Τελευταία νέα
ΑρχικήΑερομεταφορέςΟι ρωσικές αρχές υπεύθυνες της έρευνας για το αεροπορικό δυστύχημα της FlyDubai
Αεροπορικές τραγωδίες

Οι ρωσικές αρχές υπεύθυνες της έρευνας για το αεροπορικό δυστύχημα της FlyDubai

Το αεροσκάφος Boeing 737-800 της Flydubai, με έδρα το Ντουμπάι, συνετρίβη κατά τη δεύτερη προσπάθειά του να προσγειωθεί στο αεροδρόμιο του Ροστόφ επί του Ντον, το πρωί του περασμένου Σαββάτου 19 Μαρτίου. Οι περισσότεροι από τους επιβάτες ήταν Ρώσοι.

Τα “μαύρα κουτιά” του αεροσκάφους της low cost αεροπορικής εταιρείας Flydubai που συνετρίβη στο αεροδρόμιο της πόλης Rostov-on-Don στη Ρωσία, έχουν υποστεί σοβαρές ζημιές, ενώ η αποκωδικοποίησή τους θα απαιτήσει χρονικό διάστημα μεγαλύτερου του μηνός, σύμφωνα με τη Ρωσική Υπηρεσία Πολιτικής Αεροπορίας.

Το αεροσκάφος Boeing 737-800 της Flydubai, με έδρα το Ντουμπάι, συνετρίβη κατά τη δεύτερη προσπάθειά του να προσγειωθεί στο αεροδρόμιο του Ροστόφ επί του Ντον, κατά τις πρώτες πρωινές ώρες του Σαββάτου. Οι περισσότεροι από τους επιβάτες (55 επιβάτες και 7 πλήρωμα) ήταν ρωσικής καταγωγής.

“Τα ‘μαύρα κουτιά’ έχουν υποστεί σοβαρές ζημιές μηχανολογικά. Οι ειδικοί έχουν αρχίσει την επιθεώρησή τους, ανοίγοντας και μετακινώντας τους καταγραφείς δεδομένων από τα προστατευτικά καλύμματά τους. Προσπαθούν να αποκαταστήσουν τις καλωδιακές συνδέσεις μεταξύ των καταγραφέων, προκειμένου να γίνει δυνατή η μεταφορά των δεδομένων της πτήσης,” δηλώνουν τα στελέχη της ρωσικής Υπηρεσίας Πολιτικής Αεροπορίας, μεταδίδει το πρακτορείο ειδήσεων RIA.

Σύμφωνα με τους διεθνείς κανονισμούς, η έρευνα για τον εντοπισμό των αιτιών που προκάλεσαν το αεροπορικό δυστύχημα θα διεξαχθεί υπό την ευθύνη των ρωσικών αρχών, με τη συμμετοχή εμπειρογνωμόνων από τις ΗΠΑ, όπου κατασκευάστηκε το αεροσκάφος, αλλά και των Ηνωμένων Αραβικών Εμιράτων, όπου είναι η έδρα της Flydubai.

Η Flydubai δήλωσε ότι δεν έχει προχωρήσει σε ακύρωση ή καθυστέρηση πτήσεων, μετά το αεροπορικό δυστύχημα στο Ροστόφ επί του Ντον, με συνέπεια το θάνατο των 62 επιβαινόντων. Η εταιρεία ανακοίνωσε ότι οι πτήσεις της θα επαναληφθούν αμέσως μόλις το αναφερόμενο αεροδρόμιο, λειτουργήσει κανονικά.

Η Flydubai ανέφερε στη διάρκεια συνέντευξης Τύπου ότι συνεργάζεται στενά με τις ρωσικές αρχές, προκειμένου να εντοπιστούν τα αίτια που προκάλεσαν το αεροπορικό δυστύχημα, ενώ έκανε έκκληση να σταματήσουν οι εικασίες σχετικά με την αεροπορική τραγωδία.

Παράλληλα, η αεροπορική εταιρεία εκφράζει την πλήρη εμπιστοσύνη της στις ρωσικές αρχές, αλλά και στην ικανότητά τους να διαχειριστούν αποτελεσματικά την ομαλή πραγματοποίηση των πτήσεων στο αεροδρόμιο Rostov-on-Don.

Εκδότης - Διευθυντής Σύνταξης - Travel Media Applications | Ιστοσελίδα | + Άρθρα

Συνεκδότης του TravelDailyNews Media Network από το 1999 που περιλαμβάνει τρεις εκδόσεις για τη Διεθνή αγορά, τις αγορές της Ασίας και του Ειρηνικού και την αγορά της Ελλάδας και της Κύπρου.

Είναι υπεύθυνος για την στρατηγική ανάπτυξη του δικτύου, τις συνέργειες, και τη διεθνή αγορά.

26/04/2024
25/04/2024
24/04/2024
23/04/2024
22/04/2024
19/04/2024