Τελευταία νέα
ΑρχικήΤουριστικοί ΦορείςΕλληνικοίΑ. Ανδρεάδης: Το τέλος διανυκτέρευσης είναι το τέλος του τουρισμού
ΣΕΤΕ

Α. Ανδρεάδης: Το τέλος διανυκτέρευσης είναι το τέλος του τουρισμού

Ο πρόεδρος του ΣΕΤΕ αναφέρει ότι ο τουρισμός είναι ήδη υπερφορολογημένος ως κλάδος και αντιμετωπίζει μια νέα αύξηση του ΦΠΑ, την ώρα που οι ανταγωνιστικές χώρες έχουν χαμηλούς συντελεστές (Τουρκία στο 8%, Ισπανία, Ιταλία στο 10%).

“Δε βλέπω θετικά νέα. Πρώτη φορά εδώ και τρία χρόνια έχουμε μήνα με πτώση αφίξεων εξωτερικού” δήλωσε χαρακτηριστικά σε συνέντευξη του στον ΣΚΑΪ ο πρόεδρος του ΣΕΤΕ (Συνδέσμου Ελληνικών Τουριστικών Επιχειρήσεων) κ. Ανδρέας Ανδρεάδης.

Ο πρόεδρος του ΣΕΤΕ κ. Ανδρέας Ανδρεάδης εξέφρασε την κατηγορηματική διαφωνία του κλάδου στο ενδεχόμενο νέων φόρων στον τουρισμό, προειδοποίησε ότι “το τέλος διανυκτέρευσης είναι το τέλος του τουρισμού. Είναι το τελευταίο κερασάκι που θα οδηγήσει τον τουρισμό σε ύφεση”.

Όπως ανέφερε ο κ. Ανδρεάδης, ο τουρισμός είναι ήδη υπερφορολογημένος ως κλάδος και αντιμετωπίζει μια νέα αύξηση του ΦΠΑ, την ώρα που οι ανταγωνιστικές χώρες έχουν χαμηλούς συντελεστές (Τουρκία στο 8%, Ισπανία, Ιταλία στο 10%).

“Αυτά τα χρόνια ο τουρισμός έχει δώσει 6% στο ΑΕΠ τις χώρας και 200.000 θέσεις εργασίας… Αν περάσει αυτός ο φόρος βάζει την ταφόπλακα” ανέφερε χαρακτηριστικά. “Μαθαίνω ότι οι δανειστές είναι αντίθετοι, γιατί δε θα υπάρχει εισπραξιμότητα. Θέλω να πιστεύω ότι δε θα συμβεί”.

Κάλεσμα προς βουλευτές της Μαγνησίας από τους ξενοδόχους της περιοχής
“Μετά την πάροδο ενός μηνός από την φημολογία περί ‘ειδικού τέλους διανυκτέρευσης’ στα ξενοδοχεία, το οποίο θα ανέρχεται σε ένα ευρώ ανά αστέρι, ανά διανυκτέρευση, η κυβέρνηση εξακολουθεί να μη διαψεύδει κανένα δημοσίευμα. Για το λόγο αυτό και επαναφέρουμε το καταστροφικό αυτό θέμα και πάλι στο προσκήνιο”, αναφέρει σε ανακοίνωσή της η Ένωση Ξενοδόχων Μαγνησίας. “Καλούμε τους βουλευτές της Μαγνησίας να πάρουν θέση πριν το πλήγμα είναι ανεπανόρθωτο”.

Υπεύθυνη Ύλης - Travel Media Applications | Ιστοσελίδα | + Άρθρα

Η Τατιάνα ελέγχει καθημερινά τη ροή των εισερχόμενων ειδήσεων και επιμελείται την ύλη που δημοσιεύεται στο δίκτυο των TravelDailyNews.

Ετικέτες
28/03/2024
27/03/2024
26/03/2024
22/03/2024
21/03/2024
20/03/2024