Τελευταία νέα
ΑρχικήΤουριστικοί ΦορείςΔιεθνείςΗ Βραζιλία ανερχόμενος προορισμός για Αμερικανούς και Ευρωπαίους τουρίστες λόγω Ολυμπιακών Αγώνων
Τάσεις

Η Βραζιλία ανερχόμενος προορισμός για Αμερικανούς και Ευρωπαίους τουρίστες λόγω Ολυμπιακών Αγώνων

Το Ρίο ντε Τζανέιρο, το Μπουένος Άιρες, το Σίδνεϊ και το Ρέικιαβικ της Ισλανδίας είναι οι προορισμοί που κερδίζουν σε δημοτικότητα στους Αμερικανούς τουρίστες για φέτος, ενώ οι πόλεις των ΗΠΑ παραμένουν κορυφαίοι προορισμοί μακρινών αποστάσεων για τους Ευρωπαίους τουρίστες.

Η Sojern κυκλοφόρησε την έκθεσή της, Global Travel Insights για το 4ο τρίμηνο του 2015, που βασίζεται στην αυστηρή ανάλυση των προθέσεων ταξιδιού περισσότερων από ενός δισεκατομμυρίου τουριστών σε όλο τον κόσμο, προσφέροντας προβλέψεις για τα ταξίδια μεγάλων αποστάσεων για το 2016 και τις περιφερειακές τάσεις αναφορικά με εποχιακές εκδρομές, όπως το Πάσχα στη Λατινική Αμερική και το σεληνιακό Νέο Έτος στην περιοχή Ασίας – Ειρηνικού.

Ο κατάλογος των κορυφαίων οκτώ χωρών που προσέλκυσαν το μεγαλύτερο ενδιαφέρον στο 4ο τρίμηνο του 2015 είναι κοινό με τις 8 κορυφαίες χώρες σε κρατήσει: Ηνωμένες Πολιτείες, Μεξικό, Ηνωμένο Βασίλειο, Ισπανία, Ιταλία, Γαλλία, Γερμανία και Πορτογαλία, με την Ινδία και την Τουρκία να καταλαμβάνουν και αυτές δύο θέσεις στις προτιμήσεις των ταξιδιωτών στο 4ο τρίμηνο του 2015, ενώ η Ελβετία και η Ολλανδία είχαν αρκετά μεγάλο όγκο κρατήσεων για να κερδίσει δύο θέσεις στην πρώτη δεκάδα των χωρών με τις περισσότερες κρατήσεις.

Σε αντίθεση με τα προηγούμενα τρίμηνα, ούτε η Ταϊλάνδη ούτε η Ελλάδα βρίσκονται σε αυτό στο top10.

Ο Οκτώβριος ήταν μακράν ο σημαντικότερος μήνας τόσο σε αναζητήσεις όσο και σε κρατήσεις, με 37% και 38% αντίστοιχα, για το 4ο  τρίμηνο 2015

Ταξίδια στο Παρίσι στον απόηχο των επιθέσεων της 13ης Νοεμβρίου
Λίγα πράγματα μπορούν να βλάψουν έναν τουριστικό προορισμό όπως μια τρομοκρατική επίθεση και ο αντίκτυπος των γεγονότων στο Παρίσι “αντήχησε” σε όλη την υδρόγειο. Η πρόθεση για ταξίδια στο Παρίσι από τη Βόρεια Αμερική μειώθηκε κατά τουλάχιστον 33% σε εβδομαδιαία βάση κατά τις ημέρες αμέσως μετά τις επιθέσεις – όχι όμως τόσο δραματική της μείωσης για πρόθεση ταξιδιού από τη Δυτική Ευρώπη, η οποία έφτασε έως και το 50% σε εβδομαδιαία βάση για την ίδια περίοδο. Τα πρώτα σημάδια ανάκαμψης άρχισαν μία εβδομάδα μετά, κυρίως από τους Γάλλους τουρίστες και μεγαλύτερη ανάκαμψη βρίσκεται σε εξέλιξη, με τους Αμερικανούς ταξιδιώτες (αύξηση πρόθεση ταξιδιού 46% εβδομαδιαίως από την 1η Ιανουαρίου 2016) και τους Βρετανούς (αύξηση πρόθεσης ταξιδιού 57% εβδομαδιαίως κατά την ίδια ημερομηνία).

Τα στοιχεία της Sojern για ταξίδια μεγάλων αποστάσεων δείχνουν ότι φέτος η Βραζιλία είναι ο προορισμός με το μεγαλύτερο άλμα, συγκριτικά με το 2015, τόσο για τους Αμερικανούς όσο και για τους Ευρωπαίους τουρίστες, λόγω της ώθησης που θα δώση η διεξαγωγή των Ολυμπιακών Αγώνων το καλοκαίρι.

Στην κατάταξη των χωρών η Βραζιλία ανεβαίνει εννέα θέσεις, στη θέση 14 για τις ΗΠΑ και 12 θέσεις, στην πέμπτη θέση για την Ευρώπη. Άλλες χώρες που σημείωσαν αύξηση σε ετήσια βάση ως προορισμοί είναι η Κούβα και η Αϊτή, συνεχίζοντας την τάση που ξεκίνησε νωρίτερα το 2015. Η Δομινικανή Δημοκρατία, η Κόστα Ρίκα και η Τζαμάικα βγήκαν από την λίστα των κορυφαίων 10 προορισμών το 2016 για τους Αμερικανούς τουρίστες.

Στην κατάταξη των πόλεων για τους ταξιδιώτες των ΗΠΑ, το Ρίο ντε Τζανέιρο ανεβαίνει 30 θέσεις, στη θέση 28, αλλά κατά τη διάρκεια των καλοκαιρινών μηνών, ανεβαίνει μέχρι και 58 θέσεις, στην 6η θέση. Άλλες πόλεις με σημαντική άνοδο είναι το Μπουένος Άιρες, η Αργεντινή, το Σίδνεϊ, και το Ρέικιαβικ στην Ισλανδία.

2015 Q4 Global Travel Insights Infographic Sojern

2015-Q4 GTI Report-Sojern

Εκδότης - Διευθυντής Σύνταξης - Travel Media Applications | Ιστοσελίδα | + Άρθρα

Συνεκδότης του TravelDailyNews Media Network από το 1999 που περιλαμβάνει τρεις εκδόσεις για τη Διεθνή αγορά, τις αγορές της Ασίας και του Ειρηνικού και την αγορά της Ελλάδας και της Κύπρου.

Είναι υπεύθυνος για την στρατηγική ανάπτυξη του δικτύου, τις συνέργειες, και τη διεθνή αγορά.

Ετικέτες
19/04/2024
18/04/2024
17/04/2024
16/04/2024
15/04/2024
12/04/2024