Ροή Ειδήσεων:

Smaller text size Larger text size
Τουριστική πολιτική

Η Ρωσία απαγορεύει την πώληση αεροπορικών τουριστικών πακέτων προς την Τουρκία

Τατιάνα Ρόκου - 01 Δεκέμβριος 2015, 15:55

Τέλος στις πτήσεις τσάρτερ προς την Τουρκία βάζει η ρωσική κυβέρνηση, ενώ όλες οι πωλήσεις τουριστικών πακέτων προς την Τουρκία σταματούν άμεσα.


Η Ρωσική Ομοσπονδία απαγόρευσε την πώληση τουριστικών πακέτων προς την Τουρκία, όπως δήλωσε χθες ο α’ αναπληρωτής πρωθυπουργός πρωθυπουργός Igor Shuvalov. Όλες οι πτήσεις τσάρτερ προς την Τουρκία έχουν απαγορευθεί, ενώ οι τακτικές αερομεταφορές θα πραγματοποιούνται υπό αυστηρότερο καθεστώς, πρόεσθεσε ο Shuvalov.

“Όλες οι πωλήσεις πακέτων προς την Τουρκία σταματούν άμεσα. Οι πτήσεις τσάρτερ προς την Τουρκία απαγορεύονται, εκτός από αυτές που αφορούν σε εκκένωση Ρώσων τουριστών που βρίσκονται εκεί”, δήλωσε ο υπουργός. “Επιπρόσθετα μέτρα ασφαλείας θα υπάρξουν στις τακτικές πτήσεις μεταξύ των δύο χωρών για να διασφαλιστεί η απαραίτητη προστασία”, πρόσθεσε.

Παρ‘όλα αυτά, οι ρωσικές κυρώσεις εναντίον της Τουρκίας ύστερα από την κατάρριψη ρωσικού μαχητικού Su-24 από τις τουρκικές δυνάμεις δε θα επηρεάσουν τα συμβόλαια που έχουν υπογραφεί προς τις 31 Δεκεμβρίου 2015, καθώς και τα βιομηχανικά προϊόντα.

“Για όσες κατασκευαστικές συμβάσεις βρίσκονται σε εξέλιξη και άλλες συμβάσεις που έχουν υπογραφεί πριν από τις 31 Δεκεμβρίου του τρέχοντος έτους, οι Τούρκοι υπήκοοι μπορούν να συνεχίσουν τις επαγγελματικές τους δραστηριότητες. Για τις νέες συμβάσεις, οι οποίες μπορεί να υπογραφούν μετά την 1η Ιανουαρίου 2016 δε θα υπάρξει τέτοια ελευθερία και θα πρέπει να ληφθεί ειδική άδεια από την κυβέρνηση”, ανέφερε ο Shuvalov στον Ρώσο πρωθυπουργό Dmitry Medvedev κατά τη διάρκεια συνεδρίασης του ρωσικού υπουργικού συμβουλίου.

“Δεν αποκλείουμε τη δυνατότητα χρησιμοποίησης Τούρκων υπηκόων σε κατασκευαστικά έργα που βρίσκονται σε εξέλιξη στη Ρωσική Ομοσπονδία, αλλά αυτό θα γίνεται κάτω από αυστηρούς ελέγχους”, πρόσθεσε ο Shuvalov. Επίσης, επεσήμανε ότι εισαγωγή ειδικού καθεστώτος βίζας με την Τουρκία δε σημαίνει ότι θα υπάρξουν περιορισμοί σχετικά με την είσοδο Τούρκων τουριστών ή επαγγελματιών στη Ρωσία.


|
Share |
Σχολίασε κι εσύ...
* Τα πεδία με "*" είναι υποχρεωτικά.
* Δεν επιτρέπεται κώδικας HTML.
* Το Email και το Τηλέφωνό σας δεν θα εμφανίζονται.
Ads by TDN

Μικρά & Ενδιαφέροντα

Παρουσιάσεις Εταιριών

Παρουσιάσεις Προϊόντων

Tourism Lobby

Οι αναγνώστες μας στο Facebook

Αγγελίες

Μια Φωτογραφία μιλάει

Συνέδρια - Ημερίδες - Εκθέσεις

Φωτορεπορτάζ

Οι αναζητήσεις του Μορφέα

Ημερολόγιο Τουριστικών Εκθέσεων

Τα eNewsletters της αγοράς

↑ top