Τελευταία νέα
ΑρχικήΤουριστικοί ΦορείςΕλληνικοίΓΕΠΟΕΤ: 'Το σχέδιο Νόμου του Υπουργείου Εργασίας για το Ασφαλιστικό μας βρίσκει αντίθετους'
Γενική Πανελλαδική Ομοσπονδία Επιχειρήσεων Τουρισμού

ΓΕΠΟΕΤ: 'Το σχέδιο Νόμου του Υπουργείου Εργασίας για το Ασφαλιστικό μας βρίσκει αντίθετους'

Κυριότερο πλήγμα αποτελεί η αύξηση της προκαταβολής φόρου στο 100%, καθιστώντας την ελληνική τουριστική επιχείρηση απολύτως μη βιώσιμη και μη ανταγωνιστική έναντι των ομοειδών της τουριστικών επιχειρήσεων στις υπόλοιπες ευρωπαϊκές και μη χώρες, υποστηρίζει η ΓΕΠΟΕΤ.

Η Γενική Πανελλαδική Ομοσπονδία Επιχειρήσεων Τουρισμού ως κλαδικός φορέας πανελλήνιας εκπροσώπησης των τουριστικών γραφείων, των Tour Operator και των επιχειρήσεων τουριστικών λεωφορείων της χώρας δηλώνει την αντίθεσή της στο σχέδιο Νόμου του Υπουργείου Εργασίας για το Ασφαλιστικό, “καθώς αυτό στρέφεται ευθέως εναντίον της εναπομένουσας επιχειρηματικότητας στη χώρα και επιβαρύνει ακόμη περισσότερο τις τουριστικές επιχειρήσεις”.

Σε ανακοίνωσή της, η ΓΕΠΟΕΤ υπογραμμίζει: “Η προτεινόμενη αύξηση των εισφορών εργοδοτών και εργαζομένων –η οποία εκτιμάται ότι στο σύνολό της θα μετακυλιστεί στους εργοδότες– αποτελεί ένα ακόμα ‘βαρίδι’ για τους μικρομεσαίους που πασχίζουν να ανταπεξέλθουν στις τεράστιες τρέχουσες ασφαλιστικές και φορολογικές υποχρεώσεις της επιχείρησης – με κυριότερο πλήγμα την αύξηση της προκαταβολής φόρου στο 100%- καθιστώντας την απολύτως μη βιώσιμη και μη ανταγωνιστική έναντι των ομοειδών της τουριστικών επιχειρήσεων στις υπόλοιπες ευρωπαϊκές και μη χώρες.

Αντίστοιχα, οι προβλέψεις για την κύρια και επικουρική ασφάλιση των ελεύθερων επαγγελματιών στον ΟΑΕΕ –η βιωσιμότητα του οποίου δεν εξασφαλίζεται– συνιστούν τροχοπέδη για τον κλάδο.

Καλούμε την Κυβέρνηση να αποσύρει το σχέδιο νόμου για το ασφαλιστικό ως έχει μέχρι στιγμής και να προχωρήσει σε εντατικές διαβουλεύσεις με τους φορείς και βελτιώσεις, καθώς οι ελληνικές τουριστικές επιχειρήσεις αδυνατούν να ανταποκριθούν στην προτεινόμενη λαίλαπα εισφορών και φόρων. Ήδη το περιβάλλον στο οποίο δραστηριοποιούνται είναι εξαιρετικά επιβαρημένο και επισφαλές, με τα πρώτα ανησυχητικά σημάδια για την ερχόμενη τουριστική περίοδο να έχουν κάνει την εμφάνισή τους”.

Εκδότρια - Αρχισυντάκτρια - Travel Media Applications | Ιστοσελίδα | + Άρθρα

Η Βίκυ είναι συνιδρυτής της Travel Media Applications και υπεύθυνη για την αρχισυνταξία των TravelDailyNews Greece & Cyprus και TravelDailyNews International.
Στην εταιρεία έχει αναλάβει την οικονομική διεύθυνση.

Ετικέτες
24/04/2024
23/04/2024
22/04/2024
19/04/2024
18/04/2024
17/04/2024