Τελευταία νέα
ΑρχικήΔιαμονή-ΔιατροφήΓαστρονομίαΓια πρώτη φορά η σύγχρονη ελληνική γαστρονομία χτυπά στην ‘καρδιά’ του Hollywood
Γαστρονομία

Για πρώτη φορά η σύγχρονη ελληνική γαστρονομία χτυπά στην ‘καρδιά’ του Hollywood

Για πρώτη φορά η σύγχρονη ελληνική γαστρονομία παρουσιάζεται στην Μέκκα του Παγκόσμιου Κινηματογράφου, για μια εβδομάδα premium αντιπροσωπευτικών εκδηλώσεων ανάδειξης και προβολής της σύγχρονης ελληνικής κουζίνας, των μοναδικών προϊόντων της ελληνικής γης αλλά και επιλεγμένων κινηματογραφικών έργων με επίκεντρο την γεύση.

Το ερχόμενο Ιούνιο το θρυλικό Egyptian Theatre στο Hollywood γεμίζει με γεύσεις και άρωμα Ελλάδας. Το Διεθνές Φεστιβάλ Γαστρονομικού Κινηματογράφου Αθήνας των Ημερών Γαστρονομίας ταξιδεύει στην “καρδιά” του Hollywood, στο πλαίσιο του 10ου Los Angeles Greek Film Festival που θα πραγματοποιηθεί φέτος 1-5 Ιουνίου 2016 και προσκαλεί ενδιαφερόμενους δημιουργούς να υποβάλλουν τα κινηματογραφικά έργα τους καθώς και εξωστρεφείς φορείς και επιχειρήσεις από τον χώρο της γαστρονομίας να συμμετέχουν σε μια σημαντική πρωτοβουλία για την διεθνοποίηση της ελληνικής γαστρονομίας.

Για πρώτη φορά η σύγχρονη ελληνική γαστρονομία παρουσιάζεται στην “καρδιά” του Χόλυγουντ, της Μέκκας του Παγκόσμιου Κινηματογράφου, για μια εβδομάδα premium αντιπροσωπευτικών εκδηλώσεων ανάδειξης και προβολής της σύγχρονης ελληνικής κουζίνας, των μοναδικών προϊόντων της ελληνικής γης αλλά και επιλεγμένων κινηματογραφικών έργων με επίκεντρο την γεύση. Το Ιούνιο του 2016, συμπληρώνονται 10 χρόνια από το πρώτο LAGFF. Με αφορμή το σημαντικό αυτό γεγονός, θα πραγματοποιηθούν μια σειρά από παράλληλες  εκδηλώσεις με εκτενέστατη αναφορά από τον Διεθνή Τύπο καθώς και άλλες δράσεις που σχεδιάζει το φεστιβάλ με στόχο την ανάδειξη του εορτασμού και την πρόσκληση σημαντικών προσωπικοτήτων της αμερικανικής κοινότητας του κινηματογράφου και της ελληνοαμερικανικής ομογένειας. Το LAGFF διατηρεί στενή σχέση με σημαντικά άτομα από την κινηματογραφική βιομηχανία.

Στο πλαίσιο της θεσμικής συνεργασίας μεταξύ LAGFF με τις Ημέρες Γαστρονομία” και το Διεθνές Φεστιβάλ Γαστρονομικού Κινηματογράφου Αθήνας, οι διοργανωτές σχεδιάζουν ένα ξεχωριστό θεματικό αφιέρωμα στην ελληνική γαστρονομία και τη νέα ελληνική κουζίνα. Στόχος της συνεργασίας LAGFF και AICFF, η διεξαγωγή ενός ειδικού θεματικού αφιερώματος για τον γαστρονομικό ελληνικό κινηματόγραφο μέσα από την προβολή επιλεγμένων μεγάλου και μικρού μήκους έργων με θέμα την γεύση, την τροφή και την γαστρονομία. Παράλληλα σχεδιάζεται ένα στοχευμένο πρόγραμμα επικοινωνίας και προβολής σε σημαντικά αμερικανικά media με στόχο την ευρύτερη ανάδειξη της σύγχρονης ελληνικής γαστρονομίας και του προγράμματος εκδηλώσεων.

Το πρόγραμμα προβολών θα πλαισιωθεί από απολαυστικές εκδηλώσεις και εργαστήρια γευσιγνωσίας από σημαντικούς Έλληνες chefs, γευστικές δοκιμές υψηλής ποιότητας προϊόντων από επιλεγμένους Έλληνες παραγωγούς, καθώς και executive εκδηλώσεις -industry days, στις οποίες θα προσκληθούν μέσω του συνεργαζόμενου αμερικανικού δικτύου επικοινωνίας, σημαντικοί εκπρόσωποι και opinion makers από τον χώρο της αμερικανικής αγοράς τροφίμων (food buyers), της εστίασης (chefs & restaurateurs) και της δημοσιογραφίας (food editors).

Οι ενδιαφερόμενοι δημιουργοί καλούνται να υποβάλλουν τις συμμετοχές των έργων τους στην επίσημη σελίδα των “Ημερών Γαστρονομίας” έως τις 14 Μαρτίου 2016.

Εκδότης - Διευθυντής Σύνταξης - Travel Media Applications | Ιστοσελίδα | + Άρθρα

Συνεκδότης του TravelDailyNews Media Network από το 1999 που περιλαμβάνει τρεις εκδόσεις για τη Διεθνή αγορά, τις αγορές της Ασίας και του Ειρηνικού και την αγορά της Ελλάδας και της Κύπρου.

Είναι υπεύθυνος για την στρατηγική ανάπτυξη του δικτύου, τις συνέργειες, και τη διεθνή αγορά.

29/03/2024
28/03/2024
27/03/2024
26/03/2024
22/03/2024
21/03/2024