Τελευταία νέα
ΑρχικήΑερομεταφορέςΜέσα στον Ιανουάριο ολοκληρώνεται η ιδιωτικοποίηση της Adria Airways
Αεροπορικές εταιρείες

Μέσα στον Ιανουάριο ολοκληρώνεται η ιδιωτικοποίηση της Adria Airways

Αύξηση κεφαλαίου αλλά και ιδιωτικοποίηση της Adria Airways προβλέπεται και μάλιστα η όλη διαδικασία θα διεκπεραιωθεί μέσα στον Ιανουάριο του 2016.

Η σλοβενική κυβέρνηση ανακοίνωσε ότι θα ολοκληρώσει την πώληση του ποσοστού 91,58% της αεροπορικής εταιρείας Adria Airways μετά τις 19 Ιανουαρίου του 2016, ημερομηνία που πρόκειται να πραγματοποιηθεί ψηφοφορία για την αύξηση κεφαλαίου της εταιρείας κατά 8 εκατ. ευρώ. Η ψηφοφορία που είχε αρχικά προγραμματιστεί για τις 23 Νοεμβρίου, αναβλήθηκε κατόπιν αιτήματος της σλοβενικής Sovereign Holding (SSH), η οποία επιβλέπει τη διαδικασία ιδιωτικοποίησης της εταιρείας, προκειμένου να δώσει περισσότερο χρόνο για διαπραγματεύσεις με πιθανούς επενδυτές. 
 
Με δεδομένο ότι, οι επενδυτές θα έχουν μόνο εννέα ημέρες για να κάνουν την πληρωμή, η διαδικασία ιδιωτικοποίησης είναι πιθανό να ολοκληρωθεί μέχρι το τέλος του Ιανουαρίου. Η αύξηση κεφαλαίου της Adria Airways έχει περιγραφεί ως επείγουσα, δεδομένου ότι η αεροπορική εταιρία έχει δημιουργήσει απώλειες φέτος, και αναμένεται να δει μείωση των εσόδων της. Η σλοβενική κυβέρνηση έχει δηλώσει ότι αναζητά τρόπους για να διευκολύνει τις δαπάνες της Adria Airways χωρίς να παρέχεται άμεση κρατική ενίσχυση, η οποία ως γνωστό απαγορεύεται με βάση τη νομοθεσία της Ευρωπαϊκής Ένωσης. Επιπλέον, η SSH ελπίζει να καταλήξει σε συμφωνία με τους πιστωτές της Adria Airways, προκειμένου να διευθετηθεί ή διαγραφεί μέρος των χρεών της εταιρείας, σε μια προσπάθεια να γίνει πιο ελκυστική στους δυνητικούς επενδυτές.
 
Τον Οκτώβριο, ο διευθύνων σύμβουλος της Adria Airways, κ. Mark Anzur, δήλωσε ότι η κυβέρνηση εισέρχεται σε αποκλειστικές διαπραγματεύσεις με τους ενδιαφερόμενους. “Έχουν ήδη υποβάλει τις προσφορές τους οι ενδιαφερόμενοι και πολύ σύντομα η κυβέρνηση θα ξεχωρίσει μία και θα προχωρήσει σε τελικές διαπραγματεύσεις“, δήλωσε.

 

Υπεύθυνη Ύλης - Travel Media Applications | Ιστοσελίδα | + Άρθρα

Η Τατιάνα ελέγχει καθημερινά τη ροή των εισερχόμενων ειδήσεων και επιμελείται την ύλη που δημοσιεύεται στο δίκτυο των TravelDailyNews.

19/04/2024
18/04/2024
17/04/2024
16/04/2024
15/04/2024
12/04/2024