Τελευταία νέα
ΑρχικήΔιαμονή-ΔιατροφήΓαστρονομίαΠαγκόσμια περιοδεία γεύσεων μέσω του Small Luxury Cookbook των SLH
Γαστρονομία

Παγκόσμια περιοδεία γεύσεων μέσω του Small Luxury Cookbook των SLH

Η έκδοση Small Luxury Cookbook αποτελείται από 480 σελίδες με συνταγές-υπογραφές παγκοσμίου φήμης chefs, τις οποίες μπορεί κάνεις να απολαύσει σε ένα από τα 520 πολυτελή ξενοδοχεία του ομίλου που βρίσκονται σε 80 χώρες.

Τα Small Luxury Hotels of the World (SLH) ανακοίνωσαν την έκδοση μιας μοναδικής συλλογής με συνταγές από περισσότερα από 200 ξενοδοχεία-μέλη τους από όλο τον κόσμο. Στόχος τους: να εμπνεύσουν τον κόσμο να μαγειρεύει και να ταξιδεύει περισσότερο το 2016.

Η έκδοση Small Luxury Cookbook αποτελείται από 480 σελίδες με συνταγές-υπογραφές παγκοσμίου φήμης chefs, τις οποίες μπορεί κάνεις να απολαύσει σε ένα από τα 520 πολυτελή ξενοδοχεία του ομίλου που βρίσκονται σε 80 χώρες.

Ο γαστρονομικός τουρισμός δεν είναι κάτι καινούργιο, ωστόσο, τα στοιχεία αποδεικνύουν ότι η ζήτηση για ολοκληρωμένες και  αυθεντικές γαστρονομικές εμπειρίες συνεχίζει να αυξάνεται. Σύμφωνα με μια πρόσφατη έρευνα του ταξιδιωτικού portal Skift, το 77% των ταξιδιωτών είναι ταυτόχρονα γαστρονομικοί ταξιδιώτες, αφού δαπανούν το 25% περίπου του προϋπολογισμού του ταξιδιού τους σε φαγητό. Από την άλλη, το γεγονός ότι η κουζίνα χωρών όπως η Αρμενία και το Μεξικό πιστοποιήθηκε από την UNESCO ως μέρος της άυλης πολιτιστικής κληρονομιάς τους, αποδεικνύει ότι η γαστρονομία μιας χώρας είναι τόσο σημαντική για κάθε πολιτισμό, όσο και η  ιστορία, η αρχιτεκτονική και η μουσική της.

Παρά το γεγονός ότι τα ξενοδοχεία-μέλη των SLH είναι από τη φύση τους μικρά (μερικά ακόμα και με μόλις τρία δωμάτια), ωστόσο προάγουν τους προορισμούς στους οποίους βρίσκονται, μέσα από τις τοπικές πρώτες ύλες, τις τεχνικές και τις γεύσεις. Αξίζει να σημειώσουμε ότι περισσότερα από 90 ξενοδοχεία του ομίλου διαθέτουν εστιατόρια βραβευμένα με αστέρια Michelin, ή με βραβεία αντίστοιχης παγκόσμιας αναγνωρίσης.

Οι 221 συνταγές που παρουσιάζονται στο Small Luxury Cookbook, περιλαμβάνουν  από τοπικές λιχουδιές (όπως για παράδειγμα ο αχινός από το νησί της Δήλου και η φημισμένη ζύμη της Δανίας, ή οι γεμιστοί κολοκυθοανθοί), μέχρι και πιάτα που προσθέθηκαν πιο πρόσφατα στα μενού, όπως τα Λιονταρόψαρα. Τα παραδείγματα που ακολουθούν είναι απλώς μια μικρή πρόγευση:

  • Cornish Αστακού, από τον σεφ Richard James του The Nare στη Μεγ. Βρετανία. Οι επισκέπτες φέρνουν συχνά στο εστιατόριο αστακούς που έπιασαν οι ίδιοι, και τους παραδίδουν στο σεφ προκειμένου αυτός να τους ετοιμάσει αυτό το πιάτο.
  • Anisette sphere με τρίματα quinoa και μικτά μούρα από τον σεφ Jordi Cruz του ABaC Restaurant & Hotel στη Βαρκελώνη. Ο Jordi Cruz, που έχει κερδίσει 2 αστέρια Michelin είναι ο δεύτερος νεότερος σεφ που έχει λάβει ποτέ αστέρι Michelin, σε ηλικία μόλις 24 ετών.
  • Λιονταρόψαρα με καρύδα από τον σεφ Christian Báez του Sublime Samana, στην Δομινικανή Δημοκρατία. Τα Λιονταρόψαρα είναι αρπακτικά ψάρια και προστέθηκαν στο μενού προκειμένου να ενθαρρυνθεί η ελεγχόμενη αλιεία.
  • Rafute από τον σεφ Yu Masatsugu στο Shigira Bayside Suite Allamanda της Ιαπωνίας. Το Rafute είναι ένα στιφάδο χοιρινό και θεωρείται η επιτομή της διάσημης μακροβιωτικής Οκινάουα κουζίνας.

Ο Filip Boyen, διευθύνων σύμβουλος των SLH και πρώην σεφ δηλώνει σχετικά: “Η ομορφιά του Small Luxury Cookbook είναι ότι ακριβώς όπως τα ξενοδοχεία μας, προσφέρει προτάσεις για όλους, είτε πρόκειται για έναν περιστασιακό, είτε για έναν επίδοξο ή για έναν ικανό σεφ. Παράλληλα είναι και μια υπενθύμιση πως τα μικρά, ανεξάρτητα ξενοδοχεία μπορούν προσφέρουν τέτοιες γαστρονομικές προτάσεις που αυξάνουν σημαντικά την εμπειρία διαμονής του επισκέπτη”.

Όλες οι συνταγές παρουσίαζονται με βήμα προς βήμα οδηγίες, καθώς και εναλλακτικές προτάσεις για κάθε δυσεύρετο συστατικό.

Το Small Luxury Cookbook είναι διατίθεται προς πώληση στα ξενοδοχεία-μέλη των SLH, ή στο www.slhcookbook.com.

Εκδότης - Διευθυντής Σύνταξης - Travel Media Applications | Ιστοσελίδα | + Άρθρα

Συνεκδότης του TravelDailyNews Media Network από το 1999 που περιλαμβάνει τρεις εκδόσεις για τη Διεθνή αγορά, τις αγορές της Ασίας και του Ειρηνικού και την αγορά της Ελλάδας και της Κύπρου.

Είναι υπεύθυνος για την στρατηγική ανάπτυξη του δικτύου, τις συνέργειες, και τη διεθνή αγορά.

29/03/2024
28/03/2024
27/03/2024
26/03/2024
22/03/2024
21/03/2024