Τελευταία νέα
ΑρχικήΕιδήσειςΑύξηση του μαθητικού τουρισμού στη Σύρο
Προορισμοί

Αύξηση του μαθητικού τουρισμού στη Σύρο

Ο Δήμος Σύρου – Ερμούπολης επικεντρώνεται, τα τελευταία δύο χρόνια, με μεθοδικές και συντονισμένες προσπάθειες, στην τουριστική προώθηση και προβολή του νησιού, αξιοποιώντας και προβάλλοντας τα ιδιαίτερα συγκριτικά του πλεονεκτήματα, δίνοντας παράλληλα έμφαση στη δημιουργία νέων και στη βελτίωση των υπαρχουσών δομών και των προσφερόμενων υπηρεσιών.

Ο Δήμος Σύρου – Ερμούπολης στοχεύει στην ανάπτυξη του θεματικού τουρισμού, με ιδιαίτερη έμφαση στον μαθητικό, αθλητικό, θρησκευτικό και πολιτιστικό τουρισμό, ο οποίος εστιάζει προς την κατεύθυνση της στοχευμένης τουριστικής ανάπτυξης, και αποτελεί μια επιλογή που συνδέεται απόλυτα με τις κοινωνικές, πολιτισμικές και περιβαλλοντικές αξίες κάθε τόπου.
 
Αναφορικά με τον μαθητικό τουρισμό, η φετινή χρονιά για τη Σύρο σημείωσε εκρηκτική αύξηση στον αριθμό των σχολείων που επισκέφθηκαν το νησί, σε σχέση με τα προηγούμενα έτη.
 
Αξίζει να τονιστεί ότι ο μαθητικός τουρισμός της σεζόν Μαρτίου – Μαΐου 2016 αυξήθηκε σε σχέση με το 2015 κατά 53,7%, ενώ η διαφορά σε σχέση με το 2014 εκτοξεύθηκε στο 93%.
 
Σχολεία της Αττικής, της Πελοποννήσου, της Μακεδονίας, της Θεσσαλίας, της Στερεάς Ελλάδας, των νησιών των Κυκλάδων και του ΒΑ Αιγαίου είχαν την ευκαιρία να γνωρίσουν την ιστορία και τον πολιτισμό του νησιού και να εισπράξουν τη θερμή φιλοξενία των Συριανών. Χιλιάδες μαθητές και οι συνοδοί τους πέρασαν ξέγνοιαστες και ευχάριστες στιγμές κατά τη διαμονή τους στο νησί και είναι αξιοσημείωτο το γεγονός ότι αρκετά από τα σχολεία της Αττικής και των νησιών προτιμούν τη Σύρο κάθε χρόνο για την εκπαιδευτική τους εκδρομή.
 
Η Σύρος, εκ του αποτελέσματος, αποδεικνύεται ιδανικός προορισμός για να φιλοξενήσει μαθητικές εκδρομές, καθώς τα πλεονεκτήματα της είναι πολλά, συγκριτικά με άλλους προορισμούς. Το πολιτιστικό και ιστορικό της απόθεμα, το φυσικό της κάλλος, το ιδιαίτερο θρησκευτικό στοιχείο, η κοσμοπολίτικη κουλτούρα της, η κοντινή απόστασή της από την Αθηνά, η ακτοπλοϊκή σύνδεσή της με τα υπόλοιπα νησιά, η εξαιρετική γαστρονομία της και φυσικά η ζεστασιά των κατοίκων της αποτελούν σημεία αναφοράς για την επιλογή της ως προορισμό σχολικής εκδρομής, η οποία καλείται να συνδυάσει τον εκπαιδευτικό με τον ψυχαγωγικό χαρακτήρα.
 
Σύμφωνα με τα στατιστικά στοιχεία του Μαρτίου – Μαΐου 2016, ο μαθητικός τουρισμός διπλασιάστηκε τα τελευταία χρόνια.

ΜΑΘΗΤΙΚΟΣ ΤΟΥΡΙΣΜΟΣ 2014, 2015, 2016

ΕΤΟΣ

2014

2015

2016

ΣΧΟΛΕΙΑ

43

54

83

ΜΑΘΗΤΕΣ / ΚΑΘΗΓΗΤΕΣ

 

2.952

4.401

Αξίζει να αναφερθεί ότι τη μεγαλύτερη επισκεψιμότητα απέσπασε το Θέατρο Απόλλων, σε ποσοστό 79,52%, και ακολούθησε το Βιομηχανικό Μουσείο, σε ποσοστό 77,11%.

Η ανοδική πορεία του μαθητικού τουρισμού, τα τελευταία δύο χρόνια, καταμαρτυρά ότι οι σταθερά προσανατολισμένες προσπάθειες της δημοτικής αρχής προς την αύξηση της τουριστικής κίνησης καθ’ όλη τη διάρκεια του χρόνου έχουν ήδη ξεκινήσει και αποδίδουν καρπούς. Συγκεκριμένα, οι επαφές και η συνεργασία του Δήμου με τουριστικά πρακτορεία και γενικώς με επαγγελματίες του χώρου, αναφορικά με την ανάδειξη του τουριστικού προϊόντος του νησιού, αλλά και την ανάδειξη του μαθητικού τουρισμού, καθώς και ο συντονισμός των υπηρεσιών του Δήμου, ώστε οι επισκέψιμοι χώροι να είναι διαθέσιμοι για το μαθητικό κοινό, σύμφωνα με το πρόγραμμα των σχολείων, αποτέλεσαν σημαντικούς παράγοντες για αυτή την επιτυχημένη σεζόν.

 

Υπεύθυνη Ύλης - Travel Media Applications | Ιστοσελίδα | + Άρθρα

Η Τατιάνα ελέγχει καθημερινά τη ροή των εισερχόμενων ειδήσεων και επιμελείται την ύλη που δημοσιεύεται στο δίκτυο των TravelDailyNews.

25/04/2024
24/04/2024
23/04/2024
22/04/2024
19/04/2024
18/04/2024