Τελευταία νέα
ΑρχικήΑερομεταφορέςTo Airbus BizLab επιλέγει τα start-ups στο Hamburg και Bangalore
Αερομεταφορές

To Airbus BizLab επιλέγει τα start-ups στο Hamburg και Bangalore

Η Airbus προσφέρει στα έργα μια ολοκληρωμένη υποστήριξη μέσω ενός προγράμματος επιτάχυνσης των έξι μηνών. Οι επιλεγμένες νεοσύστατες επιχειρήσεις (start- ups) θα αλληλεπιδρούν με ένα μεγάλο αριθμό ειδικών της Airbus από διάφορους τομείς (τεχνολογία, νομικών, οικονομικών, μάρκετινγκ, κ.λπ.) και θα επωφεληθούν από ειδικούς συμβούλους καθοδηγητές.

To Airbus BizLab έχει επιλέξει τις νεοφυείς επιχειρήσεις (start- ups) που υπέβαλαν τις προτά-σεις τους για τα προγράμματα επιχειρηματικής επιτάχυνσης που προκήρυξε πρόσφατα η Airbus στο Αμβούργο, στη Γερμανία και Μπανγκαλόρ στην Ινδία.

Τα έξι start-ups που επιλέχθηκαν στο Αμβούργο από 100 υποψηφίους σε 29 χώρες είναι:
– ZipCloud από την Ισπανία: Το έργο αφορά την ανάπτυξη ενός λογισμικού για τη βελτίωση της ποιότητας της παραγωγής με τη χρήση μηχανικής μάθησης και επεξεργασία της γλώσσας.
– JetLite από τη Γερμανία: “jetlite – φως για να φωτίσει το jetlag σας” Η πρόταση είναι για την αύξηση της άνεσης των επιβατών και τη μείωση του “jetlag” χρησιμοποιώντας τον LED – φωτισμό της καμπίνας.
– Synergeticon από τη Γερμανία: Προσφέρει μια ψηφιακή πλατφόρμα με συνδεδεμένα έξυπνα εργαλεία για να παρέχουν τη βέλτιστη υποστήριξη για χειροκίνητες διαδικασίες εργασίας στην παραγωγή και τη συντήρηση.
– Velmenni από την Εσθονία / Ινδία: Η ιδέα είναι σχετικά με τη δημιουργία μίας νέας  ασύρμα-της τεχνολογίας που θα μεταδίδει δεδομένα υψηλής ταχύτητας, χρησιμοποιώντας το φυσικό φως.
– Teriyaki από τη Γερμανία: Το έργο συντίθεται από τη μείωση όγκου δεδομένων/ αρχείων. Οι λύσεις λογισμικού που παρέχονται για τη μείωση των δεδομένων από οποιοδήποτε Internet, με έναν σημαντικό και έξυπνο τρόπο
– Nebaqua από την Ισπανία: Η πρόταση είναι για ένα σύστημα διαχωρισμού με βάση το νερό σε υπερηχητική εκνέφωσης που βοηθά στη μείωση του βάρους και σε σχετικά έξοδα διαχείρι-σης.

Οι τέσσερις start-up εταιρείες που επιλέχθηκαν από την Bangalore, από 80 αιτούντες σε επτά χώρες είναι:

  • Blue Morfo από την Ινδία: Αυτή η start-up εταιρεία αναπτύσσει μια εφαρμογή για κινητά για τον εντοπισμό και την πρόληψη συγκεκριμένων θεμάτων που σχετίζονται με την υγεία, όπως η έκθεση του πληρώματος στο jet lag, τη συμπίεσης θαλάμου, κ.λπ.
  • Shoonya Games από την Ινδία: προτείνει διαδραστικές λύσεις παιχνιδιών για σκοπούς εκπαίδευσης και μάρκετινγκ μέσω Virtual Reality and 3D τεχνολογίες ενσωματωμένες σε μια φορητή συσκευή.
  • Open Turf από την Ινδία: Το έργο είναι για την παροχή ασύρματου εν πτήσει ψυχαγωγίας, με χρήση των προσωπικών συσκευών των επιβατών
  • Qualitas από την ΗΠΑ: Προσφέρει αυτοματοποιημένα συστήματα ελέγχου της ποιότητας για την κατασκευή, που ειδικεύονται στο 2D και στο 3D.

Η Airbus προσφέρει στα έργα μια ολοκληρωμένη υποστήριξη μέσω ενός προγράμματος επιτάχυνσης των έξι μηνών. Οι επιλεγμένες νεοσύστατες επιχειρήσεις (start- ups) θα αλληλεπιδρούν με ένα μεγάλο αριθμό ειδικών της Airbus από διάφορους τομείς (τεχνολογία, νομικών, οικονομικών, μάρκετινγκ, κ.λπ.) και θα επωφεληθούν από ειδικούς συμβούλους καθοδηγητές.

Θα έχουν χώρους γραφείων και πρόσβαση σε πρωτοτύπων και δοκιμών  εγκαταστάσεις. Μία μέρα αποκλειστικά για δοκιμές με της Airbus τους ειδικούς συνεργάτες, τις θυγατρικές, τους πελάτες, καθώς και θα τους προφέρουν και επιχειρηματικό κεφάλαιο.

Το Airbus BizLab είναι μια παγκόσμια αεροδιαστημική επιχείρηση επιτάχυνσης, όπου νεοσύστατες επιχειρήσεις (start-ups) και επιχειρηματίες της Airbus μπορούν να συνεργαστούν για να επιταχύνει τη διαδικασία της μετατροπής της εταιρείας τις καινοτόμες ιδέες σε πολύτιμες επιχειρήσεις.

Υπεύθυνη Ύλης - Travel Media Applications | Ιστοσελίδα | + Άρθρα

Η Τατιάνα ελέγχει καθημερινά τη ροή των εισερχόμενων ειδήσεων και επιμελείται την ύλη που δημοσιεύεται στο δίκτυο των TravelDailyNews.

28/03/2024
27/03/2024
26/03/2024
22/03/2024
21/03/2024
20/03/2024