Τελευταία νέα
ΑρχικήΤουριστικοί ΦορείςΕλληνικοίΣυνάντηση της Ένωσης Ξενοδόχων Κέρκυρας με την Έλενα Κουντουρά
Ένωση Ξενοδόχων Κέρκυρας

Συνάντηση της Ένωσης Ξενοδόχων Κέρκυρας με την Έλενα Κουντουρά

Συζητήθηκαν τα προβλήματα λειτουργίας του αεροδρομίου, η κατάσταση παραχώρησης των παραλιών, τα τουριστικά λιμάνια και αγκυροβόλια, η ανάγκη έμφασης στην ενίσχυση των υπαρχόντων τουριστικών σχολών και της δημιουργίας ανώτατης τουριστικής σχολής στην Κέρκυρα.

Την Πέμπτη 7 Απριλίου και μετά από αίτημα της Ένωσης Ξενοδόχων Κέρκυρας διεξήχθη συνάντηση στο Υπουργείο Τουρισμού μεταξύ της αναπλ. υπουργού Ανάπτυξης και Τουρισμού κας Έλενας Κουντουρά, της διευθύντριας του γραφείου της υπουργού κας Αγγελικής Χονδροματίδου και των εκπροσώπων του Διοικητικού Συμβουλίου της Ένωσης, κ. Βασίλη Δρακόπουλο β’ αντιπρόεδρο και κ. Σπύρο Ρόκα, ταμία.

Το κλίμα της συνάντησης ήταν ιδιαίτερα θετικό και πραγματοποιήθηκε μια ουσιαστική συζήτηση σε πνεύμα συνεργασίας πάνω σε ένα ευρύ φάσμα θεμάτων που απασχολούν την ξενοδοχία στην Κέρκυρα -και όχι μόνο.

Στην αρχή της συνάντησης έγινε μία συζήτηση, προκειμένου να ενημερωθεί η υπουργός για την γενική κατάσταση που επικρατεί στο νησί, το τουριστικό του προϊόν και την κατεύθυνση της Κέρκυρας ως προορισμό στο τουριστικό γίγνεσθαι.

Συζητήθηκε δίνοντας μεγάλη έμφαση το πρόβλημα αναβάθμισης των ξενοδοχειακών μονάδων ενός και δύο αστεριών λόγω του ότι το μεγαλύτερο μέρος της Κέρκυρας έχει χαρακτηριστεί ως κορεσμένη περιοχή ελέγχου τουριστικής ανάπτυξης. Ως αποτέλεσμα, της μέλη της Ένωσης εξήγησαν στην υπουργό ότι παρόλο που πολλές μονάδες δε χρειάζονται κτηριοδομική παρέμβαση, δεν έχουν τη δυνατότητα να αναβαθμιστούν σε τρία αστέρια λόγω της συγκεκριμένης διάταξης, η οποία προβλέπει αναβάθμιση των συγκεκριμένων ξενοδοχειακών μονάδων μόνο σε τεσσάρων και πέντε αστέρων στις συγκεκριμένες περιοχές. Η κα Κουντουρά αναγνώρισε το κενό του υπάρχοντος νομοθετικού πλαισίου και δεσμεύτηκε ότι θα κοιτάξει σε βάθος το συγκεκριμένο θέμα.

Συζητήθηκαν τα προβλήματα λειτουργίας του αεροδρομίου, η κατάσταση παραχώρησης των παραλιών, τα τουριστικά λιμάνια και αγκυροβόλια, η ανάγκη έμφασης στην ενίσχυση των υπαρχόντων τουριστικών σχολών και της δημιουργίας ανώτατης τουριστικής σχολής στην Κέρκυρα.

Αναπτύχθηκε το πολύπλοκο θέμα των πνευματικών δικαιωμάτων και η ανάγκη δημιουργίας ενός ενιαίου οργανισμού, ο οποίος σε συνεργασία με το ΞΕΕ θα καθορίσει τα ανάλογα τέλη.

Επίσης, αναφέρθηκε το πολύ σημαντικό θέμα του αυτοκόλλητου λειτουργίας για το οποίο η υπουργός ανέφερε ότι αναμένει να δοθεί λύση τους επόμενους μήνες.

Τέλος, συζητήθηκε το  θέμα των τελευταίων ημερών, που αφορά στο φημολογούμενο τέλος ανά διανυκτέρευση που προτίθεται να βάλει το Υπουργείο Οικονομικών στα ξενοδοχεία. Τα μέλη της Ένωσης Ξενοδόχων Κέρκυρας εξήγησαν με κάθε λεπτομέρεια στην υπουργό τις καταστροφικές συνέπειες που θα έχει στον Ελληνικό τουρισμό εν γένει η εφαρμογή μιας τέτοιας παράλογης ρύθμισης.

Η συνάντηση τελείωσε με διαβεβαιώσεις και από τις δύο πλευρές για συνέχιση της στενής συνεργασίας που δημιουργήθηκε.

Υπεύθυνη Ύλης - Travel Media Applications | Ιστοσελίδα | + Άρθρα

Η Τατιάνα ελέγχει καθημερινά τη ροή των εισερχόμενων ειδήσεων και επιμελείται την ύλη που δημοσιεύεται στο δίκτυο των TravelDailyNews.

19/04/2024
18/04/2024
17/04/2024
16/04/2024
15/04/2024
12/04/2024