Τελευταία νέα
ΑρχικήΑερομεταφορέςΠαράταση των ισχυόντων επιδοτούμενων αεροπορικών δρομολογίων έως 31/10/2016 ζητά το Περιφερειακό Συμβούλιο Νοτίου Αιγαίου
Αερομεταφορές

Παράταση των ισχυόντων επιδοτούμενων αεροπορικών δρομολογίων έως 31/10/2016 ζητά το Περιφερειακό Συμβούλιο Νοτίου Αιγαίου

Στο διάστημα που μεσολαβεί μέχρι τις 31 Οκτωβρίου θα επιδιωχθεί, σε στενή συνεργασία με την κυβέρνηση και τους εμπλεκόμενους φορείς, ο επανασχεδιασμός του δικτύου των επιδοτούμενων αεροπορικών γραμμών.

Το Περιφερειακό Συμβούλιο Νοτίου Αιγαίου, κατά τη χθεσινή συνεδρίασή του, ενέκρινε την πρόταση του περιφερειάρχη κ. Γιώργου Χατζημάρκου για την υποβολή αιτήματος προς το Υπουργείο Υποδομών Μεταφορών και Δικτύων παράτασης των ισχυουσών συμβάσεων για την κάλυψη των επιδοτούμενων αεροπορικών γραμμών μέχρι τις 31 Οκτωβρίου 2016, προκειμένου να συνεχισθούν απρόσκοπτα τα αεροπορικά δρομολόγια που εξυπηρετούν τα μικρά νησιά της περιφέρειας.

Κατά την εισήγησή του ο περιφερειάρχης ανέφερε ότι οι ισχύουσες συμβάσεις λήγουν στις 31 Μαρτίου 2016 και ότι η διενέργεια διεθνούς διαγωνισμού – που μέχρι σήμερα δεν έχει προκηρυχθεί – δεν προβλέπεται να ολοκληρωθεί νωρίτερα από το τέλος του έτους. Ως εκ τούτου, είναι επιβεβλημένη η παράταση των συμβάσεων που έχουν συναφθεί με τις αεροπορικές εταιρείες για την κάλυψη των επιδοτούμενων γραμμών, ώστε η εξυπηρέτηση κατοίκων και επισκεπτών να συνεχιστεί κανονικά και χωρίς προβλήματα, πολύ δε περισσότερο καθώς βρισκόμαστε ενόψει της νέας τουριστικής περιόδου.

Στο διάστημα που μεσολαβεί μέχρι τις 31 Οκτωβρίου θα επιδιωχθεί, σε στενή συνεργασία με την κυβέρνηση και τους εμπλεκόμενους φορείς, ο επανασχεδιασμός του δικτύου των επιδοτούμενων αεροπορικών γραμμών, στο πλαίσιο της ανάγκης εξορθολογισμού τους και περικοπής του συνολικού κόστους των επιδοτήσεων, όπως προσφάτως έκανε γνωστό ο υπουργός Υποδομών, Μεταφορών και Δικτύων κ. Χρήστος Σπίρτζης, μιλώντας στην Βουλή.

Όπως τόνισε ο κ. Χατζημάρκος, μέσα από την συνεργασία με τον αρμόδιο υπουργό θα διασφαλιστεί η συνέχιση της αεροπορικής εξυπηρέτησης των νησιών του Νοτίου Αιγαίου, παράλληλα με την άρση των στρεβλώσεων του συστήματος, όπου πραγματικά απαιτείται.

Την πρόταση του περιφερειάρχη ψήφισε κατά πλειοψηφία το Περιφερειακό Συμβούλιο. Καταψήφισαν μόνο οι δύο περιφερειακοί σύμβουλοι της παράταξης “Λαϊκή Συσπείρωση”.

Εκδότης - Διευθυντής Σύνταξης - Travel Media Applications | Ιστοσελίδα | + Άρθρα

Συνεκδότης του TravelDailyNews Media Network από το 1999 που περιλαμβάνει τρεις εκδόσεις για τη Διεθνή αγορά, τις αγορές της Ασίας και του Ειρηνικού και την αγορά της Ελλάδας και της Κύπρου.

Είναι υπεύθυνος για την στρατηγική ανάπτυξη του δικτύου, τις συνέργειες, και τη διεθνή αγορά.

28/03/2024
27/03/2024
26/03/2024
22/03/2024
21/03/2024
20/03/2024