Τελευταία νέα
ΑρχικήΑερομεταφορέςO Jean Imbert δημιουργεί το νέο a la carte μενού για την Air France
Αεροπορικές εταιρείες

O Jean Imbert δημιουργεί το νέο a la carte μενού για την Air France

Le marché de Jean Imbert: το νέο 'A la Carte' μενού που μπορείτε να παραγγείλετε για την πτήση σας. Είναι διαθέσιμο κατά τη διάρκεια των πτήσεων μεγάλων αποστάσεων στις κατηγορίες θέσεων Οικονομική και Premium από την 1η Απριλίου 2016 και στις αναχωρήσεις από το Παρίσι με 21 ευρώ ή 7.000 Flying Blue Miles.

Η Air France επέλεξε τον Jean Imbert, ένα ανερχόμενο αστέρι της γαλλικής κουζίνας και νικητή του γαλλικού τηλεοπτικού σόου Top Chef το 2012, για να δημιουργήσει ένα από τα “A la Carte” μενού της εταιρείας.

Ο Γάλλος σεφ δημιούργησε το Le marché de Jean Imbert, ένα πλήρες γεύμα, το οποίο μπορεί να απολαύσει κανείς στην Οικονομική και Premium θέση στις πτήσεις μεγάλων αποστάσεων, ως εναλλακτική πρόταση στο βασικό μενού που προσφέρεται κατά τη διάρκεια των πτήσεων με αναχώρηση από το Παρίσι.  

Ο Jean Imbert προσφέρει νέες γεύσεις για μια νέα γαστρονομική εμπειρία στον αέρα:  

  • Ένα κρύο ορεκτικό με οργανική κινόα, αυγά ποσέ και εστραγκόν
  • Ένα κύριο πιάτο  που θα σας φέρει αναμνήσεις γεύσης από την παιδική σας ηλικία
  • Ένα φρουτένιο φοντάν εμπνευσμένο από τον μεγάλο τελικό του σεφ

Έχει επαναπροσδιορίσει πιάτα που υπήρξαν μεγάλη επιτυχία κατά τη διάρκεια της εκπομπής στην τηλεόραση, καθώς και άλλες κλασικές γευστικές δημιουργίες.

Το μενού Le marché de Jean Imbert έχετε τη δυνατότητα να το παραγγείλει κανείς ήδη από τον Ιανουάριο προς 21 ευρώ ή  προς 7.000 Flying Blue Miles και να το απολαύσει κατά τη διάρκεια των πτήσεων με αναχώρηση από Παρίσι από την 1η Απριλίου 2016.

Το νέο μενού εντάσσεται στις ενέργειες συνεχούς αναβάθμισης όλων των προϊόντων και υπηρεσιών της Air France στις πτήσεις μεγάλων αποστάσεων. Στις πτήσεις με Boeing 777 όλα τα αεροσκάφη εξοπλίζονται σταδιακά με τις νέες καμπίνες Οικονομικής και Premium θέσης, και οι επιβάτες απολαμβάνουν απόλυτη άνεση στο ταξίδι τους. Με το Le marché de Jean Imbert και τα άλλα “A la Carte” μενού, οι επιβάτες μπορούν να απολαύσουν μια νέα γευστική εμπειρία, ως εναλλακτική πρόταση στο βασικό μενού που προσφέρεται εν πτήσει, για ένα ακόμη πιο εξατομικευμένο ταξίδι.

Ο Jean Imbert μεγάλωσε στο L’Hay-les-Roses κοντά στο Παρίσι και στο Sables d’Or les Pins στη Βρετάνη. Σαν παιδί ανέπτυξε μεγάλο πάθος για την μαγειρική και ετοίμαζε γεύματα για την οικογένειά του και τους φίλους του. Όταν ήταν 14 ετών ο Jean έκανε πρακτική στο εστιατόριο Jean-Pierre Crouzil’s στο Plancoët, στη Βρετάνη. Η εμπειρία αυτή του δημιούργησε την επιθυμία να ανοίξει το δικό του εστιατόριο. Το 2001 αποφοίτησε από το Institut Paul Bocuse και ξεκίνησε να εργάζεται για τον σεφ Eric Briffard. Σε ηλικία 22 ετών ο Jean αποφάσισε να ξεκινήσει το πρώτο του εστιατόριο, το παιδικό του όνειρο. Άνοιξε το L’Acajou στο 6ο διαμέρισμα του Παρισιού και στο οποίο αποδόθηκε το βραβείο Bocuse & Co το 2009.

Το 2012 κέρδισε στο Top Chef (Season 3) με τα εμβληματικά του πιάτα, όπως το carpaccio φρουτοσαλάτας και το μπουκέτο λαχανικών. Έπειτα από αυτή την προβολή που είχε μέσω της τηλεόρασης, ο Jean έγινε ένας από τους πιο αγαπητούς σεφ στη Γαλλία και απέκτησε πολλούς οπαδούς, προσωπικότητες που εκτίμησαν την μοναδική του κουζίνα και τη χρήση των τοπικών προϊόντων, την υποστήριξή του στην βιώσιμη αλιεία και την ανάδειξη από μέρους του τοπικών παραγωγών. Διατηρεί ακόμη στενές επαφές με τη Βρετάνη, απ΄ όπου προμηθεύεται τα φρέσκα προϊόντα που χρησιμοποιεί.
 
Εμπνευσμένος από τα ταξίδια του και την συνεχή του αναζήτηση για μοναδικές και ξεχωριστές ιδέες, το 2015 άνοιξε το Les Bols de Jean με τον Eric Kayser, που προσφέρει εποχιακά πιάτα σε μικρά στρογγυλά ψωμάκια, από τα οποία τίποτα δεν πάει χαμένο! Πρόκειται για ένα σκεπτικό που εναρμονίζεται απόλυτα με τις αξίες του Jean και τη δέσμευσή του να είναι ενάντια στην κατασπατάληση του φαγητού και την κακή διατροφή. Μαζί με το ΜΚ2 ο Jean άνοιξε και ένα pop-up σινεμά όπου οι γευστικές του δημιουργίες συνδυάζονται με το θέμα της ταινίας, προσφέροντας έτσι στους θεατές μια απόλυτα βιωματική εμπειρία. Βρίσκεται σε μόνιμη κίνηση, ανακαλύπτοντας αγορές στη Νέα Ζηλανδία, Πολυνησία και Ισλανδία και οργανώνει δείπνα σε Νέα Υόρκη, Σαν Φρανσίσκο και Σίδνεϋ. Στην Αίγυπτο ήταν εκείνος που έφταιξε το μενού στο ατμόπλοιο Sudan, το πλοίο που ενέπνευσε την Αγκάθα Κρίστι να γράψει το “Έγκλημα στο Νείλο”. Το 2016, ο Jean θα προσφέρει στους επιβάτες της Air France το Le marché de Jean Imbert, ένα μενού που θα το απολαμβάνουν κατά τη διάρκεια των πτήσεων μεγάλων αποστάσεων με αναχώρηση από το Παρίσι και προς όλο τον κόσμο.

Τa “A la carte” μενιού της Air France
Με αναχώρηση από το Παρίσι, στις πτήσεις μεγάλων αποστάσεων στην Οικονομική και Premium κατηγορία θέσης, η  Air France προσφέρει τέσσερα À la Carte μενού, ως εναλλακτική πρόταση στα γεύματα που προσφέρονται εν ώρα πτήσης: Τα Une Sélection LeNôtre, Océan, Tradition ή Italia. Από την 1η Απριλίου 2016 το Le marché de Jean Imbert θα προσφέρεται επίσης, ενώ το μενού Italia δε θα προσφέρεται πλέον.
 
Τα μενού αυτά μπορούν να παραγγελθούν* ήδη σε τιμές μεταξύ 12 και 28 ευρώ, ή 4.000 και 8.500 Flying Blue Miles, στο airfrance.fr όταν γίνεται η κράτηση του εισιτηρίου ή στην ενότητα “View/modify your bookings”, όταν γίνεται το check in μέσω Internet ή μέσω του τηλεφωνικού κέντρου της Air France και των εκδοτηρίων, έως 24 ώρες πριν την αναχώρηση της πτήσης.
 
Επιπλέον, τα μενού Italia, Océan και Tradition μπορούν να παραγγελθούν κατά την αναχώρηση από Cayenne, Fort de France, La Réunion και Pointe à Pitre και τα αεροδρόμια των Η.Π.Α. (Houston, Los Angeles, New York, San Francisco και Washington), καθώς και για τις αναχωρήσεις από τον Καναδά** (Μόντρεαλ και Τορόντο) και την Αφρική** (Douala, Libreville, Abidjan και Dakar).

*Η προσφορά είναι διαθέσιμη για τις πτήσεις μεγάλων αποστάσεων με αναχώρηση από το Παρίσι, αεροδρόμια  Charles de Gaulle και Orly που προσφέρουν ζεστό γεύμα, εκτός από τις πτήσεις προς Αμάν, Μπάνγκαλορ, Βομβάη, Δαμασκό και Δελχί.  
**Προς πώληση από τον Ιανουάριο του 2016 και για ταξίδια από 1η Απριλίου 2016.

Εκδότρια - Αρχισυντάκτρια - Travel Media Applications | Ιστοσελίδα | + Άρθρα

Η Βίκυ είναι συνιδρυτής της Travel Media Applications και υπεύθυνη για την αρχισυνταξία των TravelDailyNews Greece & Cyprus και TravelDailyNews International.
Στην εταιρεία έχει αναλάβει την οικονομική διεύθυνση.

29/03/2024
28/03/2024
27/03/2024
26/03/2024
22/03/2024
21/03/2024