Τελευταία νέα
ΑρχικήΑερομεταφορέςΑεροδρόμιαΠαραλύει ο γαλλικός εναέριος χώρος από απεργία των ελεγκτών εναέριας κυκλοφορίας
Αερομεταφορές

Παραλύει ο γαλλικός εναέριος χώρος από απεργία των ελεγκτών εναέριας κυκλοφορίας

Τα συνδικάτα των Γάλλων Ελεγκτών Εναέριας Κυκλοφορίας βρίσκονται σε απεργία από τις 21:00 τη Δευτέρα 25 Ιανουαρίου, μέχρι τις 08:00 την Τετάρτη 27 Ιανουαρίου, με αποτέλεσμα να ακυρωθούν χιλιάδες πτήσεις.

Τα εργατικά συνδικάτα των ελεγκτών εναέριας κυκλοφορίας της Γαλλίας διαμαρτύρονται για τη δημιουργία της Single European Sky (SES) στο τέλος του χρόνου, η οποία, όπως λένε, θα οδηγήσει αναγκαστικά στη διάλυση της γαλλικής Γενικής Υπηρεσίας Πολιτικής Αεροπορίας (DGAC) και, κατά συνέπεια, στην απώλεια θέσεων εργασίας. Η SES προβλέπει τη συγχώνευση των υπηρεσιών πολιτικής αεροπορίας της Γαλλίας, της Γερμανίας, της Ελβετίας, του Βελγίου, της Ολλανδίας και του Λουξεμβούργου.

Λόγω της συμμετοχής των ελεγκτών εναέριας κυκλοφορίας, η DGAC ζήτησε από τις εταιρείες να ματαιώσουν προληπτικά το 20% των πτήσεών τους.

Η British Airways ανακοίνωσε ότι καθήλωσε συνολικά 62 πτήσεις από και προς τα Gatwick και Heathrow πριν και κατά τη διάρκεια της απεργίας, ενώ ακυρώθηκαν άλλες 12 πτήσεις της CitiExpress από τα βρετανικά περιφερειακά αεροδρόμια. Η εταιρεία πραγματοποιεί επίσης δρομολόγια από το London Stansted και το Bournemouth σε 15 γαλλικούς προορισμούς.

Η Easyjet δήλωσε ότι δεν έχει ακόμη σχέδια ακυρώσεων πτήσεων από και προς Νίκαια, Παρίσι Charles de Gaulle και Λυών.

Η Ryanair καλεί Γαλλική Κυβέρνηση και ΕΕ για άμεση λύση της απεργίας
Η Ryanair κάλεσε σήμερα τη Γαλλική κυβέρνηση και την Ευρωπαϊκή Επιτροπή να λάβουν άμεσα μέτρα για την αποτροπή ακυρώσεων των πτήσεων χιλιάδων επιβατών λόγω της απεργίας των Ελεγκτών Εναέριας Κυκλοφορίας. Σε ανακοίνωσή της, η αεροπορική εταιρεία ααναφέρει:

“Η Ryanair έχει επανειλημμένα ζητήσει από την Ευρωπαϊκή Επιτροπή και το Ευρωπαϊκό Κοινοβούλιο να λάβουν τα κατάλληλα μέτρα, ώστε οι απεργίες των ΕΕΑ να μην δημιουργούν προβλήματα στους επιβάτες. Η Ryanair, ξεκίνησε το Keep Europe’s Skies Open, ένα ηλεκτρονικό petition που δίνει τη δυνατότητα στους πελάτες να συμβάλλουν στο αίτημα της Ryanair και να προστατέψουν τους επιβάτες από επανειλημμένες ακυρώσεις και καθυστερήσεις πτήσεων από τα συνδικάτα των ΕΕΚ, με τους παρακάτω τρόπους:

1. Αφαιρώντας το δικαίωμα απεργίας στα ευρωπαϊκά συνδικάτα των ΕΕΚ, όπως ισχύει για διάφορες αστυνομικές και στρατιωτικές αρχές που δεν επιτρέπεται να απεργούν. Στις ΗΠΑ, οι ΕΕΚ απαγορεύεται να απεργούν από τον νόμο. Οι Ευρωπαίοι ΕΕΚ θα μπορούν ακόμα να δημιουργούν συνδικάτα, και να προωθούν τα αιτήματά τους μέσω διαμεσολάβησης ή δεσμευτικής διαιτησίας.
ή
2. Να επιτρέπουν σε άλλους Ευρωπαίους ΕΕΚ να ελέγχουν τις πτήσεις στον γαλλικό εναέριο χώρο κατά τη διάρκεια των απεργιών, μειώνοντας έτσι τις ακυρώσεις πτήσεων για τους επιβάτες που ταξιδεύουν μέσω του γαλλικού και ισπανικού εναέριου χώρου.

Όταν το συγκεκριμένο ευρωπαϊκό wide petition συγκεντρώσει 1 εκατ. υπογραφές, η Ryanair θα το παρουσιάσει στις Βρυξέλλες, προκειμένου να παρακινήσει την Ευρωπαϊκή Επιτροπή και το Ευρωπαϊκό Κοινοβούλιο να λάβουν μέτρα”.

Ο Kenny Jacobs της Ryanair δήλωσε: “Είναι απαράδεκτο που οι Ευρωπαίοι πελάτες βλέπουν επανειλημμένα τα ταξίδια τους να αναβάλλονται ή να ακυρώνονται λόγω των συνδικάτων των ΕΕΚ, που χρησιμοποιούν τις απεργίες σαν όπλο. Οι Γάλλοι ΕΕΚ σχεδιάζουν να απεργήσουν μέχρι το πρωί της Τετάρτης, πραγματοποιώντας έτσι την 40η απεργία από το 2009, η οποία θα ταλαιπωρήσει χιλιάδες επιβάτες στην Ευρώπη.

Μέσω της ιστοσελίδας keepeuropesskiesopen.com οι επιβάτες μπορούν να στηρίξουν το ηλεκτρονικό petition, καλώντας την Ευρωπαϊκή Επιτροπή και το Ευρωπαϊκό Κοινοβούλιο να απαγορεύσουν τα συνδικάτα των ΕΕΚ να απεργούν ή να επιτρέπεται σε ΕΕΚ άλλων ευρωπαϊκών χωρών να ελέγχουν τον εναέριο χώρο της Γαλλίας και της Ισπανίας κατά την διάρκεια αυτών των απεργιών.

Είναι ώρα η Γαλλική κυβέρνηση, η Ευρωπαϊκή Επιτροπή και το Ευρωπαϊκό Κοινοβούλιο να λάβουν μέτρα ώστε να αποτρέψουν την ταλαιπωρία χιλιάδων επιβατών που βλέπουν τα σχέδιά τους να ακυρώνονται λόγω των απεργιών των ΕΕΚ”.

Εκδότης - Διευθυντής Σύνταξης - Travel Media Applications | Ιστοσελίδα | + Άρθρα

Συνεκδότης του TravelDailyNews Media Network από το 1999 που περιλαμβάνει τρεις εκδόσεις για τη Διεθνή αγορά, τις αγορές της Ασίας και του Ειρηνικού και την αγορά της Ελλάδας και της Κύπρου.

Είναι υπεύθυνος για την στρατηγική ανάπτυξη του δικτύου, τις συνέργειες, και τη διεθνή αγορά.

16/04/2024
15/04/2024
12/04/2024
11/04/2024
10/04/2024
09/04/2024