Τελευταία νέα
ΑρχικήΕναλλακτικός ΤουρισμόςΑθλησηςΗ Κρήτη στους 10 καλύτερους προορισμούς για πεζοπορία το 2016 σύμφωνα με την 'Telegraph'
Πεζοπορικός τουρισμός

Η Κρήτη στους 10 καλύτερους προορισμούς για πεζοπορία το 2016 σύμφωνα με την 'Telegraph'

Η Κρήτη συμπεριλαμβάνεται στους καλύτερους προορισμούς στον κόσμο για οργανωμένες – και όχι μόνο- πεζοπορίες, σύμφωνα με πρόσφατο δημοσίευμα της βρετανικής εφημερίδας 'Telegraph'.

H Γαλλία, H Ιταλία, η Κρήτη και η Κόστα Ρίκα βρίσκονται μεταξύ των κορυφαίων διεθνών προορισμών για πεζοπορία -είτε πρόκειται για παράκτιους περίπατους είτε για πεζοπορία με αυξημένη πρόκληση, όπως αναφέρει η βρετανική “Telegraph”.
        
“Οι διακοπές με πεζοπορία είναι το αντίδοτο στις πιέσεις της σύγχρονης ζωής”, αναφέρει η συντάκτρια του δημοσιεύματος, Trisha Andres. “Δεν υπάρχει κάποιος συγκεκριμένος στόχος ή λίστα με όσα πρέπει να κάνει κανείς στις διακοπές του, εκτός από το βρει το δρόμο του από το σημείο Α στο σημείο Β με το δικό του ρυθμό, συνήθως μέσα σε ένα γραφικό σκηνικό. Υπάρχει πραγματικό όφελος κάνοντας κράτηση για περιπατητικές διακοπές, είτε πρόκειται κάποιος να τις κάνει μόνος του είτε με ή πλήρη συνοδεία. Έτσι, όταν όλα είναι τακτοποιημένα, τα καταλύματα, οι πτήσεις και η μεταφορά των αποσκευών του (με τα περισσότερα γεύματα να συμπεριλαμβάνονται), το μόνο πράγμα που θα πρέπει να θυμηθεί να πάρει μαζί του είναι τα αθλητικά του παπούτσια”.

Η συντάκτρια αναφέρει μια 13μερη εκδρομή στις ακτές και τα βουνά της Κρήτης, περπατώντας στη δυτική πλευρά του νησιού, τη Γραμβούσσα και το Ελαφονήσι, περνώντας από το μοναστήρι στη Χρυσοσκαλίτισσα και τα φαράγγια της Παλαιόχωρας στα νότια. “Ίσως να εντοπίσετε γύπες που φωλιάζουν στις πλαγιές του όρους του Προφήτη Ηλία και τη δυνατότητα να περάσετε μια ολόκληρη ημέρα χαλάρωσης στη Σούγια, ένα μικρό παραθαλάσσιο χωριό. Άλλα αξιοθέατα της διαδρομής είναι τα αρχαία ερείπια της Λισσού, η πόλη των Χανίων και το Φαράγγι της Ειρήνης, που μόλις πρόσφατα άνοιξε για εξερεύνηση, και συναγωνίζεται το διάσημο φαράγγι της Σαμαριάς”.

Οι 10 καλύτεροι διεθνείς προορισμοί για πεζοπορία το 2016
1. Κοιλάδα Loire, Γαλλία
2. Κρήτη
3. La Gomera
4. St Emilion και La Rochelle, Γαλλία
5. Κόστα Ρίκα
6. Η ακρογραμμή Amalfi, Ιταλία
7. Πανόραμα ελβετικών Άλπεων
8. Garden Route, Ν. Αφρική
9. Από το Porto στο Santiago de Compostela, Πορτογαλία – Ισπανία
10. Τοσκάνη, Ιταλία.

Υπεύθυνη Ύλης - Travel Media Applications | Ιστοσελίδα | + Άρθρα

Η Τατιάνα ελέγχει καθημερινά τη ροή των εισερχόμενων ειδήσεων και επιμελείται την ύλη που δημοσιεύεται στο δίκτυο των TravelDailyNews.

19/04/2024
18/04/2024
17/04/2024
16/04/2024
15/04/2024
12/04/2024