Τελευταία νέα
ΑρχικήΟργανωτές ΤαξιδιώνTour OperatorsΒρετανικές αεροπορικές και TOs αναβάλλουν τις πτήσεις προς το Sharm el-Sheikh μέχρι νεωτέρας
Αεροπορικές εταιρείες

Βρετανικές αεροπορικές και TOs αναβάλλουν τις πτήσεις προς το Sharm el-Sheikh μέχρι νεωτέρας

Η EasyJet ανακοίνωσε σήμερα ότι οι πτήσεις της προς το Sharm el-Sheikh της Αιγύπτου παραμένουν σε αναστολή έως τις 6 Ιανουαρίου 2016. Η Thomson έχει αναστείλει τις πτήσεις της έως τις 9 Δεκεμβρίου. ενώ η Thomas Cook έχει αναστείλει τις πτήσεις της έως τις 10 Δεκεμβρίου. Η Monarch δήλωσε ότι θα χρειαστούν κάποιες εβδομάδες για την επανεκκίνηση των δρομολογίων.

Η αεροπορική low-cost EasyJet ανακοίνωσε σήμερα ότι οι πτήσεις της προς το Sharm el-Sheikh της Αιγύπτου παραμένουν σε αναστολή έως τις 6 Ιανουαρίου 2016. Η εταιρεία δήλωσε ότι προέβη στη συγκεκριμένη απόφαση ώστε να παρέχει σταθερότητα και αξιοπιστία στους επιβάτες που αναμένεται να ταξιδέψουν κατά τις διακοπές των Χριστουγέννων και του Νέου Έτους. Άλλες αεροπορικές εταιρείες, όπως οι Thomson, Thomas Cook και Monarch, έχουν αναστείλλει τα δρομολόγιά τους have μέχρι τον επόμενο μήνα.

Η Thomson έχει αναστείλει τις πτήσεις της έως τις 9 Δεκεμβρίου αλλά προσφέρει επίσης στους πελάτες της που σκόπευαν να ταξιδέψουν έως και τις 31 Δεκεμβρίου την επιλογή για πακέτο σε άλλη ημερομηνία μέχρι τις 30 Απριλίου 2016.

Η Thomas Cook έχει αναστείλει τις πτήσεις της στο Sharm έως τις 10 Δεκεμβρίου και προσφέρει στους πελάτες της που επρόκειτο να ταξιδέψουν έως και τις 16 Δεκεμβρίου την επιλογή να αλλάξουν την κράτηση του πακέτου, αλλά οι όροι της κράτησης για το υπόλοιπο του Δεκεμβρίου (συμπεριλαμβανομένης της χριστουγεννιάτικης περιόδου) παραμένουν ως έχουν, αναμένοντας νεότερες οδηγίες από το Υπουργείο Εξωτερικών της Βρετανίας.

Η βρετανική κυβέρνηση δεν εχει ακόμη δηλώσει το πότε θα άρει την απαγόρευση των επιβατικών πτήσεων μεταξύ της χώρας και του αιγυπτιακού θέρετρου της Ερυθράς Θάλασσας, ύστερα από την τρομοκρατική επίθεση στο ρωσικό αεροπλάνο της Metrojet στις 31 Οκτωβρίου.

Η Monarch αποκάλυψε ότι θα χρειαστούν κάποιες εβδομάδες για την επανεκκίνηση των δρομολογίων, μόλις η βρετανική κυβέρνηση δώσει το “πράσινο φως” στις αεροπορικές εταιρείες. Ο εμπορικός διευθυντής Adrian Tighe ανέφερε ότι η εταιρεία αρχικά θα λειτουργήσει με ένα περιορισμό πρόγραμμα πτήσεων προς το Sharm el-Sheikh έως ότου επανέλθει η επιβατική κίνηση. Προς το παρόν, δήλωσε ότι το Υπουργείο Μεταφορών δεν έχει καμία ένδειξη για το πότε θα είναι ασφαλές για τις επιβατικές πτήσεις να ξεκινήσουν και πάλι.

Η Monarch προσφέρει αυτήν τη στιγμή σε πελάτες της (μόνο επιβάτες και όχι αγοράστές πακέτου) που επρόκειτο να ταξιδέψουν έως τις 19 Δεκεμβρίου και από τις 8 Ιανουαρίου έως τις 11 Μαρτίου την επιλογή να ακυρώσουν τις πτήσεις με πλήρη αποζημίωση, ενα κλείσουν ξανά για άλλον προορισμό ή να λάβουν “πίστωση” πτήσης με ένα πρόσθετο 10%. Οι όροι κράτησης ισχύουν κανονικά για όλες τις υπόλοιπες ημερομηνίες. Όσοι είχαν αγοράσει πακέτα ή μόνο διαμονή, μπορούν να ακυρώσουν με πλήρη αποζημίωση ή να αλλάξουν για έναν άλλο προορισμό, πληρώνοντας όποια διαφορά προκύψει.

Βρετανοί και Αμερικανοί ερευνητές συνεχίζουν να βοηθούν Ρώσους και Αιγύπτιους ειδικούς, οι οποίοι εξετάζουν τα συντρίμμια του αεροσκάφους της Metrojet που συνετρίβη λίγο μετά την απογείωσή του από το Sharm, ενώ χθες αποκαλύφθηκε ότι η βόμβα που κατέρριψε το αεροσκάφος είχε τοποθετηθεί κάτω από το κάθισμα 30 ή 31A, εκεί που κανονικά βρίσκεται το σωσίβιο, στο πίσω μέρος του A321. Στο κάθισμα καθόταν ένα 15χρονο κορίτσι και δίπλα του μία 77χρονη -και οι δύο Ρωσίδες τουρίστριες που επέστρεφαν στην Αγ. Πετρούπολη.

Υπεύθυνη Ύλης - Travel Media Applications | Ιστοσελίδα | + Άρθρα

Η Τατιάνα ελέγχει καθημερινά τη ροή των εισερχόμενων ειδήσεων και επιμελείται την ύλη που δημοσιεύεται στο δίκτυο των TravelDailyNews.

23/04/2024
22/04/2024
19/04/2024
18/04/2024
17/04/2024
16/04/2024