Τελευταία νέα
ΑρχικήΑερομεταφορέςΑεροδρόμιαΕκρήξεις στο αεροδρόμιο των Βρυξελλών και το μετρό- 34 νεκροί και τραυματίες
Τρομοκρατία

Εκρήξεις στο αεροδρόμιο των Βρυξελλών και το μετρό- 34 νεκροί και τραυματίες

Το αεροδρόμιο Zaventem έχει εκκενωθεί και κλείσει για τις πτήσεις έως αύριο στις 06:00, ενώ και τα δρομολόγια των τρένων έχουν σταματήσει. Έκρηξη και σε σταθμό του μετρό της πόλης. Το ISIS ανέλαβε την ευθύνη των επιθέσεων.

Δύο εκρήξεις ακούστηκαν στο Αεροδρόμιο των Βρυξελλών Zaventem, σύμφωνα με τα βελγικά μέσα ενημέρωσης, και υπάρχουν τραυματίες στην αίθουσα αναχωρήσεων του αεροδρομίου. Έκρηξη και στο σταθμό Maalbeek του μετρό των Βρυξελλών, κοντά στα γραφεία του Ευρωκοινοβουλίου, το οποίο είχε όμως είχε δοθεί εντολή να εκκενωθεί (ολόκληρο το δίκτυο), καθώς και όλα τα Μέσα Μαζικής Μεταφοράς έχουν σταματήσει. Ακόμη, η Ολλανδία, σε μία πρωτοφανή κίνηση, έκλεισε τα σύνορά της με το Βέλγιο και πραγματοποιεί ενδελεχείς ελέγχους στους διερχόμενους.

Επιβεβαιώνεται ότι πρόκειται για βομβιστή αυτοκτονίας, ενώ βρέθηκαν τρία γιλέκα αυτοκτονίας μέσα στο αεροδρόμιο.

Σύμφωνα με τις Αρχές υπάρχουν 34 νεκροί (11 στο αεροδρόμιο και τουλάχιστον 23 στο μετρό) και πάνω από 170 τραυματίες και τα νοσοκομεία κάνουν συνεχώς δραματικές εκκλήσεις για αιμοδότες.

Στους υπαλλήλους της Ευρωπαϊκής Ένωσης δόθηκε εντολή να μην πάνε στα γραφεία τους και όλες οι συναντήσεις στα γραφεία της ΕΕ ακυρώνονται (εκτός του ημερησίου briefing). Επίσης, συστήνεται στους πολίτες να μείνουν εκεί που βρίσκονται και να μη μετακινούνται, όπως και να μην τηλεφωνούν (για να αποφορτιστούν τα τηλεφωνικά δίκτυα), αλλά μόνο μέσω μηνυμάτων.

Εκκενώθηκε το αεροδρόμιο, τo οποίο έχει κλείσει και τα αεροπλάνα που βρίσκονταν στον αέρα ανακατευθύνθηκαν προς τα Αεροδρόμια της Φρανκφούρτης και του Άμστερνταμ, ενώ κάποια άλλα προς το Αεροδρόμιο της Λιέγης. Τα δρομολόγια των τρένων έχουν σταματήσει. Αυξημένα μέτρα ασφαλείας στο Αεροδρόμιο της Φρανκφούρτης, καθώς και στο Schiphol του Άμστερνταμ, με ισχυρή αστυνομική παρουσία. Αυξημένη η αστυνομική παρουσία και στο αεροδρόμιο Heathrow του Λονδίνου.

Η πτήση A3 620 της Aegean προς Βρυξέλλες, που αναχώρησε από Αθήνα στις 08.30, δε θα προσγειωθεί στις Βρυξέλλες, αλλά στο Αεροδρόμιο του Ντίσελντορφ. Όλες οι πτήσεις από την Ελλάδα προς το Βέλγιο έχουν ακυρωθεί.

Αναφορές μιλούσαν για μία έκρηξη κοντά στο check-in της American Airlines, κάτι που ακόμη όμως δεν έχει επιβεβαιωθεί, και μία έκρηξη στο Επίπεδο Αναχωρήσεων. Σύμφωνα με τις τελευταίες πληροφορίες, ρεπόρτερ του βελγικού RTBF αναφέρει ότι εντοπίστηκαν εκρηκτικοί μηχανισμοί σε σημεία του αεροδρομίου, ενώ το Βελγικό Πρακτορείο Ειδήσεων αναμετέδωσε ότι λίγο πριν τις εκρήξεις ακούστηκαν πυροβολισμοί.

Η American Airlines πάντως δήλωσε ότι οι εκρήξεις στο αεροδρόμιο δε συνέβησαν κοντά στο δικό της check-in.

Το περιστατικό έρχεται σήμερα, Μεγάλη Τρίτη για τους Καθολικούς, και τέσσερις μέρες μετά τη σύλληψη στις Βρυξέλλες του Salah Abdeslam, βασικού υπόπτου για τις επιθέσεις στο Παρίσι τον περασμένο Νοέμβριο.

Από την έκρηξη στο σταθμό του μετρό, επιβεβαιωμένες πληροφορίες μιλούν για τραυματίες και 15 νεκρούς και αρκετούς σοβαρά τραυματισμένους. Ακόμη, αναφέρεται ότι εκρήξεις ακούστηκαν σε άλλους δύο σταθμούς του μετρό, στους Arts-Loi και Schuman.

Υπεύθυνη Ύλης - Travel Media Applications | Ιστοσελίδα | + Άρθρα

Η Τατιάνα ελέγχει καθημερινά τη ροή των εισερχόμενων ειδήσεων και επιμελείται την ύλη που δημοσιεύεται στο δίκτυο των TravelDailyNews.

28/03/2024
27/03/2024
26/03/2024
22/03/2024
21/03/2024
20/03/2024