Τελευταία νέα
ΑρχικήΑερομεταφορέςΗ ABN AMRO ο νέος συνεργάτης της KLM στο Πρόγραμμα Εταιρικής Υπευθυνότητας για τα Βιοκαύσιμα
Αερομεταφορές

Η ABN AMRO ο νέος συνεργάτης της KLM στο Πρόγραμμα Εταιρικής Υπευθυνότητας για τα Βιοκαύσιμα

Οι εταιρείες που συμμετέχουν στο Πρόγραμμα Εταιρικής Υπευθυνότητας για τα Βιοκαύσιμα της KLM καταβάλουν μια προσαύξηση που καλύπτει τη διαφορά της τιμής μεταξύ του βιώσιμου βιοκαυσίμου και της παραδοσιακής κηροζίνης.

Το Πρόγραμμα Εταιρικής Υπευθυνότητας της KLM για τα Βιοκαύσιμα καλωσόρισε τον 12ο σύμμαχό του, την τράπεζα ABN AMRO, που αποτελεί πλέον επίσημο μέλος της ομάδας των εταιρειών που μοιράζονται το όραμα της KLM  σχετικά με τη βιωσιμότητα και προσπαθούν να μειώσουν το περιβαλλοντικό τους αποτύπωμα.

Η συμφωνία υπεγράφη στην έδρα της ABN AMRO από τους κ.κ. Gerrit Zalm, πρόεδρο του Διοικητικού Συμβουλίου της ABN AMRO και Pieter Elbers, πρόεδρο και διευθύνοντα σύμβουλο της KLM Royal Dutch Airlines.

Ο κ. Pieter Elbers δήλωσε: “Η ABN AMRO είναι μια σημαντική προσθήκη στο πρόγραμμα Εταιρικής Υπευθυνότητας για τα  Βιοκαύσιμα της KLM. Συνεργαζόμαστε με τους εταίρους σε όλο τον κόσμο για να επιταχυνθεί η ανάπτυξη βιώσιμων βιοκαυσίμων, η οποία θα οδηγήσει σε αύξηση της ζήτησης και σε χαμηλότερες τιμές, γεγονός που ελπίζουμε ότι θα προτρέψει και άλλες αεροπορικές εταιρείες να ξεκινήσουν τη χρήση βιοκαυσίμων. Κάθε νέα εξέλιξη είναι ένα βήμα προς μια πιο βιώσιμη βιομηχανία στις αερομεταφορές”.

“Είμαστε πολύ ικανοποιημένοι που συμμετέχουμε στην πρωτοβουλία βιωσιμότητας της KLM. Ως τράπεζα, προσπαθούμε να μειώσουμε τις εκπομπές CO2 σε διάφορα επίπεδα. Το πρόγραμμα αυτό συμβάλλει ουσιαστικά στις προσπάθειες μας” ανέφερε ο κ. Gerrit Zalm.

Οι εταιρείες που συμμετέχουν στο Πρόγραμμα Εταιρικής Υπευθυνότητας για τα Βιοκαύσιμα της KLM καταβάλουν μια προσαύξηση που καλύπτει τη διαφορά της τιμής μεταξύ του βιώσιμου βιοκαυσίμου και της παραδοσιακής κηροζίνης. Η επένδυση αυτή χρησιμοποιείται πλήρως από την KLM για την αγορά βιοκαυσίμων, που εφοδιάζουν τα αεροσκάφη της KLM στο αεροδρόμιο Schiphol του Άμστερνταμ και αλλού. Κατά συνέπεια, οι συμμετέχουσες επιχειρήσεις μειώνουν τις εκπομπές άνθρακα που προκύπτουν κατά τα επαγγελματικά τους ταξίδια, ενώ παράλληλα συμβάλουν στην περαιτέρω ανάπτυξη της αγοράς βιοκαυσίμων.

Τα βιώσιμα βιοκαύσιμα για το Πρόγραμμα Εταιρικής Υπευθυνότητας Βιοκαυσίμων της KLM παρέχονται από την SkyNRG, μια εταιρεία που ιδρύθηκε από την KLM το 2010. Για να λαμβάνονται οι σωστές αποφάσεις και για το παρόν, αλλά και στο μέλλον, η SkyNRG είναι υπό την καθοδήγηση ενός ανεξάρτητου Συμβουλίου Αειφορίας, που συνίσταται από την Ολλανδική πτέρυγα της WWF (WWF-NL), τον οργανισμό Solidaridad και την Ευρωπαϊκή Ακαδημία Ενέργειας (Energy Academy Europe).

Η συγκεκριμένο πρόγραμμα ξεκίνησε το 2012. Εκτός από την ABN AMRO, άλλοι εταίροι του προγράμματος είναι οι Accenture, CBRE, ΠΑΥ, FrieslandCampina, Πόλη του Άμστερνταμ, Heineken, Loyens & Loeff, Nike, PGGM, Perfetti Van Melle και ο Όμιλος Schiphol. Η KLM έχει ως στόχο τη μείωση των εκπομπών CO2 κατά 20% το 2020 (σε σύγκριση με το 2011), μέσω της ανανέωσης του στόλου, τη χρήση βιοκαυσίμων, καθώς και τη βελτίωση της αποδοτικότητας των πτήσεων. Η KLM κατέχει ηγετική θέση στην αποδοτικότητα των καυσίμων και τη χρήση αειφόρων βιοκαυσίμων.

Στη φωτογραφία, στιγμιότυπο από την υπογραφή της συμφωνίας στην έδρα της ABN AMRO, από τους κ.κ. Gerrit Zalm, πρόεδρο του Διοικητικού Συμβουλίου της ABN AMRO και Pieter Elbers, πρόεδρο και διευθύνοντα σύμβουλο της KLM Royal Dutch Airlines.

Εκδότης - Διευθυντής Σύνταξης - Travel Media Applications | Ιστοσελίδα | + Άρθρα

Συνεκδότης του TravelDailyNews Media Network από το 1999 που περιλαμβάνει τρεις εκδόσεις για τη Διεθνή αγορά, τις αγορές της Ασίας και του Ειρηνικού και την αγορά της Ελλάδας και της Κύπρου.

Είναι υπεύθυνος για την στρατηγική ανάπτυξη του δικτύου, τις συνέργειες, και τη διεθνή αγορά.

25/04/2024
24/04/2024
23/04/2024
22/04/2024
19/04/2024
18/04/2024