Τελευταία νέα
ΑρχικήΘαλάσσιες ΜεταφορέςΠροχωρά η αποκρατικοποίηση του Λιμένα Λεμεσού
Λιμένες

Προχωρά η αποκρατικοποίηση του Λιμένα Λεμεσού

Αποστέλλονται εντός των προσεχών ημερών στους ενδιαφερόμενους επενδυτές τα τελικά έγγραφα αναφορικά με το διαγωνισμό για την αποκρατικοποίηση του Λιμένα της Λεμεσού.

 

Το Υπουργείο Μεταφορών, Συγκοινωνιών και Έργων της Κύπρου αποστέλλει αυτές τις ημέρες στους ενδιαφερόμενους επενδυτές τα τελικά έγγραφα του διαγωνισμού για την αποκρατικοποίηση του λιμανιού της Λεμεσού και θα ζητήσει την υποβολή των τελικών προσφορών μέχρι τις 19 Ιανουαρίου, δήλωσε στο Κυπριακό Πρακτορείο Ειδήσεων ο πρόεδρος της Αρχής Λιμένων Κύπρου και γενικός διευθυντής του υπουργείου, κ. Αλέκος Μιχαηλίδης.

Συγκεκριμένα και σύμφωνα με την ανακοίνωση, “αποστέλλονται άμεσα στους ενδιαφερόμενους τα τελικά έγγραφα του διαγωνισμού για να μας καταθέσουν τις τελικές προσφορές τους μέχρι τις 19 Ιανουαρίου”, ανέφερε μιλώντας στο ΚΥΠΕ ο κ. Μιχαηλίδης.

Εν τω μεταξύ, οι ενδιαφερόμενοι οικονομικοί φορείς έχουν μειωθεί στους 17 από τους 33, καθώς πολλοί έχουν αποσυρθεί από τη διαδικασία. Υπενθυμίζεται ότι η διαδικασία προνοεί την παραχώρηση τριών αδειών εκμετάλλευσης, μία για το σταθμό εμπορευματοκιβωτίων, μία για τις θαλάσσιες υπηρεσίες και μία για το σταθμό γενικού εμπορίου. Με βάση τους όρους του διαγωνισμού, θα επιλεγεί ο υψηλότερος προσφοροδότης, ενώ με βάση το χρονοδιάγραμμα, η διαδικασία αποκρατικοποίησης θα ολοκληρωθεί εντός του α’ τριμήνου του 2016 με την παραχώρηση της άδειας ή των αδειών.

Η δαπάνη του έργου έχει υπολογιστεί γύρω στα 10 εκατ. ευρώ και η χρηματοδότηση θα γίνει σε ποσοστό 85% από το Ταμείο Συνοχής της Ευρωπαϊκής Ένωσης. Τα υπό κατασκευήν έργα που αφορούν το τμήμα του δρόμου από τη Βιομηχανική Περιοχή, παλιός δρόμος Λεμεσού-Πάφου μέχρι τον αυτοκινητόδρομο και το νοσοκομείο της πόλης, διαλαμβάνουν την αναβάθμιση του υφιστάμενου ανισόπεδου κόμβου επί του αυτοκινητόδρομου Λεμεσού-Πάφου, με την κατασκευή καινούριας γέφυρας δίπλα στην υφιστάμενη και την αναβάθμιση της λεωφόρου Νίκαιας σε δρόμο τεσσάρων λωρίδων κυκλοφορίας με διαχωριστική νησίδα, μήκους ενός χιλιομέτρου, μέχρι τον αυτοκινητόδρομο Λεμεσού-Πάφου.

Σύμφωνα με το πρόγραμμα που έχει εκπονήσει το Τμήμα Δημοσίων Έργων, η έναρξη των κατασκευαστικών έργων αναμένεται τους πρώτους μήνες του νέου χρόνου και αυτά θα συμπληρωθούν σε χρονικό διάστημα 15 μηνών.

 

Εκδότρια - Αρχισυντάκτρια - Travel Media Applications | Ιστοσελίδα | + Άρθρα

Η Βίκυ είναι συνιδρυτής της Travel Media Applications και υπεύθυνη για την αρχισυνταξία των TravelDailyNews Greece & Cyprus και TravelDailyNews International.
Στην εταιρεία έχει αναλάβει την οικονομική διεύθυνση.

23/04/2024
22/04/2024
19/04/2024
18/04/2024
17/04/2024
16/04/2024