Τελευταία νέα
ΑρχικήΔιαμονή-ΔιατροφήΓαστρονομία4ος κύκλος 'Σεμινάρια Μεσσηνιακής Γαστρονομίας' στο Navarino Dunes
Γαστρονομία

4ος κύκλος 'Σεμινάρια Μεσσηνιακής Γαστρονομίας' στο Navarino Dunes

4ος κύκλος 'Σεμινάρια Μεσσηνιακής Γαστρονομίας' από το Ίδρυμα 'Καπετάν Βασίλη', σε συνεργασία με το Επιμελητήριο Μεσσηνίας, το ΙΕΚ Ορίζων και το Εργαστήριο Γευσιγνωσίας Ελαιολάδου του ΤΕΙ Πελοποννήσου. Οι ενδιαφερόμενοι καλούνται να δηλώσουν συμμετοχή έως τις 6 Μαΐου 2016.

To Ίδρυμα “Καπετάν Βασίλη” στη Μεσσηνία, με συνέπεια στην ανάδειξη, προώθηση και ενημέρωση του κοινού για τα οφέλη και τη σημασία της Μεσσηνιακής κουζίνας ως επέκταση της μεσογειακής διατροφής, διοργανώνει για 4η συνεχή χρονιά δωρεάν “Σεμινάρια Μεσσηνιακής Γαστρονομίας” για τους επαγγελματίες της εστίασης, σε συνεργασία με το Επιμελητήριο Μεσσηνίας, το ΙΕΚ Ορίζων και το Εργαστήριο Γευσιγνωσίας Ελαιολάδου του ΤΕΙ Πελοποννήσου. Τα σεμινάρια θα πραγματοποιηθούν στο Navarino Dunes της Costa Navarino, στις 10, 11 και 12 Μαΐου 2016.

Σκοπός των σεμιναρίων είναι η εκπαίδευση και η γνωριμία των συμμετεχόντων με την ιδιαίτερη  παραδοσιακή κουζίνα της Μεσσηνίας εστιάζοντας στην ποικιλία των εκλεκτών τοπικών προϊόντων που παράγονται στην περιοχή. Δίπλα σε σημαντικούς επαγγελματίες του χώροΥ, όπως ο Δημήτρης Μελεμενής – Costa Navarino, ο Κώστας Τσίγκας – Vespa Rosa, Pere Ubu, Testaccio & Steak Frites, ο Λευτέρης Λαζάρου – Varoulko Seaside, o Δόξης Μπεκρής – γενικός υπεύθυνος Chef για τα ξενοδοχεία και τα resorts του ομίλου “Fairmont” στην Αφρική, o Δημήτρης Δημητριάδης – Chef στο “Artisanal”, ο Γιώργος Βενιέρης – Chef “Mr. Pug” και o Αλέξανδρος Φουρούλης – Chef και συνιδιοκτήτης στο “ΜΑΝΗΜΑΝΗ”, οι συμμετέχοντες θα αποκομίσουν μοναδικές εμπειρίες, αλλά και πολύτιμες συμβουλές και γνώσεις. Οι καταξιωμένοι σεφ, θα μαγειρέψουν και θα μοιραστούν με τους συμμετέχοντες τοπικές μεσσηνιακές συνταγές, χρησιμοποιώντας πάντα υψηλής ποιότητας πρώτες ύλες, συνδυασμένες με σύγχρονες γαστρονομικές γεύσεις και μεθόδους μαγειρέματος.

Το πρόγραμμα του τριήμερου σεμιναρίου περιλαμβάνει την εκπαίδευση περίπου 150 επαγγελματιών του κλάδου της εστίασης, από την ευρύτερη περιοχή της Μεσσηνίας. Οι συμμετέχοντες θα χωριστούν σε ομάδες, ενώ το κάθε σεμινάριο θα διαρκεί 4 ώρες ανά ομάδα και περιλαμβάνει θεωρητικό και πρακτικό κύκλο. Το πρόγραμμα συμπεριλαμβάνει γευσιγνωσία ελαιολάδου καθώς και επίσκεψη στους λαχανόκηπους της Costa Navarino.

Σημειώνεται ότι τα σεμινάρια απευθύνονται αποκλειστικά σε επαγγελματίες μάγειρες, Chef, ιδιοκτήτες εστιατορίων και ξενοδοχειακών μονάδων, ενώ στο τέλος του σεμιναρίου όλοι οι συμμετέχοντες θα λάβουν βεβαίωση παρακολούθησης.

Το Ίδρυμα “Καπετάν Βασίλης”, πιστός οπαδός και υποστηρικτής της μεσσηνιακής διατροφής, υλοποιεί καινοτόμες δράσεις για τη διάσωση, καταγραφή και μελέτη της γαστρονομικής κληρονομιάς της Μεσσηνίας. Για το λόγο αυτό, εκτός από τα Σεμινάρια Γαστρονομίας, το Ίδρυμα “Καπετάν Βασίλη” έχει δημιουργήσει επίσης το Εικονικό Μουσείο Μεσσηνιακής διατροφής με σκοπό τη συλλογή, διατήρηση και παρουσίαση των παραδοσιακών Μεσσηνιακών Συνταγών, καθώς και τα τοπικά προϊόντα που χρησιμοποιούνται για την παρασκευή των συνταγών. Τα Σεμινάρια Γαστρονομίας αποτελούν σημαντική ενότητα αυτού του ξεχωριστού έργου, και τα αποτελέσματα, καθώς και οι συνταγές από τον θεσμό θα αναρτηθούν στην ιστοσελίδα www.messiniandiet.gr. Μέσω του διαδικτύου τόπου, οι επισκέπτες έχουν τη δυνατότητα να γνωρίσουν παραδοσιακά σκεύη και εργαλεία, καθώς και συνταγές που έχουν διαφυλαχθεί από γενιά σε γενιά και αποτελούν αναπόσπαστο κομμάτι της ιστορίας της μεσσηνιακής διατροφής.

Υπεύθυνη Ύλης - Travel Media Applications | Ιστοσελίδα | + Άρθρα

Η Τατιάνα ελέγχει καθημερινά τη ροή των εισερχόμενων ειδήσεων και επιμελείται την ύλη που δημοσιεύεται στο δίκτυο των TravelDailyNews.

23/04/2024
22/04/2024
19/04/2024
18/04/2024
17/04/2024
16/04/2024