Τελευταία νέα
ΑρχικήΟργανωτές ΤαξιδιώνTour OperatorsΗ Ryanair απορρίπτει τους ισχυρισμούς της eDreams για παρεμπόδιση κρατήσεων μέσω OTA
Αεροπορικές εταιρείες

Η Ryanair απορρίπτει τους ισχυρισμούς της eDreams για παρεμπόδιση κρατήσεων μέσω OTA

Η Ryanair επιτρέπει και ενθαρρύνει τις ιστοσελίδες σύγκρισης τιμών να εμφανίζουν ναύλους της Ryanair, σε αντάλλαγμα μιας ετήσιας φιλανθρωπικής δωρεάς ύψους 100 ευρώ.

Η Ryanair αρνήθηκε χθες τους ισχυρισμούς της eDreams ότι η αεροπορική εταιρεία αποτρέπει online τουριστικά γραφεία (OTA) από το παρέχουν στους καταναλωτές τους φθηνότερους δυνατούς ναύλους και επανέλαβε ότι θα συνεχίσει τη δικαστική διαδικασία που έχει κινηθεί κατά της eDreams και της Google στο ιρλανδικό Ανώτατο Δικαστήριο την περασμένη εβδομάδα.

Η Ryanair επιβεβαίωσε ότι έχει πραγματοποιήσει μια σειρά από συμφωνίες με ΟΤΑ σε όλη την Ευρώπη, παρέχοντας ένα πρότυπο API (Application Programming Interface) σε καθέναν από τους εταίρους της, παρέχοντάς τους τη δυνατότητα νόμιμης σύνδεσης με τημν ιστοσελίδα της Ryanair για χαμηλούς ναύλους. Η Ryanair έχει ήδη συμφωνίες σε ισχύ με:

  • Comparethefare.ie
  • Dohop.com
  • Kayak.com
  • Skyscanner.com
  • Trabber.com

Η Ryanair επιτρέπει και ενθαρρύνει τις ιστοσελίδες σύγκρισης τιμών να εμφανίζουν ναύλους της Ryanair προς το συμφέρον των καταναλωτών και της διαφάνειας των τιμών, σε αντάλλαγμα μιας ετήσιας φιλανθρωπικής δωρεάς ύψους 100 ευρώ, η οποία επιτρέπει σε αυτές τις νόμιμες ιστοσελίδες να συγκρίνουν τις εγγυημένα χαμηλές τιμές της Ryanair έναντι των υψηλών ναύλων άλλων αεροπορικών εταιρειών.

Ο επικεφαλής Μάρκετινκ της Ryanair Kenny Jacobs δήλωσε: “eDreams’ claim that Ryanair is trying to prevent consumers from accessing Europe’s lowest fares is completely untrue. Ryanair has a number of agreements currently in place with a range of websites, all of whom have signed agreements offered to them by Ryanair – something eDreams refuses to do. The High Court action is proceeding as planned and we will continue to work on behalf of consumers until eDreams’ deceptive practices are fully eradicated.”

Οι ισχυρισμοί της eDreams ότι η Ryanair προσπαθεί να αποτρέψει τους καταναλωτές από το να έχουν πρόσβαση στις χαμηλότερες τιμές της Ευρώπης είναι εντελώς αναληθείς. Η Ryanair έχει κάανει συμφωνίες που βρίσκονται εν ισχύ με ιστοσελίδες, οι οποίες έχουν υπογράψει συμφωνίες -συμφωνίες που τους προσφέρει η Ryanair, κάτι που η eDreams αρνείται να κάνει. Η δικαστική διαδικασία στο Ανώτατο Δικαστήριο προχωρά όπως έχει προγραμματιστεί και θα συνεχίσει να λειτουργεί υπέρ των καταναλωτών, μέχρι τις παραπλανητικές πρακτικές eDreams να εξαλειφθούν πλήρως”.

Υπεύθυνη Ύλης - Travel Media Applications | Ιστοσελίδα | + Άρθρα

Η Τατιάνα ελέγχει καθημερινά τη ροή των εισερχόμενων ειδήσεων και επιμελείται την ύλη που δημοσιεύεται στο δίκτυο των TravelDailyNews.

26/04/2024
25/04/2024
24/04/2024
23/04/2024
22/04/2024
19/04/2024