Τελευταία νέα
ΑρχικήΤουριστικοί ΦορείςΕλληνικοίΗ FEDHATTA θα συμβάλλει στη διαχείριση των μεταναστευτικών / προσφυγικών ροών
Τουριστικά γραφεία

Η FEDHATTA θα συμβάλλει στη διαχείριση των μεταναστευτικών / προσφυγικών ροών

Η FEDHATTA απευθύνει έκκληση στην ελληνική Πολιτεία να ενεργοποιήσει τάχιστα τους ελεγκτικούς μηχανισμούς και να απομονώσει τα κυκλώματα που έχουν δημιουργηθεί και εκμεταλλεύονται τους πρόσφυγες και μετανάστες, την πρακτική των οποίων δεν ενστερνίζεται.

Με αφορμή καταγγελίες που και στο παρελθόν είχαν απασχολήσει το Υπουργείο Ναυτιλίας και Νησιωτικής Πολιτικής και εντάθηκαν το τελευταίο διάστημα, με βάση τις οποίες πρόσφυγες και μετανάστες εφοδιάζονται στα νησιά με εισιτήρια, στα οποία αποτυπώνονται ως αφετηρία τα νησιά του Ανατολικού Αιγαίου ή το λιμάνι του Πειραιά και ως τελικός προορισμός η Ειδομένη, ο υπουργός Ναυτιλίας και Νησιωτικής Πολιτικής κ. Θοδωρής Δρίτσας, απέστειλε στις 8 Μαρτίου επιστολή στον πρόεδρο του Συνδέσμου των εν Ελλάδι Τουριστικών και Ταξιδιωτικών Γραφείων (ΗΑΤΤΑ) κ. Ευστάθιο Σκρέτα.

Η FEDHATTA (Ομοσπονδία Συνδέσμων Τουριστικών και Ταξιδιωτικών Γραφείων Ελλάδος) τονίζει ότι σύσσωμος ο κλάδος λειτουργεί, από την πρώτη στιγμή, σε συνεργασία με την ελληνική Πολιτεία για τον συντονισμό της ομαλής διαχείρισης των προσφυγικών / μεταναστευτικών ροών.

Δεδομένου ότι η εξελισσόμενη κατάσταση αφορά και επηρεάζει τον κλάδο και τον τουρισμό γενικότερα, η FEDHATTA απευθύνει έκκληση στην ελληνική Πολιτεία να ενεργοποιήσει τάχιστα τους ελεγκτικούς μηχανισμούς και να απομονώσει τα κυκλώματα που έχουν δημιουργηθεί, την πρακτική των οποίων δεν ενστερνίζεται.

Σημειώνεται ότι τα, μέχρι σήμερα αναφερόμενα από τα ΜΜΕ γραφεία, δεν είναι μέλη της.

“Τα τουριστικά γραφεία της χώρας, τα οποία εκπροσωπεί η FEDHATTA πανελλαδικά, διακρίνονται για το ήθος και τον επαγγελματισμό τους και σε καμία περίπτωση δεν μπορούν και δεν πρέπει να αποτελέσουν το εξιλαστήριο θύμα ενός προβλήματος που επιβάλλει ενημέρωση, συνεργασία και εθνικό συντονισμό”, τονίζει η FEDHATTA.

“Η Ομοσπονδία FEDHATTA, έχοντας πλήρη συναίσθηση της εθνικής διάστασης του θέματος θα συμβάλλει στη διαχείριση των μεταναστευτικών / προσφυγικών ροών, σύμφωνα με τον εθνικό σχεδιασμό και αναμένει περαιτέρω ενημέρωση και συνεργασία με την Πολιτεία, εν όψει και της τουριστικής περιόδου”.

Εκδότρια - Αρχισυντάκτρια - Travel Media Applications | Ιστοσελίδα | + Άρθρα

Η Βίκυ είναι συνιδρυτής της Travel Media Applications και υπεύθυνη για την αρχισυνταξία των TravelDailyNews Greece & Cyprus και TravelDailyNews International.
Στην εταιρεία έχει αναλάβει την οικονομική διεύθυνση.

18/04/2024
17/04/2024
16/04/2024
15/04/2024
12/04/2024
11/04/2024