Τελευταία νέα
ΑρχικήΑερομεταφορέςΗ Ryanair καλεί την ΕΕ να αποτρέψει το κλείσιμο του ευρωπαϊκού εναέριου χώρου από τις απεργίες των Γάλλων ΕΕΚ
Αεροπορικές εταιρείες

Η Ryanair καλεί την ΕΕ να αποτρέψει το κλείσιμο του ευρωπαϊκού εναέριου χώρου από τις απεργίες των Γάλλων ΕΕΚ

Η Ryanair κάλεσε το Δικαστήριο της Ευρωπαϊκής Ένωσης να ανατρέψει τη νομοθεσία σχετικά με τα ποσά που οι αεροπορικές εταιρείες θα πρέπει να καταβάλουν για τις αποζημιώσεις επιβατών στις περιπτώσεις απεργιών από τους Ελεγκτές Εναέριας Κυκλοφορίας (ΕΕΚ).

Η Ryanair κάλεσε την Ευρωπαϊκή Επιτροπή να λάβει μέτρα, ώστε να αποτρέψει το κλείσιμο των ευρωπαϊκών ουρανών από ομάδες Γάλλων Ελεγκτών Εναέριας Κυκλοφορίας (ΕΕΚ), οι οποίοι θα πραγματοποιήσουν την 3η απεργία μέσα σε δύο εβδομάδες και η 43η μέσα σε 7 χρόνια.

“Η κίνηση αυτή των ΕΕΚ, υποδεικνύει πως μία μικρή ομάδα Γάλλων ΕΕΚ μπορεί για άλλη μία φορά να κλείσει τους ουρανούς της Ευρώπης. Παράλληλα, η γαλλική κυβέρνηση προστατεύει τις πτήσεις εσωτερικού στην Γαλλία, ενώ χιλιάδες πτήσεις από το Ηνωμένο Βασίλειο, την Ιρλανδία, την Ισπανία και την Ιταλία- καμία εκ των οποίων δεν απογειώνεται από ή προσγειώνεται στην Γαλλία ακυρώνονται, επηρεάζοντας έτσι χιλιάδες επιβάτες”, αναφέρει η αεροπορική εταιρείας σε σχετική δήλωσή της.

“Η αποτυχία της Ευρωπαϊκής Επιτροπής στην αποτροπή αυτών των επαναλαμβανόμενων ακυρώσεων δε συμβαδίζει με την ενιαία αγορά αερομεταφορών, τη στιγμή που μέλη της Επιτροπής κάνουν λόγω για μία ανταγωνιστική Ευρώπη. Η Ryanair και άλλες ευρωπαϊκές εταιρείες έχουνε επανειλημμένα καλέσει την Επιτροπή να εισάγει δύο απλά μέτρα τα οποία θα μειώσουν το αντίκτυπο των απεργιών από τους ΕΕΚ προς τους επιβάτες, με τους παρακάτω τρόπους:

α) Οι Γάλλοι ΕΕΚ θα πρέπει να προωθούν τα αιτήματά τους μέσω δεσμευτικής διαιτησίας, χωρίς απεργίες ή
β) Να επιτρέπεται σε ΕΕΚ άλλων ευρωπαϊκών χωρών να συντονίζουν τις πτήσεις στον γαλλικό εναέριο χώρο κατά τη διάρκεια απεργιών των Γάλλων ΕΕΚ“.

Η Ryanair κάλεσε επίσης το Δικαστήριο της Ευρωπαϊκής Ένωσης να ανατρέψει τη νομοθεσία σχετικά με τα ποσά που οι αεροπορικές εταιρείες θα πρέπει να καταβάλουν για τις αποζημιώσεις επιβατών στις περιπτώσεις απεργιών από τους ΕΕΚ, καθώς οι εταιρείες δεν έχουν κανέναν έλεγχο, αλλά είναι υποχρεωμένες από τον νόμο να πληρώνουν ποσά, τα οποία δεν μπορούν να λάβουν πίσω  από τους Γάλλους ΕΚΚ (τα οποία σε πολλές περιπτώσεις είναι υψηλότερα από τον αγορασμένο ναύλο).

Ο Kenny Jacobs, Chief Marketing Officer της Ryanair δήλωσε: “Είναι ώρα για την Ευρωπαϊκή Επιτροπή να προστατέψει τα συμφέροντα των Ευρωπαίων επιβατών οι οποίοι ταλαιπωρούνται από τις απεργίες των Γάλλων ΕΕΚ. Δεν μπορείς να έχεις μία πραγματική ενιαία αγορά αερομεταφορών και να επιτρέπεις σε μία μικρή ομάδα Γάλλων ΕΕΚ να κλείνει τους ουρανούς της Ευρώπης, προκαλώντας ακυρώσεις και καθυστερήσεις για χιλιάδες επιβάτες, οι οποίες δεν μπορούν να εξυπηρετηθούν μέσω άλλων πτήσεων λόγω υψηλών κρατήσεων για το Πάσχα.

Καλούμε κάθε επηρεασμένο επιβάτη να υπογράψουν υπέρ της εκστρατείας Keep Europe’s Skies Open και την Ευρωπαϊκή Επιτροπή να αποτρέψει το κλείσιμο των ουρανών από τους Γάλλους ΕΕΚ. Οι Ευρωπαϊκές αεροπορικές εταιρίες και οι επιβάτες είναι αγανακτισμένοι από τις απειλές των Γάλλων ΕΕΚ, την ίδια στιγμή που οι Ευρωπαϊκή Επιτροπή και οι το Δικαστήριο της Ευρωπαϊκής Ένωσης δεν κάνουν τίποτα γι’αυτό”.

Εκδότης - Διευθυντής Σύνταξης - Travel Media Applications | Ιστοσελίδα | + Άρθρα

Συνεκδότης του TravelDailyNews Media Network από το 1999 που περιλαμβάνει τρεις εκδόσεις για τη Διεθνή αγορά, τις αγορές της Ασίας και του Ειρηνικού και την αγορά της Ελλάδας και της Κύπρου.

Είναι υπεύθυνος για την στρατηγική ανάπτυξη του δικτύου, τις συνέργειες, και τη διεθνή αγορά.

17/04/2024
16/04/2024
15/04/2024
12/04/2024
11/04/2024
10/04/2024