Τελευταία νέα
ΑρχικήΑερομεταφορέςΟι αεροπορικές εταιρείες των ΗΠΑ εισάγουν νέα κατηγορία θέσης – την Basic Economy
Αερομεταφορές

Οι αεροπορικές εταιρείες των ΗΠΑ εισάγουν νέα κατηγορία θέσης – την Basic Economy

Η μεγαλύτερη "θυσία' στην Basic Economy είναι η απουσία της δυνατότητα κράτησης θέσης κατά την διαδικασία κράτησης μιας πτήσης (συνεπώς να είναι προετοιμασμένοι για ένα μεσαίο κάθισμα στις πίσω σειρές). Αν ταξιδεύουν με οικογένεια ή συναδέλφους, να ξεχάσουν ότι μπορούν να κάτσουν μαζί.

Οι αμερικανικές αεροπορικές εταιρείες έχουν από καιρό προβλέψει την κερδοφορία από  σημαντικές επενδύσεις στην Πρώτη και την Business Class θέση, ενώ υποβάθμισαν την πτητική εμπειρία στην Οικονομική θέση για να μειώσουν το κόστος. Αλλά γιατί να σταματήσουν εκεί; Ανακάλυψαν ότι η Οικονομική θέση μπορεί η ίδια να υποδιαιρεθεί και στη συνέχεια να υποδιαιρεθεί και πάλι.

Πρώτα υπήρξε η δημιουργία της θέση Premium Economy, η οποία χρεώνει τους επιβάτες επιπλέον για αυτό που ήταν παλαιότερα δεδομένο, τον χώρο για τα πόδια, καθώς και για τις θέσεις στις εξόδους κινδύνου, οι οποίες έως τώρα επιζητούνταν από τους έμπειρους επιβάτες. Τώρα υπάρχει μια νέα κατηγορία, ένα βήμα κάτω από την Standard Economy, η “Basic Economy“, γνωστή σε μερικούς ως η “τελευταία κατηγορία”.

Τι είναι λοιπόν η Basic Economy; Για τους ολιγαρκείς ταξιδιώτες, αποτελεί το σημείο από το οποίο εγκαταλείπουν κάποια από τα λίγες εναπομείναντα ανέσεις της θέσης Economy. Η μεγαλύτερη “θυσία” είναι η απουσία της δυνατότητα κράτησης θέσης κατά την διαδικασία κράτησης μιας πτήσης (συνεπώς να είναι προετοιμασμένοι για ένα μεσαίο κάθισμα στις πίσω σειρές). Αν ταξιδεύουν με οικογένεια ή συναδέλφους, να ξεχάσουν ότι μπορούν να κάτσουν μαζί. Οι επιβάτες που πετούν στις θέσεις Basic Economy χάνουν επίσης το δικαίωμά τους να αναβαθμίσουν τις θέσεις τους και να αλλάξουν ή να ακυρώσουν τις κρατήσεις τους πάνω από 24 ώρες μετά την κράτηση.

Από την πλευρά των αεροπορικών εταιρειών, η τελευταία αυτή κατηγορία είναι μια προσπάθεια να ανταγωνιστούν την κερδοφορία  ανταγωνιστών, όπως η Spirit και η Frontier. Οι αεροπορικές εταιρείες μπορούν να μειώσουν το κόστος, περιορίζοντας πράγματα, τα οποία δικαιούνται οι επιβάτες. Εξαλείφοντας τις αναβαθμίσεις και τους χρονους αναμονής για ορισμένους επιβάτες μειώνουν τα έξοδα διοικητικής λειτουργίας -και αναγκάζοντας κάποιους επιβάτες να κάτσουν στα καθίσματα πυο κανείς άλλος δε θέλει μειώνουν τον κίνδυνο οι θέσεις αυτές να παραμείνουν κενές.

Αλλά μερικοί υποπτεύονται ένα πιο φαύλο κίνητρο: Η Delta και οι ανταγωνιστές της κάνουν την Basic Economy τόσο δυσάρεστη, ώστε οι επιβάτες θα πληρώσουν επιπλέον για την “αναβάθμιση” στην Standard Economy. Πράγματι, όταν προσπαθήσει κανείς να κάνει κράτηση για θέση Basic Economy στη Delta, αναδύεται μια οθόνη προειδοποιώντας τον με όλα τα μειονεκτήματα της κατηγορίας και ζητώντας του να “τικάρει” ένα πλαίσιο δηλώνοντας ότι “συμφωνεί με τους περιορισμούς”, πριν μπορέσει να προχωρήσει στην κράτηση.

Η Delta ήταν η πρώτη από τις μεγάλες αεροπορικές εταιρείες των ΗΠΑ που εισήγαγε την Basic Economy και ενωματώθηκε πέρυσι ως μία από τις πέντε κατηγορίες ναύλων της. Η United και η American έχουν και οι δύο ανακοινώσει ότι θα εγκαινιάσουν τις δικές τους εκδόσεις basic Economy μέσα στο 2016.

Υπεύθυνη Ύλης - Travel Media Applications | Ιστοσελίδα | + Άρθρα

Η Τατιάνα ελέγχει καθημερινά τη ροή των εισερχόμενων ειδήσεων και επιμελείται την ύλη που δημοσιεύεται στο δίκτυο των TravelDailyNews.

Ετικέτες
18/04/2024
17/04/2024
16/04/2024
15/04/2024
12/04/2024
11/04/2024