Τελευταία νέα
ΑρχικήΑερομεταφορέςΑπεργία σε πλοία και τρένα, κανονικά οι πτήσεις
Μεταφορές

Απεργία σε πλοία και τρένα, κανονικά οι πτήσεις

Κανονικά θα γίνονται τα αεροπορικά δρομολόγια, καθώς δεν πρόκειται να απεργήσουν οι ελεγκτές εναέριας κυκλοφορίας.

Τετραήμερη πανελλαδική απεργία σε όλες τις κατηγορίες πλοίων βρίσκεται σε ισχύ από τις 6:00 το πρωί, έως στις 6:00 το πρωί της Τρίτης 10 Μαΐου, όπως ανακοίνωσε η Πανελλήνια Ναυτική Ομοσπονδία. Στελέχη της ΠΝΟ μιλώντας στο ΑΠΕ/ΜΠΕ ανέφεραν ότι οι απεργιακές κινητοποιήσεις που γίνονται με αφορμή την κατάθεση του ασφαλιστικού νομοσχεδίου στη βουλή και στις οποίες ενσωματώνεται και ο εορτασμός της Εργατικής Πρωτομαγιάς με συμμετοχή των Ελλήνων ναυτικών στην 24ωρη κινητοποίηση της ΓΣΕΕ την Κυριακή 8 Μαΐου, θα έχουν προοπτική κλιμάκωσης.

Το διεκδικητικό πλαίσιο της απεργίας της ΠΝΟ περιλαμβάνει τα ακόλουθα θέματα:

  • Την άμεση απόσυρση του ασφαλιστικού νομοσχεδίου
  • Τη μη διάλυση του ΝΑΤ
  • Τη μη κατεδάφιση του ΚΕΑΝ
  • Τη μη αποψίλωση των οργανικών συνθέσεων των επιβατηγών πλοίων
  • Τον μη ευτελισμό των συντάξεων
  • Την οξυνόμενη και διαγκούμενη συνεχώς ανεργία του κλάδου
  • Τη μαύρη, ανασφάλιστη εργασία
  • Τη μη συνεχή παραβίαση των όρων εργασίας
  • Τη μη συνεχή υποβάθμιση των κοινωνικών ασφαλιστικών δικαιωμάτων και της ιατροφαρμακευτικής περίθαλψης των εν ενεργεία και των συνταξιούχων ναυτεργατών και των μελών των οικογενειών τους
  • Την προσπάθεια εξάρθρωσης και εκμηδενισμού των κεκτημένων του κλάδου.

Οι Μινωικές Γραμμές γνωστοποιούν στο επιβατικό κοινό ότι, λόγω της τετραήμερης απεργίας της με εφαρμογή από τις 06:00 το πρωί της Παρασκευής, 6 Μαΐου, έως στις 06:00 το πρωί της Τρίτης, 10 Μαΐου, ακυρώνονται για το συγκεκριμένο χρονικό διάστημα, τα προγραμματισμένα δρομολόγια της εταιρείας στις γραμμές Ηράκλειο – Πειραιάς – Ηράκλειο και Πάτρα – Ηγουμενίτσα – Αγκώνα.

Ωστόσο, σήμερα Παρασκευή 6 Μαΐου, θα πραγματοποιηθεί κανονικά το προγραμματισμένο δρομολόγιο της εταιρείας στη γραμμή Αγκώνα – Ηγουμενίτσα – Πάτρα, ως ακολούθως:

  • Απογευματινό δρομολόγιο – Παρασκευή 6 Μαΐου
    Αγκώνα – Ηγουμενίτσα – Πάτρα (Cruise Europa)

Αναχώρηση: από το λιμάνι της Αγκώνας στις 16:30 (τοπική ώρα) το απόγευμα, μέσω Ηγουμενίτσας, με προορισμό το λιμάνι της Πάτρας.

Τριήμερη απεργία άρχισαν και από σήμερα Παρασκευή 6 Μαΐου, οι υπάλληλοι του ΟΣΕ. Πιο αναλυτικά, από την Πέμπτη 5 Μαΐου τα μεσάνυχτα έως και τα μεσάνυχτα της Κυριακής 8 Μαΐου, ακυρώνονται όλα τα δρομολόγια των τραίνων, λόγω των 24ωρων επαναλαμβανόμενων απεργιακών κινητοποιήσεων που ανακοίνωσε η ΓΣΕΕ,  και στις οποίες θα συμμετέχει και η Πανελλήνια Ομοσπονδία Σιδηροδρομικών (Π.Ο.Σ).

Οι επιβάτες που επρόκειτο να ταξιδέψουν το χρονικό διάστημα αυτό και έχουν αγοράσει εισιτήρια από φυσικά σημεία πώλησης, δικαιούνται επιστροφή του αντιτίμου των εισιτηρίων είτε σε μετρητά, είτε με τη μορφή “κουπονιού ταξιδίου”.

Για τους επιβάτες που έχουν αγοράσει τα εισιτήρια τους μέσω διαδικτύου η επιστροφή του αντιτίμου γίνεται απευθείας στην πιστωτική τους κάρτα.

Οι επιβάτες που ξεκίνησαν το ταξίδι τους πριν από την έναρξη των απεργιακών κινητοποιήσεων και ενδεχομένως δεν προλάβουν να φθάσουν στον τερματικό τους σταθμό μέχρι απόψε τα μεσάνυχτα, θα μεταφερθούν στους προορισμούς τους με άλλα μέσα με μέριμνα της ΤΡΑΙΝΟΣΕ.

Κανονικά θα γίνουν ωστόσο τα αεροπορικά δρομολόγια, αφού δεν πρόκειται να απεργήσουν οι ελεγκτές εναέριας κυκλοφορίας.

Εκδότης - Διευθυντής Σύνταξης - Travel Media Applications | Ιστοσελίδα | + Άρθρα

Συνεκδότης του TravelDailyNews Media Network από το 1999 που περιλαμβάνει τρεις εκδόσεις για τη Διεθνή αγορά, τις αγορές της Ασίας και του Ειρηνικού και την αγορά της Ελλάδας και της Κύπρου.

Είναι υπεύθυνος για την στρατηγική ανάπτυξη του δικτύου, τις συνέργειες, και τη διεθνή αγορά.

Ετικέτες
29/03/2024
28/03/2024
27/03/2024
26/03/2024
22/03/2024
21/03/2024