Τελευταία νέα
ΑρχικήΤουριστικοί ΦορείςΔιεθνείςΜείωση περίπου 4,5 εκατ. Ρώσων τουριστών για φέτος στην Τουρκία, με απώλειες εσόδων 4,5 δισ. δολ.
Τάσεις

Μείωση περίπου 4,5 εκατ. Ρώσων τουριστών για φέτος στην Τουρκία, με απώλειες εσόδων 4,5 δισ. δολ.

Περίπου 1.300 ξενοδοχεία διατίθενται προς πώληση σε διάφορα τουρκικά θέρετρα, καθώς οικονομικά προβλήματα, τρομοκρατικές επιθέσεις και η κρίση στις σχέσεις με τη Ρωσία είναι αισθητές στον τομέα του τουρισμού.

Με πάνω από 400 ξενοδοχεία προς πώληση στο σημαντικό τουριστικό προορισμό της Αττάλειας, η τουριστική βιομηχανία της Τουρκίας βρίσκεται εν μέσω μίας των χειρότερων κρίσεων στην ιστορία της, μετά τη συρρίκνωση του αριθμού των Ρώσων τουριστών που επισκέπτονται τη χώρα και την αύξηση των τρομοκρατικών επιθέσεων, που αποδυνάμωσε την ασφάλεια της χώρας, αναφέρει η τουρκική εφημερίδα “Zaman”.

Η Τουρκία αντιμετωπίζει μείωση περίπου 4,5 εκατ. Ρώσων τουριστών για φέτος, δημιουργώντας στην τουριστική βιομηχανία της χώρας απώλεια εσόδων ύψους 4,5 δισ. δολ. σύμφωνα με τον πρόεδρο του Συνδέσμου Τουριστικών Επιχειρήσεων και Ξενοδοχίας Αιγαίου (ETHICS) Mehmet Isler, όπως γράφει η εφημερίδα.

Οι Ευρωπαίοι τουρίστες, κυρίως από τη Γερμανία, έχουν αλλάξει τις προτιμήσεις τους προς τα ελληνικά θέρετρα, δηλώνει ο Mehmet Isler, κατονομάζοντας ως “προπαγάνδα” την κάλυψη των πρόσφατων τρομοκρατικών επιθέσεων στην Τουρκία, από τα ευρωπαϊκά μέσα ενημέρωσης ως την αιτία για αυτήν την τάση.

Ένας μεγάλος αριθμός ξενοδοχείων και τουριστικών επιχειρήσεων αντιμετωπίζουν μεγάλα οικονομικά προβλήματα χρέους, ύηστερα από το περιστατικό της κατάρριψης του ρωσικού Su-24, που οδήγησε τους Τούρκους ιδιοκτήτες ξενοδοχείων να πουλήσουν την περιουσία τους, δηλώνει ο Ισραηλινός κτηματομεσίτης Ismail Ozer.

Οι σχέσεις μεταξύ Άγκυρας και Μόσχας έχουν επιδεινωθεί μετά την κατάρριψη από την Τουρκία του ρωσικού Su-24, που αναπτυσσόταν σε αντιτρομοκρατική επιχείρηση στη Συρία, λόγω υποτιθέμενης παραβίασης του τουρκικού εναέριου χώρου στις 24 Νοεμβρίου. Η Μόσχα αντέκρουσε τους ισχυρισμούς για παραβίαση του εναέριου χώρου και επέβαλε οικονομικά μέτρα εναντίον της Τουρκίας, τα οποία περιλαμβάνουν και απαγόρευση πώλησης τουριστικών πακέτων στην Τουρκία.

Στις αρχές Ιανουαρίου, έκρηξη την κεντρική πλατεία, στο ιστορικό κέντρο της Κωνσταντινούπολης, προκάλεσε τον θάνατο τουλάχιστον 10 Γερμανών τουριστών, ενώ 17 ακόμη άνθρωποι τραυματίστηκαν. Τον Οκτώβριο του 2015 δίδυμες εκρήξεις συγκλόνισαν την πρωτεύουσα της Τουρκίας Άγκυρα, σκοτώνοντας πάνω από 100 ανθρώπους και τραυματίζοντας πάνω από 400. Η επίθεση έχει συνδεθεί με ισλαμικές τρομοκρατικές ομάδες.

Υπεύθυνη Ύλης - Travel Media Applications | Ιστοσελίδα | + Άρθρα

Η Τατιάνα ελέγχει καθημερινά τη ροή των εισερχόμενων ειδήσεων και επιμελείται την ύλη που δημοσιεύεται στο δίκτυο των TravelDailyNews.

25/04/2024
24/04/2024
23/04/2024
22/04/2024
19/04/2024
18/04/2024