Τελευταία νέα
ΑρχικήΕξοπλισμός & ΠρομήθειεςΠροσφυγή στο ΣτΕ από τους οινοπαραγωγούς για την επιβολή του Ειδικού Φόρου Κατανάλωσης στο κρασί
Τροφοδοσία

Προσφυγή στο ΣτΕ από τους οινοπαραγωγούς για την επιβολή του Ειδικού Φόρου Κατανάλωσης στο κρασί

Στο Συμβούλιο της Επικρατείας προσέφυγαν οι οινοπαραγωγοί και ζητούν να 'παγώσει', αλλά και να ακυρωθεί η επιβολή του Ειδικού Φόρου Κατανάλωσης (ΕΦΚ) που επιβλήθηκε στο κρασί.

Κλιμακώνοντας τις αντιδράσεις του, ο αμπελοοινικός κλάδος κατά της επιβολής του Ε.Φ.Κ. στο κρασί προσέφυγε στις 25 Ιανουαρίου και στην Ευρωπαϊκή Επιτροπή.

Σε συνέχεια της αίτησης ακύρωσης στο Συμβούλιο της Επικρατείας, ο Σύνδεσμος Ελληνικού Οίνου, από κοινού με την Εθνική Διεπαγγελματική Οργάνωση Αμπέλου και Οίνου (ΕΔΟΑΟ) και την ΚΕΟΣΟΕ, υπέβαλε και καταγγελία στην Ευρωπαϊκή Επιτροπή υπό την μορφή υπομνήματος στο οποίο περιγράφονται οι διατάξεις που αντιτίθενται σε πλείονες κανόνες του δικαίου της Ε.Ε.

Ζητήθηκε επιπλέον η άμεση εξέταση της καταγγελίας από την Επιτροπή, με δεδομένη την μαζική και ανεπανόρθωτη βλάβη που προκαλείται στον τομέα.

Ειδικότερα, στο ΣτΕ προσέφυγαν οι: α) Εθνική Διεπαγγελματική Οργάνωση Αμπέλου και Οίνου, β) Σύνδεσμος Ελληνικού Οίνου, γ) Κεντρική Συνεταιριστική Ένωση Αμπελοοινικών Προϊόντων, δ) Αγροτικός Οινοποιητικός Συνεταιρισμός Τιρνάβου και ε) ένας οινοποιός από τις Σέρρες.

Είχε προηγηθεί (στις 20 Ιανουαρίου) υποβολή αίτησης ακύρωσης της Υπουργικής Απόφασης και των σχετικών εγκυκλίων για τον Ε.Φ.Κ., από κοινού με την ΕΔΟΑΟ και την ΚΕΟΣΟΕ, με επίκληση 13 λόγων ακυρότητας σε ένα κείμενο 35 σελίδων (παραβιάσεις του Συντάγματος και της κοινοτικής νομοθεσίας). Παράλληλα, υπεβλήθη και αίτηση αναστολής εκτέλεσης του μέτρου, έως την συζήτηση της αίτησης ακύρωσης, αποσκοπώντας στην μη εφαρμογή της Υπουργικής Απόφασης.

Υπεύθυνη Ύλης - Travel Media Applications | Ιστοσελίδα | + Άρθρα

Η Τατιάνα ελέγχει καθημερινά τη ροή των εισερχόμενων ειδήσεων και επιμελείται την ύλη που δημοσιεύεται στο δίκτυο των TravelDailyNews.

23/04/2024
22/04/2024
19/04/2024
18/04/2024
17/04/2024
16/04/2024