Τελευταία νέα
ΑρχικήΔιαμονή-ΔιατροφήΠιστοποίηση του Οικοτουριστικού Χωριού Έναγρον στο Ρέθυμνο από την TUV HELLAS
Οικοτουρισμός

Πιστοποίηση του Οικοτουριστικού Χωριού Έναγρον στο Ρέθυμνο από την TUV HELLAS

Με την εφαρμογή του διεθνώς αναγνωρισμένoυ προτύπου ISO 14001 το Έναγρον εδραιώνει τη λειτουργία ενός διοικητικού μοντέλου που στηρίζεται στη δέσμευση για Πρόληψη της ρύπανσης, για Διαρκή βελτίωση της περιβαλλοντικής του επίδοσης και για Συμμόρφωση με την ισχύουσα νομοθεσία.

Ο Φορέας Επιθεώρησης και Πιστοποίησης TÜV HELLAS (TÜV NORD) ολοκλήρωσε την πιστοποίηση στο Έναγρον Οικοτουριστικό Χωριό στο Ρέθυμνο, Κρήτης σύμφωνα με τα πρότυπα ISO 9001 (Σύστημα Διαχείρισης Ποιότητας) και ISO 14001 (Σύστημα Περιβαλλοντικής Διαχείρισης) για την παροχή υπηρεσιών διαμονής και ψυχαγωγίας.

Οι ανωτέρω πιστοποιήσεις αποτελούν μια σημαντική επιβράβευση για το Οικοτουριστικό Χωριό Έναγρον, καθώς με αυτόν τον τρόπο πιστοποιείται η άρτια παραγωγή και διάθεση των υπηρεσιών και προϊόντων του στο κοινό ταυτόχρονα με τον έμπρακτο σεβασμό του απέναντι στο περιβάλλον κατά τη διάρκεια της καθημερινής του λειτουργίας. Με την εφαρμογή του διεθνώς αναγνωρισμένoυ προτύπου ISO 14001 το Έναγρον εδραιώνει τη λειτουργία ενός διοικητικού μοντέλου που στηρίζεται στη δέσμευση για Πρόληψη της ρύπανσης, για Διαρκή βελτίωση της περιβαλλοντικής του επίδοσης και για Συμμόρφωση με την ισχύουσα νομοθεσία.

Σημειώνεται ότι το Έναγρον στην Αξό είναι ένα αγρόκτημα 60 στρεμμάτων με καλλιέργειες,  ελιές – αμπέλια – περιβόλια με οπορωφόρα δένδρα και λαχανικά αλλά και άγρια βλάστηση της Κρήτης, πάνω από τις πηγές του Μυλοποτάμου. Οι επισκέπτες συμμετέχουν σε αγροτικές δραστηριότητες, μαζεύουν πορτοκάλια και λεμόνια και περιποιούνται τα ζώα. Τα φαγητά που προσφέρονται μαγειρεύονται από νοικοκυρές της περιοχής με προϊόντα που καλλιεργούνται και παράγονται στο αγρόκτημα ή από ντόπιους παραγωγούς. Εκτός από τις αγροτικές ασχολίες οι ένοικοι μπορούν να παρακολουθήσουν μαθήματα ύφανσης και ελληνικής κουζίνας.

Εκδότρια - Αρχισυντάκτρια - Travel Media Applications | Ιστοσελίδα | + Άρθρα

Η Βίκυ είναι συνιδρυτής της Travel Media Applications και υπεύθυνη για την αρχισυνταξία των TravelDailyNews Greece & Cyprus και TravelDailyNews International.
Στην εταιρεία έχει αναλάβει την οικονομική διεύθυνση.

29/03/2024
28/03/2024
27/03/2024
26/03/2024
22/03/2024
21/03/2024