Τελευταία νέα
ΑρχικήΕκπαίδευσηΝέα ακαδημαϊκά προγράμματα στον Τουρισμό και τη Φιλοξενία από το ACT- American College of Thessaloniki
Τουριστική εκπαίδευση

Νέα ακαδημαϊκά προγράμματα στον Τουρισμό και τη Φιλοξενία από το ACT- American College of Thessaloniki

Τα προγράμματα Τουρισμού και Φιλοξενίας υλοποιούνται σε συνεργασία με τα κορυφαία ακαδημαϊκά ιδρύματα του εξωτερικού Cesar Ritz και Hotel Institute Montreux στην Ελβετία και το Πανεπιστήμιο St. Thomas στη Φλόριντα των ΗΠΑ.

Μία νέα σειρά ακαδημαϊκών προγραμμάτων στον Τουρισμό και τη Φιλοξενία εγκαινιάζει το ACT – American College of Thessaloniki, μέλος του Κολλεγίου Ανατόλια, για να προσφέρει μία ολοκληρωμένη πρόταση σε όλα τα στάδια της εκπαίδευσης και προετοιμασίας των μελλοντικών στελεχών στον κλάδο του Τουρισμού, σε προπτυχιακό και μεταπτυχιακό επίπεδο, όπως και προγράμματα επαγγελματικής κατάρτισης και διά βίου μάθησης.

Τα προγράμματα Τουρισμού και Φιλοξενίας υλοποιούνται σε συνεργασία με τα κορυφαία ακαδημαϊκά ιδρύματα του εξωτερικού Cesar Ritz και Hotel Institute Montreux στην Ελβετία και το Πανεπιστήμιο St. Thomas στη Φλόριντα των ΗΠΑ. Στρατηγικοί εταίροι είναι οι Sani Resort, Ikos Resorts και Deloitte. Η νέα αυτή πρωτοβουλία υποστηρίζεται από δεκάδες τουριστικές μονάδες σε όλη την Ελλάδα και έχει τεθεί υπό την αιγίδα των Ενώσεων Ξενοδόχων Θεσσαλονίκης, Χαλκιδικής και Σκιάθου.

Τα προγράμματα, που θα γίνουν στην αγγλική γλώσσα, προβλέπουν σε προπτυχιακό επίπεδο διετή φοίτηση στο ACT και στη συνέχεια: μονοετή φοίτηση στα κορυφαία στον κόσμο Cesar Ritz και το Hotel Institute Montreux στην Ελβετία, ή διετή φοίτηση στο Πανεπιστήμιο St. Thomas στη Φλόριντα περιοχή που αποτελεί τον μεγαλύτερο τουριστικό προορισμό στις ΗΠΑ και από τους πιο δημοφιλείς παγκοσμίως. Επιπλέον, θα λειτουργήσει μεταπτυχιακό πρόγραμμα στους συγκεκριμένους κλάδους που θα υλοποιηθεί αποκλειστικά στο ACT στη Θεσσαλονίκη. Παράλληλα, το ACT θα προσφέρει  στοχευμένα και βραχυπρόθεσμα προγράμματα επαγγελματικής κατάρτισης. Στο πλαίσιο των προγραμμάτων θα γίνονται μαθήματα μέσα σε χώρους τουριστικών  μονάδων, ομιλίες εκπαιδευτικού περιεχόμενου από καταξιωμένους επαγγελματίες από την Ελλάδα και το εξωτερικό, και πρακτική εξάσκηση σε τουριστικές μονάδες σε όλη τη χώρα που υποστηρίζουν το πρόγραμμα.
 
“Ο ευρύτερος κλάδος του τουρισμού αντιπροσωπεύει τη μεγαλύτερη ελπίδα της χώρας για τη μελλοντική ανάπτυξη και οι ανάγκες του σε κατάλληλα εκπαιδευμένα στελέχη συνεχώς διευρύνονται”, σύμφωνα με τον πρόεδρο του Κολλεγίου Ανατόλια, δρα Πάνο Βλάχο. “Με τη συνεργασία και την υποστήριξη παγκοσμίου φήμης ελβετικά και αμερικανικά εκπαιδευτικά ιδρύματα, το ACT σκοπεύει να καλύψει το κενό που υπάρχει στην αγορά στελεχών και να δημιουργήσει τη νέα γενιά επαγγελματιών που θα σταδιοδρομήσουν και θα επιτύχουν στον κλάδο του Τουρισμού”.

“Ο ελληνικός τουρισμός θα έχει τα επόμενα χρόνια πολύ μεγαλύτερη ανάγκη σε επενδύσεις ανθρώπινου δυναμικού από ότι θα έχει σε κτιριακές ή άλλες υποδομές” ανέφερε από την πλευρά του ο κ. Σταύρος Ανδρεάδης, πρόεδρος της ΣΑΝΗ ΑΕ, υπογραμμίζοντας ότι η στρατηγική συνεργασία του ACT με το Sani Resorts και Ikos Resorts στοχεύει στις πραγματικές ανάγκες του ελληνικού τουρισμού, την ανάδειξη, δηλαδή, “στελεχών υψηλού επιπέδου που θα μπορέσουν να προσφέρουν το επίπεδο υπηρεσιών που προσδοκούν οι επισκέπτες της χώρας μας”.

Ο έτερος στρατηγικός εταίρος της πρωτοβουλίας, η Deloitte Ελλάδας, “θα συνεισφέρει μέσω εισηγήσεων και σεμιναρίων επί πρακτικών επίκαιρων θεμάτων και προκλήσεων που απασχολούν τον κλάδο του Τουρισμού, οργάνωση κοινών εκδηλώσεων και συνεδριών, πρακτική άσκηση φοιτητών (internships) και ερευνητικά έργα και συνεργασίες”, όπως ανέφερε χαρακτηριστικά, ο κ. Βασίλης Καφάτος, Partner, Strategy & Operations Leader Travel, Hospitality & Leisure Sector Leader της εταιρείας παροχής συμβουλευτικών υπηρεσιών.

Η παρουσίαση των προγραμμάτων πραγματοποιήθηκε την Τετάρτη 4 Μαΐου στο ξενοδοχείο Sani Resort στη Χαλκιδική, από τον δρα Στάμο Καραμούζη, αντιπρύτανη Ακαδημαϊκών Υποθέσεων του ACT – American College of Thessaloniki και τον δρα Νικόλαο Χουρβουλιάδη, διευθυντή του Anatolia School of Business. Ο κ. Χουρβουλιάδης παρουσίασε επίσης και τα αποτελέσματα της διετούς διαδικασίας διερεύνησης των αναγκών της αγοράς η οποία κατέγραψε και ανέδειξε την “άμεση και ολοένα αυξανόμενη ανάγκη για καταρτισμένα στελέχη στις τουριστικές μονάδες όλων των μεγεθών”.

Εκδότρια - Αρχισυντάκτρια - Travel Media Applications | Ιστοσελίδα | + Άρθρα

Η Βίκυ είναι συνιδρυτής της Travel Media Applications και υπεύθυνη για την αρχισυνταξία των TravelDailyNews Greece & Cyprus και TravelDailyNews International.
Στην εταιρεία έχει αναλάβει την οικονομική διεύθυνση.

29/03/2024
28/03/2024
27/03/2024
26/03/2024
22/03/2024
21/03/2024