Τελευταία νέα
ΑρχικήΤουριστικοί ΦορείςΕλληνικοίΣύγχρονος δρόμος για τον αρχαιολογικό χώρο της Βούντενης
Υποδομές

Σύγχρονος δρόμος για τον αρχαιολογικό χώρο της Βούντενης

Η ανακατασκευή της οδού να είναι απαραίτητη, για την τουριστική ανάπτυξη της περιοχής, καθώς οδηγεί στον μοναδικό για τα ευρήματά του, αρχαιολογικό χώρο της Βούντενης και ο υφιστάμενος δρόμος δεν καλύπτει τις απαιτήσεις των Οδηγιών Μελετών Οδικών Έργων.

Άμεσα ξεκινούν οι διαδικασίες για την κατασκευή ενός σημαντικού έργου για την ανάδειξη του αρχαιολογικού χώρου της Βούντενης, προκειμένου η πρόσβαση των επισκεπτών να γίνεται δίχως προβλήματα, έπειτα από την έγκριση της Εκτελεστικής Επιτροπής της Περιφέρειας Δυτικής Ελλάδας, η οποία απόφαση θα τεθεί προς ψήφιση στην επόμενη συνεδρίαση του Περιφερειακού Συμβουλίου.

Η Περιφέρεια Δυτικής Ελλάδας και ο Δήμος Πατρέων έχουν κάνει ήδη την κατάλληλη προετοιμασία, ώστε να προχωρήσει άμεσα η κατασκευή του δρόμου που καταλήγει στον Αρχαιολογικό Χώρο της Βούντενης ξεκινώντας από την είσοδο του ΧΥΤΑ Ξερόλακας, προϋπολογισμού 2.113.000 ευρώ, το οποίο θα χρηματοδοτηθεί από το Εθνικό σκέλος (ΣΑΕΠ 001) του Προγράμματος Δημοσίων Επενδύσεων ΠΔΕ για το έτος 2015.

“Με την κατασκευή του έργου θα διευκολυνθεί η πρόσβαση των οχημάτων στο χώρο στάθμευσης του αρχαιολογικού χώρου Βούντενης προκειμένου αυτός να καταστεί τουριστικός και πολιτισμικός προορισμός για τους κατοίκους και επισκέπτες του Δήμου Πατρέων” υπογράμμισε ο περιφερειάρχης Δυτικής Ελλάδας κ. Απόστολος Κατσιφάρας.

Το έργο αυτό θα υλοποιηθεί από τις Τεχνικές Υπηρεσίες της Περιφέρειας Δυτικής Ελλάδας και το Δήμο Πατρέων και περιλαμβάνει χωματουργικές εργασίες, τεχνικά έργα, οδοστρωσία, ασφαλτικές εργασίες, εργασίες σήμανσης, καθώς και ηλεκτροφωτισμό για την ανακατασκευή της οδού, συνολικού μήκους 676 μέτρων.

Η ανακατασκευή της οδού να είναι απαραίτητη, για την τουριστική ανάπτυξη της περιοχής, καθώς οδηγεί στον μοναδικό για τα ευρήματά του, αρχαιολογικό χώρο της Βούντενης και ο υφιστάμενος δρόμος δεν καλύπτει τις απαιτήσεις των Οδηγιών Μελετών Οδικών Έργων.

Αντικατάσταση του κατεστραμμένου φωτισμού στην Αρχαία Ολυμπία (αρχαιολογικός χώρος – ΔΟΑ)
Το δεύτερο έργο που θα τεθεί προς έγκριση στο Περιφερειακό Συμβούλιο είναι η “Βελτίωση Ηλεκτροφωτισμού από Αρχαιολογικό Χώρο προς Δ.Ο.Α. (Διεθνή Ολυμπιακή Ακαδημία)”, προϋπολογισμού 140.000 ευρώ με χρηματοδότηση και αυτό από το Εθνικό σκέλος (ΣΑΕΠ 001) του Προγράμματος Δημοσίων Επενδύσεων ΠΔΕ για το έτος 2015.

“Το τμήμα αυτό της δημοτικής οδού που διαπερνά τον αρχαιολογικό χώρο και μέχρι τις εγκαταστάσεις της Διεθνής Ολυμπιακής Ακαδημίας (Δ.Ο.Α.), έχει υποστεί σοβαρές ζημιές με συνέπεια την μη λειτουργία του. Έτσι εμποδίζεται η ομαλή διέλευση τις νυχτερινές ώρες των επισκεπτών. Επιπλέον είναι πολύ σημαντική η άμεση κατασκευή του ηλεκτροφωτισμού καθώς τον Απρίλιο του 2016 θα γίνει η Τελετή Αφής της Ολυμπιακής Φλόγας και έτσι χρήζει άμεσης αποκατάστασης” προσέθεσε ο κ. Κατσιφάρας.

Σκοπός του έργου είναι η κατασκευή νέου υπόγειου δικτύου Δημοτικού Φωτισμού (σε αντικατάσταση του κατεστραμμένου) συνολικού μήκους 800 μέτρων για την εξυπηρέτηση των αναγκών (τις νυχτερινές ώρες) των κατοίκων της περιοχής, των πολλών επισκεπτών (τουριστών) του Αρχαιολογικού χώρου και γενικότερα για την ομαλή διέλευση πεζών και οχημάτων τις βραδινές ώρες προκειμένου να αποφευχθούν ατυχήματα.

Στη συνεδρίαση συμμετείχαν εκτός του Περιφερειάρχη και προέδρου της Εκτελεστικής Επιτροπής Απ. Κατσιφάρα, οι αντιπεριφερειάρχες Π.Ε. Αχαΐας κ.κ. Γρηγόρης Αλεξόπουλος, Π.Ε. Αιτωλοακαρνανίας Χριστίνα Σταρακά, Π.Ε. Ηλείας Γιώργος Γεωργιόπουλος, Οικονομικών Χαράλαμπος Αριστειδόπουλος, Περιφερειακής Ανάπτυξης και Επιχειρηματικότητας Γιώργος Αγγελόπουλος, Υποδομών και Δικτύων Ιωάννης Λύτρας, Ενέργειας και Περιβάλλοντος Νίκος Υφαντής, Αγροτικής Ανάπτυξης Παναγιώτης Μπράμος, Υγείας και Κοινωνικής Αλληλεγγύης Αντώνης Χαροκόπος και η εκτελεστική γραμματέας της Περιφέρειας Δυτικής Ελλάδας, κα Διονυσία Μαράτου. Στη συνεδρίαση παρέστησαν οι κ.κ.: Αναστασία Τογιοπούλου, πρόεδρος του Περιφερειακού Συμβουλίου, Τρύφωνας Φωτόπουλος, πρόεδρος της Αναπτυξιακής Εταιρείας, Δημήτρης Καραβίδας, γενικός διευθυντής Αναπτυξιακού Προγραμματισμού της ΠΔΕ, Λυκούργος Σταματελάτος, διευθυντής Αναπτυξιακού Σχεδιασμού της Π.Ε. Αχαΐας, Ευγενία Λεωνίδου, προϊσταμένη του Τμήματος Εφαρμογής Προγραμμάτων και Έργων και Σπύρος Παπασπύρου, προϊστάμενος του Τμήματος Σχεδιασμού Περιφερειακής Πολιτικής.

Εκδότρια - Αρχισυντάκτρια - Travel Media Applications | Ιστοσελίδα | + Άρθρα

Η Βίκυ είναι συνιδρυτής της Travel Media Applications και υπεύθυνη για την αρχισυνταξία των TravelDailyNews Greece & Cyprus και TravelDailyNews International.
Στην εταιρεία έχει αναλάβει την οικονομική διεύθυνση.

25/04/2024
24/04/2024
23/04/2024
22/04/2024
19/04/2024
18/04/2024