Τελευταία νέα
ΑρχικήΑερομεταφορέςΑεροδρόμιαΕγκαίνια για το αεροδρόμιο Σητείας ‘Βιτσέντζος Κορνάρος’
Αεροδρόμια

Εγκαίνια για το αεροδρόμιο Σητείας ‘Βιτσέντζος Κορνάρος’

Ο υπουργός Υποδομών, Μεταφορών και Δικτύων κ. Χρήστος Σπίρτζης εγκαινίασε το αεροδρόμιο Σητείας "ΒΒιτσέντζος Κορνάρος", το οποίο βρίσκεται 1 χμ. από το κέντρο της πόλης και το λιμάνι της Σητείας και με δυνατότητα εξυπηρέτησης 2-3 αεροσκαφών μέχρι 250 θέσεων επιβατών, ανά ώρα.

Εγκανιάστηκε την προηγούμενη εβδομάδα ο νέος αεροσταθμός στη Σητεία Λασιθίου από τον υπουργό Υποδομών, Μεταφορών και Δικτύων, κ. Χρήστο Σπίρτζη, ο οποίος τόνισε ότι πρόκειται για μια δημόσια υποδομή που βοηθά την τοπική οικονομία, μια υποδομή που ενώνει.

Ο Δημοτικός Αερολιμένας Σητείας βρίσκεται σε απόσταση 1 χμ. από το κέντρο της πόλης και το λιμάνι της Σητείας, και έχει τη δυνατότητα εξυπηρέτησης δύο έως και τριών αεροσκαφών την ώρα, μεσαίας κατηγορίας, δηλαδή αεροσκάφη μέχρι 250 θέσεων επιβατών ενώ ονομάστηκε “Βιτσέντζος Κορνάρος” σε ένδειξη τιμής σε έναν από τους κυριότερους εκπροσώπους της κρητικής λογοτεχνίας και συγγραφέα του αφηγηματικού ποιήματος “Ερωτόκριτος”.

Την τελετή αγιασμού τέλεσε ο Μητροπολίτης Ιεραπύτνης και Σητείας Ευγένιος και ακολούθησαν οι χαιρετισμοί του δημάρχου Σητείας κ. Θ. Πατεράκη, του υπουργού Μεταφορών, του περιφερειάρχη κ. Σ. Αρναουτάκη, της αντιπεριφερειαρχου Λασιθίου κας Π. Πετράκη και των βουλευτών κ.κ. Μανώλη Θραψανιώτη και Γιάννη Πλακιωτάκη που τόνισαν την πολύπλευρη σημασία του έργου για την ανάπτυξη της περιοχής. Στη συνέχεια, ο αερολιμενάρχης Σητείας, κ. Δημήτρης Βερύγος παρουσίασε τον χώρο.

Στην ομιλία του ο κ. Σπίρτζης σημείωσε: “Πριν την εκδήλωση έγινε μια σύσκεψη αρκετών ωρών, με τους δημάρχους, με τον περιφερειάρχη και με τους βουλευτές. Αν δει κανείς το τι υπάρχει στην Κρήτη και το τι υπάρχει στο Λασίθι θα βγάλει ένα πολύ εύκολο συμπέρασμα. Η Κρήτη είναι από τις ριγμένες περιοχές στις υποδομές και το Λασίθι είναι από τους πιο ριγμένους των ριγμένων.

Οφείλουμε λοιπόν, όχι στη λογική του παλαιοκομματισμού και του ταξίματος, αλλά στη λογική ενός σύγχρονου προγραμματισμού δημόσιων υποδομών, σε συνεργασία με τον Περιφερειάρχη, με την Περιφέρεια, με τους δήμους  του νομού, αλλά και γενικότερα σε όλη την Κρήτη. Αυτό έχουμε προγραμματίσει μέχρι τώρα, με τους βουλευτές όλων των κομμάτων και με τις απόψεις της τοπικής κοινωνίας, να καταθέσουμε ένα συγκεκριμένο σχέδιο για τα έργα υποδομής της Κρήτης.

Ένα ιεραρχημένο σχέδιο, για να ξέρουν οι πολίτες ποια έργα θα γίνουν, ποια προγραμματίζονται να γίνουν από το Υπουργείο, από την Περιφέρεια, από τους Δήμους σε αυτό το χρονικό διάστημα που είμαστε σήμερα”.

Ακόμη, δήλωσε: “Θα ήθελα να παρακαλέσω και το δήμαρχο και τις εκφράσεις της τοπικής κοινωνίας, να μην είναι προσανατολισμένοι μόνο στον τουρισμό. Να είναι προσανατολισμένοι και στην παραγωγή, στην πραγματική παραγωγή, για να έχουμε αειφορία, για να μην είμαστε εξαρτημένοι μόνο από την παροχή υπηρεσιών. Πρέπει να έχουμε μια ανάπτυξη και μια άλλου είδους λογική, να έχουμε παραγωγική δομή και αυτή είναι και λογική, που θα ιεραρχήσουμε τις δημόσιες υποδομές.

Πιστεύω ότι πάρα πολύ σύντομα, μαζί με την pεριφέρεια, τους βουλευτές και τους δημάρχους θα ξαναβρεθούμε για να έχουμε μια τελική διαβούλευση με την τοπική κοινωνία, για την ιεράρχηση των έργων που πρέπει να γίνουν. Πιστεύω όμως, ότι είναι κοινή πεποίθηση όλων για όλη την Κρήτη, όχι μόνο για το Λασίθι, ότι προτεραιότητα έχει ο ΒΟΑΚ, που θα συνδέει το ένα άκρο της Κρήτης με το άλλο ενιαία και όχι με μικρά αποσπασματικά έργα”.

Υπεύθυνη Ύλης - Travel Media Applications | Ιστοσελίδα | + Άρθρα

Η Τατιάνα ελέγχει καθημερινά τη ροή των εισερχόμενων ειδήσεων και επιμελείται την ύλη που δημοσιεύεται στο δίκτυο των TravelDailyNews.

19/04/2024
18/04/2024
17/04/2024
16/04/2024
15/04/2024
12/04/2024