Τελευταία νέα
ΑρχικήΔιαμονή-ΔιατροφήΜεγαλύτερος αριθμός Τούρκων επισκεπτών στη Χαλκιδική το 2016
Προορισμός

Μεγαλύτερος αριθμός Τούρκων επισκεπτών στη Χαλκιδική το 2016

Έντονο υπήρξε το ενδιαφέρον από τους Τούρκους επισκέπτες της EMITT για διακοπές 3-4 ημερών στη Χαλκιδική από τα τέλη Μαΐου, για διαμονή σε 3* κατηγορίας ξενοδοχεία και ενοικιαζόμενα καταλύματα.

Κατά την Έκθεση Τουρισμού της Κωνσταντινούπολης EMITT (με συμμετοχή της Χαλκιδικής για 5η συνεχή χρονιά), οι εκπρόσωποι του Τουριστικού Οργανισμού Χαλκιδικής και των φορέων της Χαλκιδικής βρέθηκαν σε άμεση επαφή με όλους τους επισκέπτες της. Το περίπτερο της Χαλκιδικής επισκέφθηκε και ο υπουργός Πολιτισμού της Τουρκίας.

Ο πρόεδρος του Τουριστικού Οργανισμού Χαλκιδικής κ. Γρηγόρης Τάσιος έδωσε συνέντευξη στο κανάλι (εθνικής εμβέλειας) “Haber 24” και σε άλλους Τούρκους δημοσιογράφους. Τα στελέχη του Οργανισμού πραγματοποίησαν πολυάριθμες συναντήσεις με Τούρκους τουριστικούς πράκτορες, οι οποίοι τόνισαν το ενδιαφέρον τους για μονιμότερη συνεργασία.

Οι σχέσεις της τουρκικής αγοράς (τουριστικά γραφεία) με τον ελληνικό προορισμό έχουν πλέον ωριμάσει. Πραγματοποιήθηκαν συναντήσεις με τουριστικούς πράκτορες, αλλά και δημοσιογράφους με την εικόνα των πολυτελών ξενοδοχείων της Χαλκιδικής και έγινε προσπάθεια να δημιουργηθεί ένα πλάνο συνεργειών προς τη συγκεκριμένη κατεύθυνση, δεδομένου ότι η τουρκική τουριστική αγορά ενδιαφέρεται άμεσα για αντίστοιχες υπηρεσίες.

Εκτός από το ενδιαφέρον των Τούρκων για διακοπές πολυτελείας έντονη ήταν η αναζήτησή τους για τις εξαιρετικές ομορφιές της Χαλκιδικής, τη μοναδικότητα του τοπίου, τη γαστρονομία και τους παραδοσιακούς οικισμούς της Αρναίας, της Αθύτου, της Νικήτης και του Παρθενώνα. Έντονο υπήρξε το ενδιαφέρον για διακοπές 3-4 ημερών από τα τέλη Μαΐου, για διαμονή σε 3* κατηγορίας ξενοδοχεία και ενοικιαζόμενα καταλύματα.

Στο πλαίσιο της διεύρυνσης των σχέσεων με την αγορά τα μέλη του Τουριστικού Οργανισμού Χαλκιδικής επισκέφθηκαν την πόλη Corlu (Τσορλού) της Ανατολικής Θράκης. Στο ξενοδοχείο Hilton Garden Inn της πόλης έγιναν συναντήσεις με μια συγκροτημένη ομάδα υπεύθυνων ανάπτυξης τουρισμού και πολιτισμού της συγκεκριμένης περιφέρειας (που αποτελεί μια τεράστια δεξαμενή εξερχόμενου τουρισμού προς την περιοχή). Παρέστησαν ο πρόεδρος της Ένωσης Τουριστικών Γραφείων (TURSAB) Ανατολικής Θράκης, η εκπρόσωπος του δημάρχου Ραιδεστού, η εκπρόσωπος του Αναπτυξιακού Συνδέσμου και άλλοι φορείς, οι οποίοι διατράνωσαν το ενδιαφέρον τους για άμεση συνεργασία, με δράσεις που θα φέρουν πιο κοντά τους ξενοδόχους της Χαλκιδικής με την συγκεκριμένη αγορά (θα ακολουθήσουν μέχρι τα τέλη Μαρτίου επιμέρους workshops) στην συγκεκριμένη πόλη. Η Ανατολική Θράκη είναι πολύ πιο κοντά από ό,τι η Κωνσταντινούπολη και δραστηριοποιούνται σε αυτή 5-6 εκατομμύρια άτομα.

Ο Τουριστικός Οργανισμός Χαλκιδικής εκπροσωπήθηκε από τον κ. Τάσιο, τον διευθυντή κ. Γεώργιο Μπρουτζά, τον υπεύθυνο Δημοσίων Σχέσεων του Οργανισμού για την τουρκική αγορά κ. Στέφανο Χατζημανώλη, το μέλος του ΔΣ του Οργανισμού και πρόεδρο της Ένωσης Camping Χαλκιδικής, κ. Αντώνη Δεληδημητρίου, τον εκπρόσωπο του Δήμου Αριστοτέλη, κ. Λευτέρη Βαλσαμή, την εκπρόσωπο του Δήμου Κασσάνδρας κα Μαρία Παπαδημητρίου ξενοδόχους, μέλη της Ομοσπονδίας Οικογενειακών Καταλυμάτων Χαλκιδικής και incoming τουριστικών πρακτόρων.

Επόμενος σταθμός προβολής της Χαλκιδικής από τον τουριστικό οργανισμό, η έκθεση “Salons Des Vacances” στις Βρυξέλλες (4-8/2/2016).

Εκδότρια - Αρχισυντάκτρια - Travel Media Applications | Ιστοσελίδα | + Άρθρα

Η Βίκυ είναι συνιδρυτής της Travel Media Applications και υπεύθυνη για την αρχισυνταξία των TravelDailyNews Greece & Cyprus και TravelDailyNews International.
Στην εταιρεία έχει αναλάβει την οικονομική διεύθυνση.

28/03/2024
27/03/2024
26/03/2024
22/03/2024
21/03/2024
20/03/2024