Τελευταία νέα
ΑρχικήΟργανωτές ΤαξιδιώνTour OperatorsΗ Τυνησία είναι ασφαλής για τους τουρίστες, λέει ο πρόεδρος του Ευρωκοινοβουλίου
Προορισμός

Η Τυνησία είναι ασφαλής για τους τουρίστες, λέει ο πρόεδρος του Ευρωκοινοβουλίου

Ωστόσο, το βρετανικό Υπουργείο Εξωτερικών συνεχίζει να συμβουλεύει ενάντια σε όλα -πλην των απολύτων αναγκαίων- ταξιδιών στην Τυνησία και τα προγράμματα των τουριστικών πρακτόρων παραμένουν σε αναστολή. Η κατάσταση έκτακτης ανάγκης στην Τυνησία πρόκειται να αρθεί στις 21 Φεβρουαρίου.

Ο πρόεδρος του Ευρωπαϊκού Κοινοβουλίου Martin Schulz φέρεται να προέτρεψε τους ξένους τουρίστες να επιστρέψουν στην Τυνησία, υποστηρίζοντας ότι η χώρα είναι πλέον ασφαλές για τους τουρίστες. Ο Schulz δήλωσε ότι διεθνείς αρχές θα πρέπει να επισκεφθούν την Τυνησία το συντομότερο δυνατόν για να επιθεωρήσουν τη σημερινή κατάσταση ασφάλειας μετά από τις τρομοκρατικές επιθέσεις του περασμένου έτους, στις οποίες περιλαμβάνεται και η σφαγή των 30 Βρετανών τουρίστες στη Sousse τον περασμένο Ιούνιο.

Ο Schultz, ο οποίος επισκέφθηκε το ξενοδοχείο, όπου 38 άνθρωποι πυροβολήθηκαν από έναν τρομοκράτη, έδωσε συνέντευξη σε τοπικό ραδιοφωνικό σταθμό, στον οποίο είπε ότι η Τυνησία είχε λάβει όλα τα απαραίτητα προληπτικά μέτρα ασφάλειας για να εξασφαλίσει ότι οι διακοπές των τουριστών “θα μπορούσαν να γίνουν με ασφάλεια”.

Ωστόσο, το βρετανικό Υπουργείο Εξωτερικών συνεχίζει να συμβουλεύει ενάντια σε όλα -πλην των απολύτων αναγκαίων- ταξιδιών στην Τυνησία και τα προγράμματα των τουριστικών πρακτόρων παραμένουν σε αναστολή.

Το Υπουργείο Εξωτερικών δεν έχει αλλάξει την οδηγία του, που εκδόθηκε τον περασμένο Σεπτέμβριο, η οποία αναφέρει: “Από την τρομοκρατική επίθεση στην πόλη Sousse τον Ιούνιο του 2015, έχουμε εργαστεί στενά με τις αρχές της Τυνησίας για να ερευνήσουμε την επίθεση και την ευρύτερη απειλή από τρομοκρατικές ομάδες στην Τυνησία.

Παρά το γεγονός ότι είχαμε καλή συνεργασία από την κυβέρνηση της Τυνησίας, συμπεριλαμβανομένης της δημιουργίας πρόσθετων μέτρων ασφαλείας, η εικόνα απειλής έχει αυξηθεί σημαντικά, ενισχύοντας την άποψή μας ότι μια νέα τρομοκρατική επίθεση είναι πολύ πιθανή.

Σε γενικές γραμμές, δεν πιστεύουμε ότι τα μέτρα περιορισμού των τρομκρατικών ενεργειών που έχουν ληφθεί παρέχουν επαρκή προστασία για τους Βρετανούς τουρίστες στην Τυνησία αυτήν τη στιγμή”.

Από τον περασμένο Σεπτέμβριο, η Τυνησία αναφέρει ότι έχει χάσει ένα εκατομμύριο τουρίστες, ως αποτέλεσμα των τρομοκρατικών επιθέσεων, η οποία περιλαμβάνει και τη δολοφονία 21 τουριστών, συμπεριλαμβανομένων και επιβατών κρουαζιέρας, έξω από το Μουσείο Bardo στην Τύνιδα τον Μάρτιο του 2015.

O Schultz όμως δήλωσε ότι οι διεθνείς αρχές θα πρέπει “να δείξουν στον κόσμο ότι η τρομοκρατία δε θα επιτραπεί να νικήσει”.

Νωρίτερα, ο Τυνήσιος υπουργός Άμυνας, Farhat Hachani, ανακοίνωσε ότι η Τυνησία έχει ολοκληρώσει το πρώτο στάδιο ενός φράγματος που εκτείνεται 125 μίλια κατά μήκος των συνόρων της με τη Λιβύη. Το φράγμα, το οποίο αποτελείται από τάφρους γεμάτο με νερό και αμμόσακους, έχει σχεδιαστεί για να αποτρέψει την κυκλοφορία των μαχητών κατά μήκος των συνόρων από τη Λιβύη προς την Τυνησία.

Από τις τρομοκρατικές επιθέσεις του περασμένου έτους, η κυβέρνηση της Τυνησίας έχει διαβουλεύσεις με διεθνείς εμπειρογνώμονες, συμπεριλαμβανομένων κάποιων από το Ηνωμένο Βασίλειο και τη Γερμανία, και ο Hachani ανακοίνωσε ότι Ευρωπαίοι και Αμερικανοί στρατιωτικοί εκπαιδευτές θα συμμετάσχουν για τη βελτίωση των δεξιοτήτων επιτήρησης των τυνησιακών στρατευμάτων.

Επιπλέον, διαφορετικά μέτρα ασφαλείας έχουν τεθεί σε εφαρμογή σε εθνικό, περιφερειακό επίπεδο, αλλά και για κάθε ξενοδοχείο, σύμφωνα με τον Τουριστικό Οργανισμό της Τυνησίας.

Η κατάσταση έκτακτης ανάγκης στην Τυνησία πρόκειται να αρθεί στις 21 Φεβρουαρίου, και ο Tarek Aouadi, διευθυντής του Εθνικού Γραφείου Τουρισμού της Τυνησίας στο Λονδίνο, δήλωσε ότι ελπίζει πως θα υπάρξει θετική ανταπόκριση από το Βρετανικό Υπουργείο Εξωτερικών.

Ωστόσο, ο ταξιδωτικός οργανισμός Thomson, του οποίου οι πελάτες σκοτώθηκαν κατά την επίθεση στην Sousse, έχει ήδη ακυρώσει το πρόγραμμα της Τυνησίας, τουλάχιστον μέχρι το τέλος του Οκτωβρίου 2016.

Σε αντίθεση με τη βρετανική κυβέρνηση, αυτές της Γαλλίας, της Γερμανίας και της Ιταλίας δεν έχουν εκδόσει ταξιδωτικές οδηγίες εναντίον των ταξιδιών στην Τυνησία, και τουρίστες από αυτές τις χώρες συνεχίζουν να κάνουν εκεί τις διακοπές τους.

Εκδότης - Διευθυντής Σύνταξης - Travel Media Applications | Ιστοσελίδα | + Άρθρα

Συνεκδότης του TravelDailyNews Media Network από το 1999 που περιλαμβάνει τρεις εκδόσεις για τη Διεθνή αγορά, τις αγορές της Ασίας και του Ειρηνικού και την αγορά της Ελλάδας και της Κύπρου.

Είναι υπεύθυνος για την στρατηγική ανάπτυξη του δικτύου, τις συνέργειες, και τη διεθνή αγορά.

28/03/2024
27/03/2024
26/03/2024
22/03/2024
21/03/2024
20/03/2024