Τελευταία νέα
ΑρχικήΑερομεταφορέςΑεροδρόμιαΧρεωκοπία του βρετανικού τουριστικού γραφείου Elixir Holidays
Τουριστικά γραφεία

Χρεωκοπία του βρετανικού τουριστικού γραφείου Elixir Holidays

Η Elixir Holidays είχε συμφωνίες με πολυτελή ξενοδοχεία μόνο για ενήλικες, οικογενειακές ξενοδοχειακές μονάδες και boutique ξενοδοχεία και βίλες σε θέρετρα στις ακτές της Τουρκίας.

Το βρετανικό τουριστικό γραφείο Elixir Holidays διέκοψε τη δραστηριότητά του με περίπου 300 προκρατήσεις σε εκκρεμότητα. Η εταιρεία, με έδρα το Λονδίνο, ιδρύθηκε το 2004, προστατεύεται από ATOL (Air Travel Organisers’ Licensing) και οι τουρίστες θα αποζημιωθούν.

Η Elixir είχε συμφωνίες με πολυτελή ξενοδοχεία μόνο για ενήλικες, οικογενειακές ξενοδοχειακές μονάδες και boutique ξενοδοχεία και βίλες σε θέρετρα στις ακτές της Τουρκίας (Kas, Kalkan, Patara, Faralya και Datca), το Hillside Beach Club στο Fethiye, το D-Resort Hotel στο Gocek, καθώς και διοργάνωση μίνι κρουαζιερών τα Σαββατοκύριακα. Ακόμη, προσέφερε μεταφορά από το αεροδρόμιο Dalaman με έναν πολυτελή στόλο από ολοκαίνουργια μοντέλα BMW και Mercedes.

Η εταιρεία ιδρύθηκε από τον Ali Zafar Barchman, ο οποίος, σύμφωνα με το περιοδικό “Best of Turkey” ήταν γνωστός κατά τη δεκαετία του 1980 ως “αυτός που έφερε τον πρώτο Άγγλο τουρίστα στο Kas”.

Ο Andy Cohen, επικεφαλής του ATOL, δήλωσε: “Σε μία από τα πιο ‘πυκνές’ περιόδους για τις κράτήσεις των διακοπών, η κατάρρευση του Elixir Holidays είναι μια επίκαιρη υπενθύμιση του γιατί οι παραθεριστές θα πρέπει να βεβαιώνονται ότι το ταξίδι τους είναι προστατεύονται με ATOL και ότι θα λαμβάνουν πιστοποιητικό ATOL, το συντομότερο δυνατόν από τη στιγμή που κάνουν κράτηση για τα ταξίδια τους. Ως αποτέλεσμα του συστήματος προστασίας ATOL, οι πελάτες της συγκεκριμένης επιχείρησης είναι σίγουροι ότι θα πάρουν πλήρη επιστροφή των χρημάτων τους, τα οποία έχουν κερδηθεί με πολύ κόπο”.

Η Υπηρεσία Πολιτικής Αεροπορίας της Βρετανίας έχει δημοσιεύσει οδηγίες για όσους έχουν πληγεί από τη χρεωκοπία του Elixir Holidays και υπάρχει φόρμα αίτησης επιστροφής χρημάτων στην ιστοσελίδα της.

Ο τουρισμός της Τουρκίας έχει πληγεί από τις βομβιστικές επιθέσεις σε μεγάλες πόλεις της χώρας, καθιστώντας τους τουρίστες ιδιαίτερα νευρικούς όσον αφορά στα ταξίδια τους εκεί. Την περασμένη εβδομάδα 28 άτομα σκοτώθηκαν στην  πρωτεύουσα Άγκυρα από έκρηξη βόμβας σε παγιδευμένο αυτοκίνητο και τις 10 Ιανουαρίου 10 τουρίστες σκοτώθηκαν από τρομοκρατική επίθεση αυτοκτονίας στην Κωνσταντινούπολη. Νωρίτερα αυτόν το μήνα, η TUI Group ανέφερε πτώση 40% στις κρατήσεις για διακοπές το καλοκαίρι στην Τουρκία και η Thomas Cook αποκάλυψε ότι μείωση τη χωρητικότητα της προς την Τουρκία κατά 29% για αυτό το καλοκαίρι.

Εκδότης - Διευθυντής Σύνταξης - Travel Media Applications | Ιστοσελίδα | + Άρθρα

Συνεκδότης του TravelDailyNews Media Network από το 1999 που περιλαμβάνει τρεις εκδόσεις για τη Διεθνή αγορά, τις αγορές της Ασίας και του Ειρηνικού και την αγορά της Ελλάδας και της Κύπρου.

Είναι υπεύθυνος για την στρατηγική ανάπτυξη του δικτύου, τις συνέργειες, και τη διεθνή αγορά.

28/03/2024
27/03/2024
26/03/2024
22/03/2024
21/03/2024
20/03/2024