Τελευταία νέα
ΑρχικήΔιαμονή-ΔιατροφήΓαστρονομία14ος Πανελλήνιος Διαγωνισμός για τον καλύτερο οινοχόο του 2016
Τροφοδοσία

14ος Πανελλήνιος Διαγωνισμός για τον καλύτερο οινοχόο του 2016

Οι συμμετέχοντες μέσα από μια διαδικασία ευγενούς αναμέτρησης θα δοκιμάσουν τις γνώσεις τους τόσο σε θεωρητικά όσο και πρακτικά θέματα που αφορούν το κρασί, αλλά και τη γαστρονομία ευρύτερα. Ο νικητής που θα αναδειχθεί από τον Πανελλήνιο Διαγωνισμό για τον Καλύτερο Οινοχόο θα εκπροσωπήσει τη χώρα μας στον Παγκόσμιο διαγωνισμό του 2019.

Τις γνώσεις και την εκπαίδευσή τους σε θέματα της οινοχοΐας θα δοκιμάσουν οι συμμετέχοντες στον 14ο Πανελλήνιο Διαγωνισμό για τον Καλύτερο Οινοχόο 2016 που θα πραγματοποιηθεί την 1η Φεβρουαρίου στην Αθήνα. Ο διαγωνισμός θα διεξαχθεί και αυτή τη χρονιά στα πλαίσια της γνωστής οινικής εκδήλωσης “Τα ΒορΟινά”, που εγκαινιάζει οινικά κάθε χρονιά και πραγματοποιείται από την ένωση Οίνοι Βορείου Ελλάδος στο ξενοδοχείο Μεγάλη Βρεταννία.

Οι συμμετέχοντες μέσα από μια διαδικασία ευγενούς αναμέτρησης θα δοκιμάσουν τις γνώσεις τους τόσο σε θεωρητικά όσο και πρακτικά θέματα που αφορούν το κρασί, αλλά και τη γαστρονομία ευρύτερα. Οι διαδικασίες του διαγωνισμού ακολουθούν τα πρότυπα και τις προδιαγραφές της Παγκόσμιας Ένωσης Οινοχόων και η προετοιμασία γίνεται με άκρα μυστικότητα. Ο διαγωνισμός περιλαμβάνει την ημιτελική φάση που θα πραγματοποιηθεί την προηγούμενη ημέρα (χωρίς τη συμμετοχή κοινού) και αποτελείται από γραπτή εξέταση σε θεωρητικά θέματα, τυφλή γευστική δοκιμή κρασιών, αρμονία κρασιού – φαγητού καθώς και πρακτικές ασκήσεις που αφορούν την τεχνική του σέρβις στη γαστρονομία. Από το σύνολο των διαγωνιζομένων η κριτική επιτροπή θα επιλέξει κατά την φάση αυτή τους τρεις καλύτερους για τον τελικό. Την τελική φάση μόνο θα έχει την ευκαιρία να παρακολουθήσει συγκεκριμένος αριθμός καλεσμένων, σε μια διαδικασία που θα πραγματοποιηθεί την 1η Φεβρουαρίου και ώρα 16:30 στο ξενοδοχείο Μεγάλη Βρεταννία και από την οποία θα αναδειχθεί ο μεγάλος νικητής.  

Ο νικητής που θα αναδειχθεί από τον Πανελλήνιο Διαγωνισμό για τον Καλύτερο Οινοχόο θα εκπροσωπήσει τη χώρα μας στον Παγκόσμιο διαγωνισμό του 2019, την κορυφαία διοργάνωση παγκοσμίως στο χώρο της οινοχοΐας.

Ο διαγωνισμός οργανώνεται από την Πανελλήνια Ένωση Οινοχόων και έχει την υποστήριξη μιας πληθώρας χορηγών οι οποίοι αναλαμβάνουν να συμβάλουν ουσιαστικά στην περαιτέρω εκπαίδευση του νικητή με στόχο τη βελτίωση των γνώσεών του πάνω σε θέματα που αφορούν τη δουλειά του.   

Οι εταιρείες που έχουν δηλώσει την υποστήριξή τους για τη φετινή διοργάνωση είναι οι ακόλουθοι: Οίνοι Βορείου Ελλάδος, Deals, Nespresso, WSPC, Metaxa, Inedit, AirFrance-KLM, ξενοδοχείο Grande Bretagne, Acqua Pellegrino, Ευτυχιάδης, Xenex, Trikalinos Bottarga & Typeset.

Εκδότης - Διευθυντής Σύνταξης - Travel Media Applications | Ιστοσελίδα | + Άρθρα

Συνεκδότης του TravelDailyNews Media Network από το 1999 που περιλαμβάνει τρεις εκδόσεις για τη Διεθνή αγορά, τις αγορές της Ασίας και του Ειρηνικού και την αγορά της Ελλάδας και της Κύπρου.

Είναι υπεύθυνος για την στρατηγική ανάπτυξη του δικτύου, τις συνέργειες, και τη διεθνή αγορά.

19/04/2024
18/04/2024
17/04/2024
16/04/2024
15/04/2024
12/04/2024