Τελευταία νέα
ΑρχικήΕναλλακτικός ΤουρισμόςΠρόταση στο INTERREG για την ανάδειξη του αρχαιολογικού χώρου της Αμφίπολης
Πολιτισμός

Πρόταση στο INTERREG για την ανάδειξη του αρχαιολογικού χώρου της Αμφίπολης

Η πρόταση, ύψους 950.000 ευρώ, περιλαμβάνει τη χρηματοδότηση των αρχαιολογικών εργασιών αναστήλωσης του ταφικού μνημείου του λόφου Καστά και την ανάδειξη του εν γένει αρχαιολογικού χώρου της Αμφίπολης.

Με στόχο την επανεκκίνηση και τη χρηματοδότηση των αρχαιολογικών εργασιών στο Ταφικό Μνημείο της Αμφίπολης, η υφυπουργός Εσωτερικών και Διοικητικής Ανασυγκρότησης (Μακεδονίας-Θράκης) κα Μαρία Κόλλια-Τσαρουχά, ανέλαβε σειρά πρωτοβουλιών, στο πλαίσιο των οποίων τις προηγούμενες ημέρες έγιναν:

α) Συνάντηση της υφυπουργού στην Αθήνα με τη γενική γραμματέα του Υπουργείου Πολιτισμού κα Μαρία Βλαζάκη και τον δήμαρχο Αμφίπολης.
β) Συνάντηση της υφυπουργού στη Θεσσαλονίκη, με τη γενική γραμματέα του Υπουργείου Πολιτισμού, την Αντιπεριφέρεια Σερρών, τον δήμαρχο Αμφίπολης και εκπρόσωπο του περιφερειάρχη Κεντρικής Μακεδονίας.

Η συνάντηση στη Θεσσαλονίκη κατέληξε στο τελικό σχήμα της πρότασης που θα κατατεθεί στο διασυνοριακό πρόγραμμα INTERREG. Η πρόταση, ύψους 950.000 ευρώ, περιλαμβάνει τη χρηματοδότηση των αρχαιολογικών εργασιών αναστήλωσης του ταφικού μνημείου του λόφου Καστά και την ανάδειξη του εν γένει αρχαιολογικού χώρου της Αμφίπολης.

Η κα Κόλλια-Τσαρουχά δήλωσε: “Η ανάγκη ανάδειξης του ταφικού Μνημείου της Αμφίπολης είναι αναμφισβήτητα σημαντική, για αυτό δεν επιτρέπονται καθυστερήσεις. Έτσι, η ανάληψη από μέρους μου των συγκεκριμένων πρωτοβουλιών με τις οποίες έγινε εφικτό να προχωρήσουμε τελικά μέσα σε κλίμα συνεννόησης και συνεργασίας, κρίθηκε επιβεβλημένη.

Θα πρέπει εξάλλου να έχουμε στο νου μας όλοι ότι η ανάδειξη του μνημείου, πέρα από την ξεκάθαρη επιστημονική και ιστορική του αξία, θα δώσει ώθηση και στην πολιτιστική και τουριστική ανάπτυξη ολόκληρης της Κεντρικής Μακεδονίας, ανοίγοντας ένα άξονα ιστορικών διαδρομών που θα συνδέσει όλους τους προορισμούς της Μακεδονίας και της Θράκης”.

Εκδότης - Διευθυντής Σύνταξης - Travel Media Applications | Ιστοσελίδα | + Άρθρα

Συνεκδότης του TravelDailyNews Media Network από το 1999 που περιλαμβάνει τρεις εκδόσεις για τη Διεθνή αγορά, τις αγορές της Ασίας και του Ειρηνικού και την αγορά της Ελλάδας και της Κύπρου.

Είναι υπεύθυνος για την στρατηγική ανάπτυξη του δικτύου, τις συνέργειες, και τη διεθνή αγορά.

17/04/2024
16/04/2024
15/04/2024
12/04/2024
11/04/2024
10/04/2024