Τελευταία νέα
ΑρχικήΤουριστική ΠολιτικήΔιαφήμιση & ΠροβολήΠαρουσίαση προσκυνηματικών περιηγήσεων στη Χαλκιδική στην τουριστική αγορά του Λιβάνου
Προαθωνικός Οργανισμός Τουρισμού

Παρουσίαση προσκυνηματικών περιηγήσεων στη Χαλκιδική στην τουριστική αγορά του Λιβάνου

Πρόγραμμα D2D επαγγελματικών συναντήσεων στη Βηρυτό σηματοδοτεί προσέλκυση θεματικών τουριστικών γραφείων από το Λίβανο στην ανατολική Χαλκιδική.

Πρόγραμμα πέντε επαγγελματικών συναντήσεων με εκπροσώπους τουριστικών γραφείων από το Λίβανο πραγματοποιήθηκε στις 6 και 7 Μαρτίου στη Βηρυτό, από στελέχη και συνεργάτες του Προαθωνικού Οργανισμού Τουρισμού, οι οποίοι παρουσίασαν στην εν λόγω τουριστική αγορά προγράμματα προσκυνηματικών περιηγήσεων, ειδικά διαμορφωμένα για τους εν δυνάμει Λιβανέζους επισκέπτες της προαθωνικής χερσονήσου.

Η σύνθεση των προγραμμάτων, η οποία έχει ως στόχο να αναδείξει προσκυνηματικά μνημεία και διαδρομές από την Αρναία μέχρι το Αριστοτελικό Βουνό και τον Άθωνα, αποτυπώθηκε σε ειδική έκδοση με τίτλο “Pilgrimage Routes” και αποτέλεσε τον “πυρήνα” των παρουσιάσεων.

Οι συγκεκριμένες χαρτογραφημένες διαδρομές διασχίζουν και τοποθετούν στον τουριστικό χάρτη 10 τοπικές κοινότητες, αναδεικνύοντας 13 προσκυνηματικά μνημεία πριν από το Άγιον Όρος, αλλά και δεκάδες διαδρομές ή σημεία προσκυνήματος εντός της Αθωνικής Πολιτείας, ενώ εναλλάσσουν:

  • το βουνό με τη θάλασσα και
  • τα θρησκευτικά με τα αρχαιολογικά μνημεία με ιδιαίτερα ελκυστικά δομημένο (για τον επισκέπτη) τρόπο.

Παράλληλα, προωθούν τα τοπικά μοναστηριακά προϊόντα και προτείνουν στους επισκέπτες μαθήματα εικονογραφίας, επιδείξεις δημιουργίας βυζαντινών κοσμημάτων, συμμετοχή σε οινογευσίες τοπικών και αθωνικών οίνων,  αυθεντικά μοναστηριακά γεύματα ή δείπνα, “μπλέκοντας” τις προσκυνηματικές περιηγήσεις με άλλες μορφές τουρισμού και συνθέτοντας ένα πολυμορφικό θρησκευτικό προϊόν, το οποίο συνδυάζει:

1. Τη μοναδικότητα, λόγω της γειτνίασης της περιοχής με το Άγιον Όρος,
2. Την εναλλακτικότητα, λόγω της σύνδεσής του με άλλες μορφές τουρισμού,
3. Την ποικιλότητα, λόγω της αλυσιδωτής εναλλαγής του φυσικού τοπίου και της αρχιτεκτονικής των μνημείων κατά τη διάρκεια της περιήγησης,
4. Τη διαφορετικότητα, αφού πολλές προσκυνηματικές διαδρομές αποτελούν παράλληλα περιπατητικές περιηγήσεις,
5. Το πέρασμα από το βουνό στη θάλασσα, άρα τη σύνδεση ορεινών και παράκτιων προορισμών,
6. Την πολύ-πολιτισμικότητα, λόγω των διαφορετικών χαρακτηριστικών κάθε μνημείου,
7. Τη σύνδεση της θρησκευτικής με την πολιτιστική κληρονομιά,
8. Την πολυμορφία, αφού οι διαδρομές δεν είναι στατικές, αλλά οδηγούν τον προσκυνητή από το καλό στο καλύτερο και τέλος στο κορυφαίο.

Για τη δημιουργία της έκδοσης συνεργάσθηκαν 19 τοπικές επιχειρήσεις.

Τα πακέτα προσκυνηματικών περιηγήσεων έτυχαν ενθουσιώδους υποδοχής στο Λίβανο, οι κάτοικοι του οποίου φημίζονται για την αγάπη τους προς το θρησκευτικό και πολιτιστικό τουρισμό, ενώ ιδιαίτερη ήταν η θετική εντύπωση που προκάλεσαν στους τουριστικούς επαγγελματίες οι “προαθωνικές γαμήλιες προτάσεις”.

Η προσπάθεια θα συνεχιστεί τον επόμενο Μάιο στην ανατολική Χαλκιδική, δεδομένου ότι εκπρόσωποι των προαναφερόμενων τουριστικών γραφείων αναμένονται στην περιοχή, προκειμένου να ακολουθήσουν μέρος των συγκεκριμένων διαδρομών, ενώ θα ολοκληρωθεί στα τέλη του Οκτώβρη, επιστρέφοντας στη Βηρυτό, όπου θα πραγματοποιηθεί θεματική προωθητική εκδήλωση, απευθυνόμενη σε κλαδικούς επαγγελματίες και εκπροσώπους Τύπου.

Εκδότρια - Αρχισυντάκτρια - Travel Media Applications | Ιστοσελίδα | + Άρθρα

Η Βίκυ είναι συνιδρυτής της Travel Media Applications και υπεύθυνη για την αρχισυνταξία των TravelDailyNews Greece & Cyprus και TravelDailyNews International.
Στην εταιρεία έχει αναλάβει την οικονομική διεύθυνση.

28/03/2024
27/03/2024
26/03/2024
22/03/2024
21/03/2024
20/03/2024