει πλέον το δικό της διεθνές συνέδριο για τον ηλεκτρονικό τουρισμό
Συνέδρια

Digi.travel 2015 EMEA Conference & Expo: Η Αθήνα έχει πλέον το δικό της διεθνές συνέδριο για τον ηλεκτρονικό τουρισμό

Με τη συμμετοχή 14 ομιλητών απο το εξωτερικό και 12 Ελλήνων, παρουσιάστηκαν στους συνέδρους, που ήταν από ολο το φάσμα της τουριστικής βιομηχανίας, οι τάσεις και οι εξελίξεις του ηλεκτρονικού τουρισμού. Αναλύθηκαν θέματα όπως οι τάσεις των μελλοντικών ταξιδιωτών, η διαμοιραζόμενη οικονομία (Sharing Economy), τα οφέλη από τη σωστή συνεργασία με το TripAdvisor και η διαχείριση των σχέσεων με τους πελάτες μέσω mobile εφαρμογών.

Με πολύ μεγάλη επιτυχία ολοκληρώθηκε για τρίτη χρονιά φέτος το “Digi.travel 2015 EMEA Conference & Expo” με περισσότερους από 190 συμμετέχοντες, από τις 17-18 Νοεμβρίου 2015 στο ξενοδοχείο Divani Caravel. Κοινή διαπίστωση όλων ήταν ότι το Digi.travel, που διοργανώνεται κάθε χρόνο στην Αθήνα από την Travel Media Applications, είναι πλέον ένα συνέδριο που καλύπτει τις πιο σημαντικές εξελίξεις στο χώρο του ηλεκτρονικού τουρισμού. Το sυνέδριο αυτό εντάσσεται στην ομάδα διεθνών συνεδρίων “Digi.travel World Events” που γίνονται στην Πολωνία τον προσεχή Δεκέμβριο, στη Σουηδία τον Φεβρουάριο και στην Μπανγκόκ της Ταϊλάνδης επίσης τον Φεβρουάριο του 2016.

Με τη συμμετοχή 14 ομιλητών απο το εξωτερικό και 12 Ελλήνων παρουσιάστηκαν στους συνέδρους, που ήταν από ολο το φάσμα της τουριστικής βιομηχανίας, οι τάσεις και οι εξελίξεις του ηλεκτρονικού τουρισμού και συγκεκριμένα αναλύθηκαν θέματα όπως οι τάσεις των μελλοντικών ταξιδιωτών, το πολύ βασικό θέμα της εποχής μας που αφορά στη διαμοιραζόμενη οικονομία (Sharing Economy), τα οφέλη από τη σωστή συνεργασία με το TripAdvisor, και η διαχείριση των σχέσεων με τους πελάτες μέσω εφαρμογών στα κινητά τηλέφωνα. Επίσης, όσον αφορά στα ξενοδοχεία, αναλύθηκαν θέματα σχετικά με την τιμολόγηση, τα έσοδα, και τις απευθείας κρατήσεις.

Η Amadeus Hellas platinum sponsor στο 3ο Digi.travel Conference & Expo
Η Amadeus Hellas, κορυφαίος τεχνολογικός συνεργάτης της ταξιδιωτικής βιομηχανίας, ήταν ο platinum sponsor στο συνέδριο “Digi.travel Conference & Expo”.

Η Amadeus, πέρα από την χορηγική παρουσία, συμμετείχε στο συνέδριο και με μια ιδιαίτερα ενδιαφέρουσα ομιλία, από την κα Monica Clemente, Senior Manager, Innovations and Ventures του Amadeus IT Group, σχετικά με τις αναδυόμενες τάσεις για τους ταξιδιώτες. Η κα Clemente είχε την ευκαιρία να παρουσιάσει στους συμμετέχοντες το Amadeus Traveller Trend Observatory (ATTO) και τα κύρια ευρήματα από τις έρευνες που έχουν εκπονηθεί, τα οποία περιλάμβαναν τον τρόπο με τον οποίο οι διαφορετικοί τύποι ταξιδιωτών εκφράζουν τις διαφορετικές ταξιδιωτικές τους προσδοκίες.

Για παράδειγμα, μέσα από την έρευνα προκύπτει ότι οι NextGen ταξιδιώτες στην ηλικιακή ομάδα 18-30 ετών, εκφράζουν το ενδιαφέρον τους για προσιτές, αλλά μοναδικές εμπειρίες. Από την άλλη, οι Active Seniors, στην ομάδα 60 ετών και άνω επιθυμούν εμπειρίες ‘controlled-adventure’ και ασφαλή ταξίδια.  Τέλος, οι Corporate Citizens, οι οποίοι είναι οι business ταξιδιώτες, που κάνουν συχνά ταξίδια, θέλουν αυθόρμητες, προσωποποιημένες στις ανάγκες τους ταξιδιωτικές εμπειρίες συνδυάζοντας τις επαγγελματικές τους ανάγκες και τις ευκαιρίες για αναψυχή (bleisure).

To Amadeus Traveller Trend Observatory παρακολουθεί τις τάσεις που επηρεάζουν την ταξιδιωτική βιομηχανία, όπως τα big data, the Internet of things, τα wearables, τους βιο-αισθητήρες και τον τρόπο με τον οποίο όλες αυτές οι τεχνολογικές εξελίξεις μπορούν να εξυπηρετήσουν καλύτερα την ταξιδιωτική εξατομίκευση. Επίσης, μέσα από αυτή την έρευνα η Amadeus παρακολουθεί στενά το sharing economy και τη μεταστροφή που έχει προκαλέσει στον τρόπο σκέψης των καταναλωτών, οι οποίοι δίνουν μεγαλύτερη σημαντικότητα στις αξιομνημόνευτες εμπειρίες, παρά στην απόκτηση αγαθών, ενώ παράλληλα αναλύει τον ρόλο που παίζει το mobile για κάποιες από τις ανάγκες των ταξιδιωτών.     

Η κα Εύα Καραμάνου, γενική διευθύντρια της Amadeus Hellas και Deputy Regional Manager Southern Europe σχολίασε: ”Ήταν μεγάλη μας χαρά που χορηγήσαμε και συμμετείχαμε στο τρίτο Digi.travel Conference & Expo, όπου παρουσιάσαμε το Amadeus Traveller Trend Observatory. Οι παρευρισκόμενοι έδειξαν ιδιαίτερο ενδιαφέρον στις δυνατότητες εξατομίκευσης που παρουσιάσαμε, οι οποίες θα προσφέρουν διαφοροποιημένες εμπειρίες και την αίσθηση του αυθορμητισμού που αναζητούν οι ταξιδιώτες, καθώς επίσης θα τους δώσουν τη δύναμη να κάνουν τις σωστές επιλογές στη σωστή τιμή. Σκοπός μας στην Amadeus είναι να προσφέρουμε μόνο τις καλύτερες και πιο σύγχρονες τεχνολογικές λύσεις, που θα καλύψουν ακόμη και τις πιο ιδιαίτερες και απαιτητικές ανάγκες των πελατών μας. Δεσμευόμαστε να ανιχνεύουμε και να αναγνωρίζουμε τις κύριες τάσεις που θα μεταμορφώσουν το μέλλον της ταξιδιωτικής βιομηχανίας και να τις διαθέτουμε για τη βελτίωση της συνολικής ταξιδιωτικής εμπειρίας”.

Υπεύθυνη Ύλης - Travel Media Applications | Ιστοσελίδα | + Άρθρα

Η Τατιάνα ελέγχει καθημερινά τη ροή των εισερχόμενων ειδήσεων και επιμελείται την ύλη που δημοσιεύεται στο δίκτυο των TravelDailyNews.

08/05/2024
02/05/2024
01/05/2024
30/04/2024
29/04/2024
26/04/2024