Τελευταία νέα
ΑρχικήΤουριστικοί ΦορείςΕλληνικοίΝέα ΣΣΕ για τους υπαλλήλους του τουρισμού
Τουρισμός και απασχόληση

Νέα ΣΣΕ για τους υπαλλήλους του τουρισμού

Η ανώτατη Διαιτητική Επιτροπή του Οργανισμού Μεσολάβησης & Διαιτησίας (ΟΜΕΔ), απέρριψε την έφεση των εργοδοτών και πλέον κατοχυρώνει τους μισθούς και τα επιδόματα των υπαλλήλων.

Σε ανακοίνωσή του, ο Πανελλήνιος Σύνδεσμος Εργαζομένων στη Ναυτιλία & στον Τουρισμό (ΠΑΣΕΝΤ) ανακοίνωσε τη νέα Συλλογική Σύμβαση Εργασίας. “Μεγάλη νίκη σημείωσε το Σωματείο μας για τους εργαζόμενους στα τουριστικά γραφεία όλης της χώρας. Μετά από αγώνα ετών, έκλεισε η συλλογική σύμβαση εργασίας και εκδόθηκε τελεσίδικα η απόφαση της 5μελούς Επιτροπής Διαιτησίας του ΟΜΕΔ και που επικυρώνει την αρχική Διαιτητική Απόφαση”, αναφέρει ο ΠΑΣΕΝΤ. “Όπως είναι γνωστό, οι εργοδοτικές ενώσεις, HATTA και ΓΕΠΟΕΤ, είχαν ασκήσει έφεση στην πρωτόδικη 3μελή απόφαση της Διαιτησίας του ΟΜΕΔ, που όρισε τους μισθούς και τα δικαιώματά μας, ζητώντας την κατάργησή της, προσφεύγοντας στην δευτεροβάθμια Πενταμελή Επιτροπή &ιαιτησίας του ΟΜΕ& (στην οποία συμμετέχουν και ανώτατοι δικαστές).

Η ανώτατη Διαιτητική Επιτροπή του ΟΜΕΔ, απέρριψε την έφεση των εργοδοτών και επικύρωσε την αρχικήΔιαιτητική Απόφαση, κρίνοντας αβάσιμα τα επιχειρήματα των εργοδοτών. Επιχειρήματα που προσπαθούσαν να επιβάλουν μισθούς πείνας και συνθήκες εργασιακού μεσαίωνα στον κλάδο μας. Η Επιτροπή απέρριψε την έφεση και πλέον κατοχυρώνει τους μισθούς μας, τα επιδόματά μας και όλες τις θεσμικές κατακτήσεις τόσων χρόνων.

Η διεκδίκηση υπογραφής ΣΣΕ και έκδοσης Διαιτητικής Απόφασης του ΟΜΕΔ δεν υπήρξε καθόλου εύκολη υπόθεση, αφού οι μνημονιακοί νόμοι ουσιαστικά διευκολύνουν την παρακώλυση της διαδικασίας και στηρίζουν τις προσπάθειες των εργοδοτικών ενώσεων για μη υπογραφή συλλογικών συμβάσεων, για καθιέρωση ατομικών συμβάσεων εργασίας και για πλήρη απορρύθμιση της αγοράς εργασίας. Ο ΠΑΣΕΝΤ όμως το πάλεψε μέχρι τέλους και δικαιώθηκε. Έδειξε ότι, ακόμα και στις σημερινές εξαιρετικά δύσκολες οικονομικές συνθήκες, αγωνίζεται και μπορεί να συνδυάσει την κινηματική και αγωνιστική δράση με την υπεύθυνη θεσμική παρέμβαση.

Αποδείξαμε ότι μπορούμε να αξιοποιούμε και τις ελάχιστες θεσμικές δυνατότητες που υπάρχουν, έχοντας κεντρικό στόχο να πετύχουμε
ένα θετικό αποτέλεσμα για τους εργαζόμενους του κλάδου. Ένα αποτέλεσμα θετικό και ως προς το περιεχόμενο της σύμβασης, που κρατά μισθούς και επιδόματα σε επίπεδο αξιοπρέπειας, αλλά και ως προς τη μεγάλη σημασία που θα έχει η συγκεκριμένη Δ.Α. του ΟΜΕΔ που πέτυχε το Σωματείο μας για άλλους κλάδους και μεγάλες κατηγορίες εργαζομένων, ειδικά στη σημερινή μνημονιακή κατάσταση.

Καλούμε όλους τους εργαζόμενους να συσπειρωθούν γύρω από το Σωματείο μας, γιατί είναι στο δικό μας χέρι να επιβάλουμε και να εφαρμόσουμε και στην πράξη τη Συλλογική μας Σύμβαση”.

Εκδότρια - Αρχισυντάκτρια - Travel Media Applications | Ιστοσελίδα | + Άρθρα

Η Βίκυ είναι συνιδρυτής της Travel Media Applications και υπεύθυνη για την αρχισυνταξία των TravelDailyNews Greece & Cyprus και TravelDailyNews International.
Στην εταιρεία έχει αναλάβει την οικονομική διεύθυνση.

Ετικέτες
23/04/2024
22/04/2024
19/04/2024
18/04/2024
17/04/2024
16/04/2024