Τελευταία νέα
ΑρχικήΔιαμονή-ΔιατροφήΑυξανόμενη δημοτικότητα της Θεσσαλονίκης ως ελκυστικός προορισμός για τους Τούρκους όλο το χρόνο
Ένωση Ξενοδόχων Θεσσαλονίκης

Αυξανόμενη δημοτικότητα της Θεσσαλονίκης ως ελκυστικός προορισμός για τους Τούρκους όλο το χρόνο

Σκοπός της ΕΞΘ είναι να προσελκύσει ακόμα περισσότερους τουρίστες φέτος, εξετάζοντας τις δυνατότητες επέκτασης των συνεργασιών της με τουριστικά γραφεία όχι μόνο της Κωνσταντινούπολης, αλλά και άλλων τουρκικών πόλεων και περιοχών όπως είναι η Άγκυρα, η Σμύρνη και η Ανατολική Θράκη.

Με επιτυχία συμμετείχε για άλλη μια φορά η Ένωση Ξενοδόχων Θεσσαλονίκης στην 4η παγκόσμια τουριστική έκθεση “East Mediterranean International Tourism and Travel Exhibition” (EMITT), που πραγματοποιήθηκε από τις 28 έως τις 31 Ιανουαρίου 2016, στο Διεθνές Εκθεσιακό Κέντρο TÜYAP της Κωνσταντινούπολης.

Η ΕΞΘ υποστηρίζει παραδοσιακά την EMITT και συμμετέχει σε αυτή με δικό της περίπτερο κάθε χρόνο, καθώς η τουρκική είναι μια από τις πιο σημαντικές αγορές – στόχους για τη Θεσσαλονίκη. Έτσι και φέτος η παρουσία της ΕΞΘ ήταν δυναμική και είχε στόχο την περαιτέρω επαφή της Ένωσης με δεκάδες Τούρκους τουριστικούς πράκτορες, ώστε να προωθηθούν νέες συμφωνίες κυρίως για ταξίδια Σαββατοκύριακου (city break), αλλά και για εκδρομές που αφορούν στο γύρο της Βόρειας Ελλάδας.

Το κλίμα στις συζητήσεις που είχαν τα στελέχη της ΕΞΘ με επαγγελματίες και εκπροσώπους τουριστικών γραφείων ήταν ενθαρρυντικό για τον τουρισμό της Θεσσαλονίκης, όπου και αποφασίστηκε η περαιτέρω συνέχιση της συνεργασίας μεταξύ των δύο πλευρών. Άλλωστε το ενδιαφέρον του Τούρκων για να ταξιδέψουν στη Θεσσαλονίκη παραμένει αυξημένο και αυτό φάνηκε για άλλη μια φορά από τις επισκέψεις του κοινού στο περίπτερο της ΕΞΘ.

Η μεγάλη προσέλευση Τούρκων ταξιδιωτών κατά την τελευταία πενταετία στη “γενέτειρα του Κεμάλ” και η αυξανόμενη δημοτικότητα της Θεσσαλονίκης ως ελκυστικός προορισμός δώδεκα μήνες το χρόνο, έχουν εξασφαλίσει στους γείτονές μας μια από τις υψηλότερες θέσεις στο χάρτη με τις περισσότερες διανυκτερεύσεις στα ξενοδοχεία της Θεσσαλονίκης. Σκοπός της ΕΞΘ είναι να προσελκύσει ακόμα περισσότερους τουρίστες φέτος, εξετάζοντας τις δυνατότητες επέκτασης των συνεργασιών της με τουριστικά γραφεία όχι μόνο της Κωνσταντινούπολης, αλλά και άλλων τουρκικών πόλεων και περιοχών όπως είναι η Άγκυρα, η Σμύρνη και η Ανατολική Θράκη.

Η Θεσσαλονίκη είναι ένας από τους πλέον δημοφιλείς ελληνικούς ταξιδιωτικούς προορισμούς για τους Τούρκους και επιβάλλεται να συνεχίσουμε τις προσπάθειες, ώστε να διευρύνουμε το μέγεθος του εισερχόμενου τουρισμού από τη χώρα αυτή”, δήλωσε ο πρόεδρος της ΕΞΘ κ. Αριστοτέλης Θωμόπουλος με αφορμή τη συμμετοχή της ΕΞΘ στην ΕΜΙΤΤ 2016, επισημαίνοντας τα συγκριτικά πλεονεκτήματα του προορισμού που συνδυάζει την εγγύτητα, την εύκολη πρόσβαση, το κοινό παρελθόν ανάμεσα στους δύο λαούς και παρόμοιες συνήθειες στο κομμάτι της ψυχαγωγίας.

Ο πρόεδρος της ΕΞΘ πρόσθεσε ότι “μετά τις τελευταίες τρομοκρατικές επιθέσεις που συνέβησαν δυστυχώς σε άλλες χώρες όπως και στη γειτονική Τουρκία, η ασφάλεια παίζει πρωταρχικό ρόλο στην επιλογή ταξιδιωτικών προορισμών παγκοσμίως. Η Θεσσαλονίκη έχει όλες τις προϋποθέσεις και οφείλει να διατηρήσει, αλλά και να ενισχύσει τη φήμη της στο εξωτερικό ως ένας ελκυστικός, φιλήσυχος, ασφαλής και value for money προορισμός για τους τουρίστες”.

Την ΕΞΘ και τη Θεσσαλονίκη εκπροσώπησαν ο πρόεδρος και ο γενικός γραμματέας της κ.κ. Αριστοτέλης Θωμόπουλος και Ανδρέας Μανδρίνος, η υπεύθυνη Μάρκετινγκ κα Ευδοκία Τσατσούρη και στελέχη ξενοδοχείων της πόλης.

Στο περιθώριο της EMITT 2016, ο πρόεδρος και τα στελέχη της ΕΞΘ παραβρέθηκαν στην πρώτη επίσημη παρουσίαση της προωθητικής καμπάνιας με τίτλο “Υπόκλιση στο Παρελθόν των Σιδηροκαυσίων”, που σχεδίασε ο Προαθωνικός Οργανισμός Τουρισμού. Η εκδήλωση πραγματοποιήθηκε στο Σισμανόγλειο Μέγαρο σε συνεργασία με το Γενικό Προξενείο της Ελλάδας στην Κωνσταντινούπολη, τον Ελληνικό Οργανισμό Τουρισμού και την TURSAB (Ένωση Τουριστικών Πρακτόρων Τουρκίας). Η πρωτοβουλία θα ολοκληρωθεί τον ερχόμενο Απρίλιο με τη συνδιοργάνωση ταξιδίου εξοικείωσης (fam trip) στη Χαλκιδική και τη Θεσσαλονίκη με τίτλο “Από τη Θεσσαλονίκη στο οθωμανικό παρελθόν των Σιδηροκαυσίων” και σε αυτή συμμετέχει και η ΕΞΘ, στηρίζοντας ενέργειες που συμβάλλουν στην προώθηση του προορισμού και στην περαιτέρω ανάπτυξη περισσότερων εναλλακτικών προγραμμάτων για την περιοχή.

Υπεύθυνη Ύλης - Travel Media Applications | Ιστοσελίδα | + Άρθρα

Η Τατιάνα ελέγχει καθημερινά τη ροή των εισερχόμενων ειδήσεων και επιμελείται την ύλη που δημοσιεύεται στο δίκτυο των TravelDailyNews.

16/04/2024
15/04/2024
12/04/2024
11/04/2024
10/04/2024
09/04/2024