Τελευταία νέα
ΑρχικήΘαλάσσιες ΜεταφορέςΤο MSC Orchestra στον Πειραιά για πρώτη φορά το 2016
Κρουαζιέρα

Το MSC Orchestra στον Πειραιά για πρώτη φορά το 2016

Η εταιρεία MSC Cruises είναι η πρώτη ευρωπαϊκή εταιρεία κρουαζιερών με 12 υπερπολυτελή κρουαζιερόπλοια ανάλογων προδιαγραφών με έναν από τους νεότερους στόλους στον κόσμο.

Μια ακόμα εντυπωσιακή παρουσία σημειώθηκε την περασμένη Πέμπτη 12 Μαΐου στο λιμάνι του Πειραιά, καθώς κατέπλευσε στο πρώτο ελληνικό λιμάνι το υπερπολυτελές κρουαζιερόπλοιο MSC Orchestra, κατασκευής 2007, το δεύτερο της σειράς Musica, 92.400 τόνων, με χωρητικότητα 3.223 επιβατών και 1.250 μελών πληρώματος.

Πρόκειται για ένα από τα μεγαλύτερα κρουαζιερόπλοια που προσεγγίζουν τον Πειραιά με ιδιαίτερο χαρακτηριστικό ότι οι 827 από τις 1.275 καμπίνες είναι εξωτερικές και μάλιστα με δικό τους μπαλκόνι. Η άνεση και η πολυτέλεια του πλοίου δεν εξαντλείται στις καμπίνες: 16 εστιατόρια και bars, θέατρο 1.500 θέσεων, casino, γυμναστήριο 1.160 τ.μ. με πανοραμική θέα στη θάλασσα, 7 jacuzzi, 3 πισίνες, πλήρες κέντρο ομορφιάς, 24ωρο room service, φροντίδα παιδιών και ένα ευρύτατο πρόγραμμα εκδρομών γνωριμίας με τα λιμάνια προορισμού της κρουαζιέρας είναι μερικά από τα στοιχεία που συμπληρώνουν τις παροχές μια αξέχαστης και χαλαρωτικής κρουαζιέρας.

Προερχόμενο από την Βενετία, το MSC Orchestra ξεκίνησε ήδη τα καλοκαιρινά του δρομολόγια στην Ανατολική Μεσόγειο. Από το τέλος Μαΐου θα δέχεται επιβάτες που θα επιβιβάζονται στον Πειραιά, ακολουθώντας το πολύ ενδιαφέρον δρομολόγιο Πειραιάς – Κέρκυρα – Κοτόρ – Βενετία – Μπάρι – Κατάκολο – Σαντορίνη – Πειραιάς. Οι κρουαζιέρες αυτές θα επαναλαμβάνονται κάθε Πέμπτη όλο το καλοκαίρι έως τέλος Οκτωβρίου.

Η εταιρεία  MSC Cruises είναι η πρώτη ευρωπαϊκή εταιρεία κρουαζιερών με 12 υπερπολυτελή κρουαζιερόπλοια ανάλογων προδιαγραφών με έναν από τους νεότερους στόλους στον κόσμο. Η εταιρεία ιδρύθηκε το 1988 από την οικογένεια Aponte στην Ιταλία και δίνει ιδιαίτερη έμφαση σε θέματα ασφάλειας και εξυπηρέτησης του ταξιδιωτικού κοινού. Αγκαλιάζοντας τον Μεσογειακό τρόπο ζωής δίνει ιδιαίτερη έμφαση στη διασκέδαση και το καλό φαγητό που είναι εμπνευσμένο από την μεσογειακή κουζίνα. Μόλις το 2003 ναυπηγήθηκε το πρώτο κρουαζιερόπλοιο MSC Lyrica, το οποίο ήδη ανακαινίστηκε μαζί με τα άλλα τρία κρουαζιερόπλοια της ίδιας σειράς. Το επόμενο βήμα ανάπτυξης της εταιρείας έχει ήδη δρομολογηθεί, αφού το 2017 θα εγκαινιαστεί το πρώτο πλοίο της νέας σειράς First Vista Class, ένα από τα μεγαλύτερα στον κόσμο, 167.000 τόνων, χωρητικότητας 5.700 επιβατών. Η εταιρεία πρέπει να σημειωθεί ότι εφαρμόζει για όλα της τα κρουαζιερόπλοια ένα αυστηρό πρόγραμμα προστασίας του περιβάλλοντος.

Στην πρώτη προσέγγιση του MSC Orchestra στον Πειραιά, η Top Kinissis που αντιπροσωπεύει την MSC Cruises στην Ελλάδα και στην Κύπρο, προσκάλεσε εκπροσώπους ταξιδιωτικών γραφείων, δίνοντάς τους τη δυνατότητα να ξεναγηθούν στο πλοίο, αποκομίζοντας μοναδικές εμπειρίες. Τους πράκτορες υποδέχτηκαν οι κ.κ. Νεοκλής Αλεξάνδρου, διευθυντής του Top Kinissis Travel Public Κύπρου, Laura Damiano, διευθύντρια Πωλήσεων Ανατολικής Μεσογείου της MSC Cruises και Γιώργος Αντώναρος, διευθυντής του Top Kinissis Hellas.

Υπεύθυνη Ύλης - Travel Media Applications | Ιστοσελίδα | + Άρθρα

Η Τατιάνα ελέγχει καθημερινά τη ροή των εισερχόμενων ειδήσεων και επιμελείται την ύλη που δημοσιεύεται στο δίκτυο των TravelDailyNews.

28/03/2024
27/03/2024
26/03/2024
22/03/2024
21/03/2024
20/03/2024