Τελευταία νέα
ΑρχικήΑερομεταφορέςΑεροδρόμιαΈληξε η αεροπειρατεία σε αεροσκάφος της Egypt Air στην Κύπρο
Αερομεταφορές

Έληξε η αεροπειρατεία σε αεροσκάφος της Egypt Air στην Κύπρο

Το αεροσκάφος έχει προσγειωθεί στο Αεροδρόμιο της Λάρνακας σε (απομακρυσμένο χώρο), το οποίο έχει κλείσει, ενώ τα αεροπλάνα με προορισμό τη Λάρνακα ανακατευθύνονται στο αεροδρόμιο της Πάφου.

Σύμφωνα με μέσα ενημέρωσης της Κύπρου, ένα αεροσκάφος Airbus A320 της αιγυπτιακής εταιρείας Egypt Air προσγειώθηκε εκτάκτως στη Λάρνακα στις 8:46, με 55 επιβαίνοντες και 7 μέλη πληρώματος (νωρίτερα είχε αναφερθεί ότι είχε 81 επιβαίνοντες), ενώ εκτελούσε εσωτερική πτήση -διάρκειας μίας ώρας- μεταξύ Αλεξάνδρειας και Καΐρου.

Σύμφωνα με την Egypt Air, εκτός από τους Αιγύπτιους επιβάτες, στο αεροσκάφος βρίσκονταν 8 Αμερικανοί, 10 Βρετανοί, δύο Βέλγοι και τέσσερις Ολλανδοί υπήκοοι, καθώς και ένας Γάλλος, ένας Ιταλός και ένας Σύριος.

Πρόκειται για τον 59χρονο Seif Eldin Mustafa, πρώην αξιωματικό του αιγυπτιακού στρατού. Αίτημά του, σύμφωνα με τα κυπριακά μέσα ενημέρωσης, είναι να απελευθερωθούν γυναίκες από τις φυλακές της Αιγύπτου. Πλέον ο αεροπειρατής βρίσκεται στα χέρια των κυπριακών αρχών.

Το αεροσκάφος έχει προσγειωθεί στην Κύπρο κατά απαίτηση του αεροπειρατή, που μπήκε στο πιλοτήριο και απείλησε τους πιλότους με μία ζώνη με εκρηκτικά, στο Αεροδρόμιο της Λάρνακας σε (απομακρυσμένο χώρο, σε αεροδιάδρομο του παλαιού αεροδρομίου). Σύμφωνα με νεότερες πληροφορίες, δεν υπάρχουν εκρηκτικά.

Το αεροδρόμιο έχει κλείσει, ενώ τα αεροπλάνα με προορισμό τη Λάρνακα ανακατευθύνονται στο Αεροδρόμιο της Πάφου. Εν τω μεταξύ και το Αεροδρόμιο του Καΐρου ανακοίνωσε ότι θα καθυστερήσει την αναχώρηση πτήσης από το Κάιρο προς Νέα Υόρκη, λόγω της αεροπειρατίας.

Σύμφωνα με τις τελευταίες πληροφορίες, αφέθηκαν ελεύθεροι όλοι οι επιβάτες, εκτός από το επταμελές πλήρωμα (μεταξύ των απελευθερωθέντων επιβατών βρίσκονται και δύο μητροπολίτες του Πατριαρχείου Αλεξανδρείας).

Εκδότης - Διευθυντής Σύνταξης - Travel Media Applications | Ιστοσελίδα | + Άρθρα

Συνεκδότης του TravelDailyNews Media Network από το 1999 που περιλαμβάνει τρεις εκδόσεις για τη Διεθνή αγορά, τις αγορές της Ασίας και του Ειρηνικού και την αγορά της Ελλάδας και της Κύπρου.

Είναι υπεύθυνος για την στρατηγική ανάπτυξη του δικτύου, τις συνέργειες, και τη διεθνή αγορά.

26/04/2024
25/04/2024
24/04/2024
23/04/2024
22/04/2024
19/04/2024