Τελευταία νέα
ΑρχικήΤουριστικοί ΦορείςΕλληνικοίΜ. Κόνσολας (ΝΔ): 'Ευελιξία και ταχύτητα στη διαδικασία χορήγησης βίζας σε Ρώσους τουρίστες'
Τουριστική πολιτική

Μ. Κόνσολας (ΝΔ): 'Ευελιξία και ταχύτητα στη διαδικασία χορήγησης βίζας σε Ρώσους τουρίστες'

Ο βουλευτής Δωδεκανήσου, κ. Μάνος Κόνσολας ζητά την ενίσχυση με εποχικό προσωπικό των ελληνικών προξενικών αρχών, μια πρακτική που ακολουθούν όλες οι χώρες της συνθήκης Schengen.

Τρία συγκεκριμένα ζητήματα για να επιταχυνθεί και να διευκολυνθεί η χορήγηση βίζας σε Ρώσους τουρίστες από τις ελληνικές προξενικές αρχές, θέτει ο βουλευτής Δωδεκανήσου, κ. Μάνος Κόνσολας με Ερώτηση που κατέθεσε στη Βουλή προς τον υπουργό Εξωτερικών.

Ο κ. Κόνσολας ζητά την ενίσχυση με εποχικό προσωπικό των ελληνικών προξενικών αρχών, μια πρακτική που ακολουθούν όλες οι χώρες της συνθήκης Schengen.

Απαραίτητη προϋπόθεση είναι η κατάθεση νομοθετικής ρύθμισης για την τροποποίηση του κανονισμού εσωτερικής υπηρεσίας του Υπουργείου Εξωτερικών, κάτι που ζητά ο κ. Κόνσολας από την κυβέρνηση.

Ο βουλευτής Δωδεκανήσου ζητά, επίσης, ενημέρωση για την αναβάθμιση των ηλεκτρονικών υποδομών στα ελληνικά προξενεία, αφού το νέο σύστημα χορήγησης βίζας VIS, απαιτεί ειδικές προδιαγραφές. Παράλληλα, θέτει ερώτημα για την λειτουργία των 10 νέων κέντρων λήψης αιτήσεων και των VIP Lounges για να διευκολύνονται οι Ρώσοι πολίτες που θέλουν να επισκεφθούν την Ελλάδα.

Σε δήλωσή του, ο Μάνος Κόνσολας επισημαίνει: “Χρειάζεται ευελιξία και ταχύτητα. Περιμένω από το Υπουργείο Εξωτερικών να καταθέσει τη σχετική ρύθμιση, ώστε να μπορούν να προσληφθούν εποχικοί υπάλληλοι στα ελληνικά προξενεία και να υπάρχει ταχύτερη διεκπεραίωση στη χορήγηση βίζας στους Ρώσους τουρίστες.

Ο χρόνος κυλάει, δεν υπάρχουν περιθώρια για καθυστερήσεις. Αν θέλουμε να αυξηθεί το τουριστικό ρεύμα από τη Ρωσία και να εκμεταλλευτούμε τη συγκυρία πρέπει να κινηθούμε με άλλες ταχύτητες, να προσθέσουμε νέες υποδομές και υπηρεσίες για τη χορήγηση βίζας και να ενισχύσουμε τις προξενικές αρχές με προσωπικό και ηλεκτρονικό εξοπλισμό”.

ΕΡΩΤΗΣΗ-ΝΟΜΟΘΕΤΙΚΗ ΠΡΩΤΟΒΟΥΛΙΑ ΓΙΑ ΤΗΝ ΕΝΙΣΧΥΣΗ ΜΕ ΕΠΟΧΙΚΟ ΠΡΟΣΩΠΙΚΟ ΤΩΝ ΕΛΛΗΝΙΚΩΝ ΠΡΟΞΕΝΙΚΩΝ ΑΡΧΩΝ

Εκδότης - Διευθυντής Σύνταξης - Travel Media Applications | Ιστοσελίδα | + Άρθρα

Συνεκδότης του TravelDailyNews Media Network από το 1999 που περιλαμβάνει τρεις εκδόσεις για τη Διεθνή αγορά, τις αγορές της Ασίας και του Ειρηνικού και την αγορά της Ελλάδας και της Κύπρου.

Είναι υπεύθυνος για την στρατηγική ανάπτυξη του δικτύου, τις συνέργειες, και τη διεθνή αγορά.

29/03/2024
28/03/2024
27/03/2024
26/03/2024
22/03/2024
21/03/2024