Τελευταία νέα
ΑρχικήΔιαμονή-ΔιατροφήΔήμος Παξών: '7 Νησιά… ένας μύθος' στη φετινή Grekland Panorama
Εκθέσεις

Δήμος Παξών: '7 Νησιά… ένας μύθος' στη φετινή Grekland Panorama

Οι Παξοί προσπαθούν να χτίσουν την τουριστική τους ταυτότητα. Με χαρακτηριστικό λοιπόν την πολυμορφία των μικρών της νησιών και βραχονησίδων που την περιβάλλουν και με τον τίτλο '7 Νησιά… ένας μύθος' θέτουν τα θεμέλια της στο διεθνές τουριστικό γίγνεσθαι.

Σε μια νέα κίνηση εξωστρέφειας, αναγνωσιμότητας αλλά και προώθησης του τουριστικού προϊόντος του νησιού ο Δήμος Παξών με την συνδρομή τουριστικών πρακτόρων και επιχειρηματιών του νησιού συμμετείχαν στην 2η τουριστική έκθεση Grekland Panorama (12-14 Φεβρουαρίου), στη Στοκχόλμη της Σουηδίας.

Οι Παξοί συμμετείχαν για πρώτη φόρα στο εξωτερικό με δικό τους εκθεσιακό περίπτερο υπό την αιγίδα του Δήμου και με συνεκθέτες τους επιχειρηματίες του νησιού που κάλυψαν ισόμερος τα έξοδα του περιπτέρου της εκεί προβολής, σε μια κοινή προσπάθεια, να προωθηθούν οι Παξοί, στις βόρειες χώρες (Σουηδία, Νορβηγία, Δανία κ.ά.), στη μεγαλύτερη τουριστική έκθεση για την Ελλάδα στις σκανδιναβικές χώρες.

Οι Παξοί προσπαθούν να χτίσουν την τουριστική τους ταυτότητα. Με χαρακτηριστικό λοιπόν την πολυμορφία των μικρών της νησιών και βραχονησίδων που την περιβάλλουν και με τον τίτλο “7 Νησιά… ένας μύθος” θέτει τα θεμέλια της στο διεθνές τουριστικό γίγνεσθαι.

Το διήμερο που η έκθεση ήταν ανοικτή για το κοινό διεξήχθη με επιτυχία ο γνωστός διαγωνισμός “Το φιλί των Παξών”, στην αγκαλιά του Ιονίου, σε μια προσπάθεια να προκληθεί το ενδιαφέρων των ΜΜΕ και να αναδειχτεί το νησί, ενώ στην κρεμαστή γίγαντο οθόνη του σταδίου προβάλλονταν ανά τακτά χρονικά διαστήματα δύο λέπτα βίντεο του νησιού. Επίσης σε συνέχεια της συνεργασίας που έχουμε με το τμήμα τουρισμού της ΠΙΝ μας απεστάλησαν έντυπα για την Κέρκυρα τα οποία και μοιράστηκαν στο κοινό.

Την επιμέλεια του περιπτέρου είχε αναλάβει ο δημοτικός σύμβουλος Τουρισμού κ. Γ. Λύχνος, ενώ από πλευράς επιχειρηματιών ήταν παρόντες και συνεισέφεραν τόσο οικονομικά όσο και με την παρουσία τους, ο κ. Παναγιώτης Αρώνης (Planos Ηolidays), ο κ. Χρήστος Γραμματικός (Paxos Μagic Ηolidays), ο κ. Στέφανος Μακρής (Fougaros Τravel), κ. Γιώργος Βλαχόπουλος (Paxos Club Hotel), ο κ. Σπύρος Δένδιας (Glyafada Βeach Hotel), ο κ. Στέφανος Ανεμογιάννης (Stemar Luxury Villas), ενώ την βοήθειά του στο περίπτερο προσέφερε και ο κ. Βασίλης Ανεμογιάννης.

Το περίπτερο εκτός από πλήθος κόσμου επισκέφτηκε, ο Μητροπολίτης Β. Χωρών Κλέοπας, ο πρέσβυς Σουηδίας κ. Δημήτριος Τουλούπας, ο εμπορικός ακόλουθος της Πρεσβείας κ. Σταύρος Σταυράκος, η διευθύντρια του ΕΟΤ Βορείων Χωρών κα Σταυρούλα Σκαλτσή και η υπεύθυνη Δημοσίων σχέσεων κα Αλεξάνδρα Σαραντίδη, η οποία τράβηξε το τυχερό λαχνό για ένα 7ημερο δύο ατόμων, προσφορά ενός εκ των συνεκθετών.

Ο Δήμος Παξών έχει θέση ως έναν από τους πρωταρχικούς του στόχους, τη διαρκή προβολή των φυσικών πόρων, της γαστρονομίας, της ιστορίας και των επιχειρήσεων του νησιού είναι άλλωστε βασική υποχρέωση του να βρίσκεται σε συνεχή συνεργασία με όλους τους φορείς, άλλα και τους τοπικούς επιχειρηματίες στη δύσκολη αυτή οικονομική συγκυρία για να ενισχύσει την τοπική οικονομία.

Υπεύθυνη Ύλης - Travel Media Applications | Ιστοσελίδα | + Άρθρα

Η Τατιάνα ελέγχει καθημερινά τη ροή των εισερχόμενων ειδήσεων και επιμελείται την ύλη που δημοσιεύεται στο δίκτυο των TravelDailyNews.

29/03/2024
28/03/2024
27/03/2024
26/03/2024
22/03/2024
21/03/2024